Arkitektur 783 - 787

Hvis jeg ikke tar helt feil viser noen av disse bildene Kunsthøyskoln i Oslo på Øvre Foss på Gunerløkka i Oslo som nær nabo til den ikke helt ukjente Åmot bru som vi skimter i V5.
Kunsthøyskolen kan vel sees som etterkommeren av den velkjente "Knus og Hærverk" (les Kunst og Håndverkskolen) som lå nederst i Ullevålsveien der bl.a. kjerringa mi har 3 års utdannelse fra.
Bygningen ekstisterer fortsatt, men i noe ombygget og restaurert versjon - mest innvendig og heter idag Edvard Munchs videregående.

http://WWW.pbase.com/kneppen
Se gjerne mot mørk bakgrunn.
Klikk på bildet.
 • Versjoner:
 • Versjon #1
  Original
 • Lagt inn: 2018-08-14 23:45:06
  Versjon #2
 • Lagt inn: 2018-08-14 23:45:49
  Versjon #3
 • Lagt inn: 2018-08-14 23:46:41
  Versjon #4
 • Lagt inn: 2018-08-14 23:47:41
  Versjon #5
Utstyr
 • Canon EOS 7D Mark II
 • TAMRON 16-300mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD B016
 • Brennvidde22.0mm
 • Blenderf/10
 • Lukker1/250s
 • Nei
 • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
 • KategoriArkitektur
 • Lastet opp
 • Visninger71
 • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1092833} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Per L.
Nå står ikke verden til påske! Her presenterer du en flott arkitektonisk serie med overvekt av fargebilder, og så går jeg av alle og forelsker meg i S/H bildet V2. Det må være komposisjonen med flotte linjer, gode kontraster og spenstig, gammel arkitektur søm gjør det! Men bare for å minne deg på det: Jeg foretrekker vanligvis farger! Mvh Per
Keshav N.
Jeg liker også farger men her velger jeg V1. Legger merke til noe som minner om gammel sigarett reklame " Blue maste" og V5 med levende vann og flotte farger.

mvh Keshav
Avsluttet .
Til sammen gir disse bildene et godt inntrykk av arkitekturen i den gamle tekstilfabrikken som for lengst er bygget om til KHiO. Jeg er langt på vei enig ed Per i vurderingen av v2. Fin komposisjon finner vi også i V3 og 5. Jeg har forståelse for bruken av sterke farger i det man kanskje kan kalle kunstfoto, men jeg er litt mer i stuss om dette når det gjelder mer dokumentarisk arkitekturfoto. vennlig hilsen Kjell Øyine
Robert L. S.
En flott bildesamling her. Her går jeg for nr. 2 med de gamle bygningene på hver side av trappa gjør seg godt. Fint at du også fikk med personen øverst på trappa. Nr. 4 er også fin. Her er det virkelig smell i fargene.
Mvh.
Robert
Avsluttet .
V2 falt veldig i smak, lå en helt spesiell stemning i dette bildet med linjer og komposisjon. Vel utført.
marit f.
En herlig samling av bilder, der det er ingen grunn til å velge noen favoritt. Både svart/hvitt og farger står seg godt her, og komposisjonene sitter som vanlig godt.
Mvh Marit
Ragnar S.
Herlig serie der original, V2 og V3 vekker aller mest oppmerksomhet hos meg. V4 med kanskje litt for sterke farger, eller det er kanskje det sterke sollyset som får det til å se slik ut ? Men som du vet, smak og behag.

Mvh Ragnar S
Olav O.
Kneppen-stilen. Høy kontrast og farger med smell. Du er heller ikke redd for å tilføre kornighet/støy, som mange av oss er livredde for å ha i bildene våre. Du bryter regler og får alltid så bra resultat. Og så klarer du jammen å gjennomføre stilen din i svart/hvitt også.
Spennende arkitektur, det tekniske er jeg ikke kompetent til å si mye om, men jeg liker alle! Har kronisk beslutningsvegring og klarer ikke å hente ut én favoritt blant fem favoritter!
Hilsen Olav
Harald N.
Flott serie, v2 på meg.
Mvh Harald
SveinM M.
Har spasert i dette området noen ganger, men aldri greid å få til "fornuftige" bilder! Du vises hvordan det "kan" gjøres! Liker! Av disse velger jeg meg V2, spesielt! :)
Arvid O.
Synes du kom i mål med versjon1,2, og 3. 4 og 5 synes jeg blir for glorete , spesielt v4.
Og når du først sverger til monokrom synes jeg du virkelig har lykkes !
v2 er det beste av de to med kvinnen som en ekstra prikk over ièn , godt jobba Roar !
Arvid.
Walter S.
Versjon #3 - med "Blue Master"-påskrift på veggen, er min favoritt i denne serien, og tyder på at - enten så er taggeren såpass gammel som husker "Blue Master"-sigarettene fra gamle dager, eller så er vedkommende "mester av blåfargen" ... kanskje?

Men, i hvert fall så er den farge-harmonien og -kontrasten noe som gir meg gode følelser.

Mvh,
Walter
Arild T.
Ja, dette er området "mitt" når jeg fotograferer i Oslo.
Kunsthøyskolen har jeg ikke funnet interessant for mine øyner ennå, men du "ser" ofte det som ingen av oss andre ser. En fin serie der versjon 2 tar kaka, synes jeg!

Hilsen Arild
Hans Rich. A.
Jeg synes også at V2 er spesielt god, uten å si et vondt ord om de andre. Liker vanligvis i likhet med Per fargebilder best.
Mvh Hans Richard
Bjørn Ø.
Flott serie med stor kontrast og mettede farger og sv-hv. Jeg velger V4 på grunn av smellen i fargene og V2
Knut N.
Skulle gjerne hatt med hele taket i V4, men jeg veit at alle dissa versjonene er akkurat sånn du vil ha dem :o) har jo fått med meg at du sitter i rullestol, så vi andre må nok ned på kne når vi trøkker av.
Ingrid Milly L.
Her velger jeg v2 for dette bildet er veldig flott, synes jeg.
mvh. Ingrid MLLY
Bjørnar P.
Originalen for meg, men V2 som en god nummer to.
Det er noe klassisk og rent over originalen som jeg liker. Flott dybde og god komposisjon. V2 tror jeg hadde fungert bedre dersom du valgte bort størstedelen av høyresida. Dama (?) på toppen synes jeg er mer forstyrrende enn berikende i denne sammenhengen.
Sissel Kleivdal H.
Et flott komponert arkitektur bilde i spennende uttrykk. Originalen velger jeg meg:)

Sissel
Roar K.
Takker så mye for kommentarer.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu