- Kjette på heimveg -
Dette er mitt første Jpg-bilde her på dotten, dvs Jpg ut fra kameraet. Tok dette bildet utelukkende pga fint lys og gode sommerfarger. Siden det ofte blir etterlyst bilder som forteller en historie her, ventet jeg med å ta bildet til kjetta var i ferd med å passere:) Så da blir det kanskje ikke et mainstreambilde likevel? Eller hva sier ekspertene? Bør sees mot mørk bakgrunn!
Fujifilm er gode på Jpg, så og si rett ut fra kameraet.
Utstyr
  • FUJIFILM X-T2
  • XF16mmF1.4 R WR
  • Brennvidde16.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/180s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt, ISO 200 tatt bed billedstilen Fujifilm Vivid med justering -1 i høylys og skygge. Etterjustert i Lightroom.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriHumor
  • Lastet opp
  • Visninger74
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1089250} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Knut N.
Toppers, liker Fuji,n veldig godt sjøl ;o)
Avsluttet .
Nå kan vel ikke Kjetta måle seg med Geparden til Roar når det gjelder spenning, men som en historie som enkelte er opptatt av så holder det vel mål, (Kanskje). Ellers får de sette seg på en stol uti gresset i Namibia så får de både spenning, fantasi, svar, ikke svar og sterke opplevelser. Men synes dette faktisk var et pent jpeg bilde med fint lys og skyggepartier.
Per L.
For meg blir dette et utmerket landskapsbilde med god dynamisk komp og flotte naturlige farger. Hvis kjetta skulle være hovedelementet burde den hatt en større del av bildeflaten. I og med at den går mot høyre oppfatter jeg at den går hjemmefra og ikke hjem! Mvh Per
Arild T.
Takk for kommentarer Knut, Christer og Per!
Som dere ser, er dette bildet lagt ut under kategorien "Humor". Rett som Per påpeker i sin kommentar, bildetittel stemmer lite overens med selve bildet. Men som sagt, dette var bare et innslag i humoristisk retning, så ta det for det: det er), men takk for respons!

Arild
Roar F.
Synes dette fungerer flott som historie, i tillegg til at bildet er nydelig.
Avsluttet .
Jeg må nok innrømme at jeg først og fremst festet meg ved de fine fargene, skarpheten og detaljene og valgte å se dette som et utmerket landskapsbilde slik Per også bemerker i kommentar over. Det ensomme dyret inngår etter min oppfatning på en fin og naturlig måte i landskapet. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Walter S.
Dette er først og fremst et vellykket landskapsbilde med en noe brun vegetasjon og alt mer grønn og friske blader på busker og trær.
Jeg liker den slyngende veien som linje innover, den lave sola som tegnet lange skygger, diagonalen oppetter skråningen, og til slutt målet i enden av veien. Fortelling, dokumentasjon eller bare ei katte som spaserer bortover - hva mann kan lage sin egen historie her!

Mvh,
Walter

P.S.: Jeg uttaler meg her kun som privatperson med meninger om slike bilder, og IKKE som ekspert som du etterlyser, Arild ...!
Roar K.
Lenge siden kameraene ble så gode at jpg rett fra kamera ikke er noe problem - spesielt hvis innstillingene har endret seg av en eller annen grunn slik jeg har opplevd noen ganger som eksponerer kun i RAW hvis mulig.
Greit utsnitt og komp selv om modellen blir litt liten i flata. En lys vertikal stripe i høyrekanten burde kanskje fått smake kutt eller kloning.
Men da er jeg svært pirkete.

Roar
Vidar Magnus J.
Vakkert landskapsbilde, fint lys med gode linjer i veibanen.Fint å se den bakerste åsen kommer frem fra skråningen med sprest trevekst og lyng. Skyggene lager en god stemning sammen med sollyset i bildet
Arild T.
Takker for kommentarer!

Hilsen Arild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu