Grønn flue
Er ikke helt sikker på hvordan fokusfeltet på dette bildet fungerer. Syns kanskje selv at det ble litt rart med de skarpe pollenbærerne litt rundt omkring? Ellers var det meningen at fokuset skulle sitte på øynene dens.

Grunnen til at fokusfeltet ble som det ble er vinkelen bildet er tatt i.
Bildet inngår i albumet Diverse macrobilder. -
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Sigma EX 105mm/2.8 Macro
  • Blenderf/8
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeIso 100
  • Nei
  • AnnetHar brukt 1.4x konverter og mellomringer.
    Blitz er også benyttet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger445
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_110022} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Alexander W.

fint macro..... men synes flua skulle sett på deg... blir litt distraherende med den uskarpe bakenden på flua..


:D

Mvh Alexander Wabakken
Avsluttet .

klarer ikke å bli helt komfortabel med fokuspunktet, av en eller annen grunn virker det ''riktigere'' å ha fokus på det grønne, selv om det ikke er naturlig...får si som kristian valen:t-t-t-tog du an? men dette macro styret har du roen på! PUNKTUM!
Carsten A.

Bra farger, men det er vel egentlig opptaksvinkelen som skulle vært en annen. Mer ovenfra og forfra - men at det ikke er så lett å få til er en sak for seg.

Objektivet demonstrerer sine ypperlige egenskaper, og f/8 er vel omtrent så optimalt som det kan bli i en situasjon som denne. f/11 hadde ikke gitt nevneverdig mer dybdeskarphet, så i situasjoner som denne er det om å gjøre å være bevisst på hvor man vil legge skarphetsplanet.

MVH CA
Inger-Lise S.

Vel,du har fått fokus på øynene/nakke, i den grad de synes..Men det var en uvanlig vinkel..Egentlig ok, og med en lekker nakgrunn.

mvh Inger-Lise
Odd Tore S.

Hei!
Feit flue du har fanget her. Jeg trodde at du etterhvert hadde så god kommunikasjon med dine små venner at de poserte for fotografen, men denne var vel unnselig.
Vel, jeg er ikke alltid enig i at fokus på øynene er det optimale, selv om den læreboka jeg ikke har lest, sannsynligvis sier så. Her ville jeg valgt fokus på bakkroppen, og latt øynene bli så skarpe som de ble. Alternativet annen opptaksvinkel ville vært å foretrekke.
Uskarp forgrunn kan utvilsomt ha noe for seg som en bevisst del av en komposisjon, men her synes jeg ikke at bidraget blir positivt.
Odd Tore
Frode A.

Takk for kommentarer :)

Som jeg skrev under bildet var jeg usikker på dette bildet. Har jo fått bekreftet mine mistanker om at dette bildet ikke er bra nok arbeid.
Opptaksvinkelen burde nok vært som CA sier.

Ellers er som CA også sier dette et kjempebra objektiv for lek blandt de små vesnene i naturen. Et sett med mellomringer og evnt. en telekonverter gjør dette til en utrolig godt verktøy/leketøy for oss som liker å krype rundt blandt de små :)

Mvh: Frode
Stig B.

Teknisk er nok dette bra, med fokus plassert akkurat der du selv vil, men jeg må si meg enig med CA her i at opptaksvinkelen kanskje blir feil. Du får legge ut lokkemat på rett sted :-)

Mvh Stig
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu