Vellykket arkitektur ...?
Hvor kald og upersonlig går det an å bygge? Dette er - etter min mening - et eksempel på totalt mislykket bruk av arkitektur i samspillet mellom mennesket og dets omgivelser. En av de 3 klassiske definisjoner i arkitekturens oppgaver skal være: Skjønnhet (venustas) – byggverk må være vakre og til gleder for menneskene - ikke akkurat hva man kan påstå her - Jernbanestasjon i Askim. Minus for total manglende estetikk her!
 • Versjoner:
 • Versjon #1
  Original
 • Lagt inn: 2018-05-07 16:53:09
  Versjon #2
Fotograf
Utstyr
 • FUJIFILM X-T2
 • Fujinon XF 18-55mm f/2.8-4 R LM OIS
 • Brennvidde21.4mm
 • Blenderf/7.1
 • Lukker1/34s
 • Nei
 • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1088094} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Per L.
Lite godt for arkitekturen og meget godt for fotografen! Mvh Per
Avsluttet .
Det første jeg tenkte på var at damen var en besøkende til et fengsel. Så svaret mitt er nei.
Pål M. S.
Tja...hvordan kommenterer en slikt, uten å tråkke noen på tærne, det være seg arkitekt, Jernbaneverket eller den politiske ledelsen som har godkjent dette:-)

Når det er sagt, ut fra et fotografisk synspunkt, så er der linjer, repeterende former og lys/skyggepartier som kan utnyttes.
Synes du har kommet bra fra et utfordrende motiv, der det teknisk er flott. Kanskje litt mer skygge, der du mørkner bildet, og en annen vinkel hadde gjort det mer spennende, for der er potensiale her. Tenker på Henning S. Pettersen´s bilder fra div. togstasjoner, der han utnytter lys/skygge og menneskers tilstedeværelse.

Og bygget..synes det er litt tøft. Et bygg i RAW format, der en kan velge det rå utgangspunktet, eller pynte det opp med div. justeringer...

Det var det jeg hadde for i dag, uten noen politiske utskeielser:-)
Roar K.
Sammenlikned med arkitekturei i området Jernbanetorget i Oslo med Byporten, Oslo city, Plaza og Postgirobygget så er nå dette ti ganger bedre.
Fint utsnitt og kpmp.
Versjonene kan være hipp som happ her.

Roar

Avsluttet .
Jeg tenker først og fremst på dette som et meget bra og inspirerende arkitekturfoto hvor viktige trekk ved byggets karakter har kommet godt frem. Vennlig hilsen Kjell Øyvind
Ragnar S.
Antar at personen ikke akkurat beundrer arkitekturen, men må bare konstatere at slik er det.
Velkomponert bilde Walter, nøye utvalgt utsnitt som får fram "herligheten" på en utmerket måte. Original med farger viser det du beskriver best, mens V2 som bilde er utgaven jeg liker best. Jeg har også noen bilder av bygninger hvis form, sammensetning og arkitektur på ingen måte passer inn i omgivelsene. Får se om et og annet blir lagt ut en gang.

Mvh Ragnar S
Walter S.
Nei Ragnar - personen på bildet bare gikk gjennom på vei til toget (går jeg ut i fra). Sto og ventet på en person å ha med for å vise målestokk og noe organisk for å bryte med all betongen.

@ Pål: Kan ikke se hva politikk eventuell skulle ha med et arkitektur-bilde å gjøre. Alt jeg gjør er å påpeke at jeg misliker betongen. Etter min mening bør slike offentlige bygg gjenspeile noe av menneskenes behov for skjønnhet og estetikk.
Og mine bilder er mine bilder, har ikke behov for å "herme" etter andre her.

Takk til Per, Christer, Pål, Roar, Kjell Øyvind og Ragnar, for kommentar.

Mvh,
Walter
Pål M. S.
Walter, så var min hentydning til HSP kun ment som en kilde til inspirasjon. Du skal selvfølgelig fortsette å gjøre ting på din måte. Den står seg godt.

Min politiske hentydning får du ta for det den er, en hentydning til de som bestemmer og gir tillatelse til slike bygg.

Beklager om du oppfatter min kommentar/min måte og kommentere på som "useriøs".
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu