Eksperimenterer med forskjellige utsnitt på bilder. Her er båten plassert i det gyldne snitt. Usikker om bildet gjør seg best med svart eller hvit bakgrunn. Klikk på bildet og vurder!
Utstyr
  • FUJIFILM X-T2
  • XF16mmF1.4 R WR
  • Brennvidde16.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/480s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger38
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1101173} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Walter S.
Jeg liker alltid å se på bilder mot mørk bakgrunn, dette p.g.a. at den "hvite" bakgrunnen er FOR hvit (og blendende) for meg.

- Personlig ville jeg ha "plassert" båten enda lengre ut i kanten enn det du har her - ikke mye men litt. Ville da ha satt venstre billedkant gjennom "toppen" av forhøyningen i svaberget til venstre, slik at avslutningen på venstre siden slutter med en "oppadgående" forgrunn mot kanten (slik at det blir trangest mulig sund) akkurat der.

Men, dette er helt personlig smak som kommer inn her. Er ikke så opptatt av det gyllne snittet men ser heller på balansen i komposisjonen.

Imponerende overgang mellom himmelfargen ned mot de snødekte fjell! Det er vel her RAW kommer inn i bildet. JPEG ville ikke hatt så jevn overgang - tror jeg.

Mvh,
Walter

Forresten: denne XF16mm f/1.4 er bare et helt herlig objektiv!
Hans Rich. A.
Nydelig lys og farger i bildet ditt, og med godt dynamisk omfang. Pluss for skøyta.
Kan være enig med Walter i et kutt, kanskje 2 cm, på venstrekanten. Ville også ha vurdert om et kutt i toppen ville være en god idé.
Mvh Hans Richard

Fredrik N.
Flott!
Ville halvert himmelen her.
Og kanskje fått båten litt mer til venstre.
Men jeg er absolutt ingen ekspert på komposisjon.
Mørk bakgrunn er som regel best, synes jeg.
Mvh Fredrik
Roar F.
Stillferdig motiv med fine farger og ja, god plassering av båt. :-) Forgrunn i skygge gir et hverdagslig preg. Får en følelse av at forgrunn er enten litt for mye eller litt for lite ute av fokus ...
Jostein S.
Hei
NYDELIG
For et vakkert motiv fra kyst-Norge
Lyset i bakgrunnen gir en fin stemning
Disse skøytene gjør seg godt i slike motiver
Arild T.
Takk for rask respons og kommentarer, Walter, Hans Richard, Fredrik, Roar og Jostein!
Jeg er stort sett enig i kuttforslagene. Vanligvis bruker jeg ikke å beskjære etter anerkjente maler, men denne gangen ville jeg la matematikken og optisk empiri bestemme. Legger ut en ny versjon senere som ligger mitt hjerte nærmest.

Hilsen Arild
Per L.
Veleksponert bilde med god komp og delikate vinterfarger! Utsnitt blir stort sett en smakssak, derfor er det alltid lettest å beskjære andres bilder. Og ja, bildet blir best med mørk bakgrunn! Mvh Per
Avsluttet .
Det som først og fremst tiltrekker min oppmerksomhet her, er den suverene behandlingen av lyset, både i forkant og bakgrunn. Det finnes neppe noen fasit for spørsmål om utsnitt / komposisjon. Jeg tviler på om bildets utmerkede kvalitet ville blitt signifikant endret av mindre endringer av plasseringen av båten. Plassering i samsvar med "det gyldne snitt" fungerer i alle fall meget godt. Totalt sett synes jeg det er et fremragende bilde, vakkert landskap gjengitt på en utmerket måte. Svart, hvit eller grå bakgrunn blir vel litt en smakssak og kanskje litt avhengig av betrakterens øyne og synsegenskaper. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Roar K.
Flott utsnitt og komp i fint lys der jeg ville tatt enda litt mer av himmelen, men det er vel en sak for herrene Smaken og Baken?

Roar
Knut N.
Nydelig bilde, overlater eventuelle kutt til fotografen ;o)
Keshav N.
Jeg syns bildet er veldig fint med båten som blikkfang og fine farger. Mest med mørk bakgrunn. Kansje et kutt oppe.
mvh Keshav
Avsluttet .
Hvit bakgrunn helt klart. Pent og stemningsfullt landskapsbilde med fint lys og farger. En av dine bedre vil jeg si. Ingen forslag till forbedringer.
Ingrid Milly L.
Nydelig bilde dette og jeg liker mørk bakgrunn best.
Den gylne bakgrunn virker flott mot blåaktig stein og fjellformasjoner.
mvh. Ingrid Milly
Olav Bjarte K.
Synes du er heldig med både utsnitt og fartøyets plassering i bildeflaten. Et flott bilde fra kystnorge med en av kystens slitere i hovedrollen. - Og så lyset, da - lyset :) !
vh.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu