Tirsdag morgen, i blåtimen
... like før soloppgang var ennå snøen på plass, den som falt natten før og da må man skynde seg og fotografere, fordi snøen ligger sjelden lenge her i Fredrikstad-området, ikke før ut i februar en gang. Dagen etter var den selvfølgelig regnet bort ... forresten, huset til høyre er verksted til en glasskunstner (Glasshytta).
Panorama er sammensatt av 2 eksponeringer, skjøtet sammen sideveis.
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2018-12-20 12:13:39
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-T2
  • Fujinon XF 18-55mm f/2.8-4 R LM OIS
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/14s
  • Nei
  • AnnetOpptak i JPEG - Lysnet bildet betraktelig og lagt på vignettering i Post.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1099200} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Avsluttet .
Her er et meget tiltalende bilde, både med hensyn på det fine motivet, en utmerket miljøskildring, og den fotografiske kvaliteten. Jeg beundrer den fine klarheten og detaljene kombinert med utmerket behandling av lys og farver. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Knut N.
Var ganske god til å skjøte lavspent/høyspent-kabler i sin tid..bilder derimot..der er du god Walter. Flott vinterbilde!!
Frode Smelror H.
Kjempeflott bilete. Eg likar balansen mellom naturleg og kunstig lys. Eg personleg ville nok forsøkt å beskjere huset til høgre, eg synest bilete fortel meir med ei bru over mot noko stort og mektig der framme. Men det er min tanke, dersom panoramaet er hovudtanken , eller huset til høgre også har ein funksjon, så må du sjølvsagt berre oversjå dette.
Walter S.
Takk til dere første 3 - Kjell Øyvind, Knut og Frode!

@Frode: Allerede under opptak planla jeg panorama av dette, ellers hadde jeg tatt med litt mere av rekken av trær som avslutning på venstre siden. Har nå beskjært etter ditt forslag.

Mvh,
Walter
Frode Smelror H.
Jøss. Ikkje alle som faktisk leser tilbakemelding :-) og responerer - dette gjer det kjekt å gje tilbakemelding. Biletevurdering vil alltid vere subjektivt. Vi har nokon "reglar" om komposisjon, eksponering, val av objektiv osb, men desse kan vi bryte dersom vi føler for det og gjerne bør det vere medvite (bevisst på norsk) . Det gjer det vanskeleg å gje "kritikk". Derfor synest eg det er greit å gje uttrykk for kva eg likar, og kvifor, og evt kva eg ville ha forsøkt utan å seie at mi meining betyr noko meir enn andre si. Eg synest versjon # 2 fungerer svært bra, og eg ville valgt det på veggen min
Espen J.
Et blikk var nok. Her er det Walter som har vært ute. Det er nemmelig ikke vanskelig og se, og det bare positivt. Whitbalanse som jeg synes du er dyktig på sitter som et skudd her. Jeg liker originalen best. Synes det ga en fin stemning og virker mere gjennomført med huset til høyre.

Mvh Espen.
Per L.
Flott vinterbilde som ble enda bedre i V2! Eksponering og farger sitter! Mvh Per
Oddvar S.
Vakker vinterstemning fra Fredrikstad. Ja, det er alltid synd når mildværet ødelegger de fine motivene i rimdekkede trær.
Keshav N.
Flott vinterbilde Walter. Det elektriske lysene gir et stort pluss. Velger V2 her.
mvh Keshav
Hans Rich. A.
Vinterlig og flott i Fredrikstad. Flott morgenlys i godt samspill med det kunstige lyset. Og som alltid ingenting å si verken på eksponering eller komposisjon. Synes begge versjonene funker her.
Mvh Hans Richard
Harald N.
V2 blei reint og fint komponert.
Harald
Knut B.
Fint bilde. Fin Julestemning her
Walter S.
Joda, Frode - jeg pleier å lese kommentar som kommer inn til mine bilder, og respondere til løsningsforslag - hvis de har noe for seg, men jeg sitter jo ikke alltid ved PC'n og kan svare med en gang - må jo ut og lufte kamera en gang om dagen, også!

Og, joda - jeg ser den bedre kompen ved V2, hvor antall objekter har gått ned fra 3 til 2 objekter, ved siden av det store treet - noe som gir mere ro og mer harmonisk helhet.

Hermed vil jeg takke de som hadde noe å bidra med av kommentar eller tanker om motivet - Espen, Per, Oddvar, Keshav, Hans, Harald og Knut B.

Mvh,
Walter
susanne j.
Vinterligt og fint ser det ud...masser af fin stemning her Mvh Susanne
Vidar J.
Teknisk flott og velkomponert. Holder en knapp på versjon 2.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu