Myrhauk hann ( Circus cyaneus )
Tatt i Tønsberg 14.4.18
Et uvanlig syn her nede, men kan treffes nå på høsten med litt flaks :)
Bildet inngår i albumet Per-Arne Larsen mine bilder -
Utstyr
  • Nikon D500
  • 150.0-600.0 mm f/5.0-6.3
  • Brennvidde600.0mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1087248} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Avsluttet .
Som en Boeing-737 i full sving det her med perfekt haleror. Flott fuglebilde, skarpt og fint med fine toner og farger.
Per-Arne L.
Takker så mye Christer
Geir F.
Den kan du ikke så sjelden se ved Gjennestadvannet. Fin separasjon av hauken fra bakgrunnen. God bakgrunn. Nesten utbrent på kroppen. Har du forsøkt å justere høylys? Prøv også lett selektiv lysning av hode/ øye. Litt vel hardt croppet.
Geir.
Per L.
Fint bilde av en for meg ukjent fugl! Rimelig god skarphet og fin plassering i bilderamma. Geir har noen gode råd! Mvh Per
Avsluttet .
I photoshop så er det et filter som heter High Pass. Dette filteret er mye brukt til å justere skarphet på bilder. Du kan prøve å selektivt bruke det på hodet på fuglen for og øke skarpheten der. Dette filteret er veldig effektivt men må brukes litt med forsiktighet. Blend modes kan f.eks. Soft Light eller overlay brukes etterpå. Ellers følger jeg opp forslagene til Geir.
Ragnar S.
Nydelig fluktbilde og kropps- vingepositur. Behagelig bakgrunn. Leser med interesse forslagene til justeringer, bra med slike kommentarer. Støtter Geir sitt forslag om selektiv lysning av hode. Tror du har noe å gå på der. Derimot tror jeg det blir vanskelig å trylle fram detaljer i feltene som jeg anser for utbrent. En mulighet er å dempe dette inntrykket ved selektivt å legge på en svak blågrå fargetone der, men vær forsiktig så denne fargen skiller seg for mye ut.

I kommentarene hittil blir det fokusert mye på hva som kan forbedres. Dette tar allikevel ikke bort helhetsinntrykket av et flott fugle/fluktbilde. All honnør fra min side.

Mvh Ragnar S
Per-Arne L.
Hei Geir sikkert sant mye av det du sier, men jeg har aldri sett den på Gjennestadvannt, hverken denne våre eller på andre tider. På sommeren er den ikke her nede... Sivhauken kan du se nesten daglig på Gjennestad men ikke Myrhauken sorry
Per-Arne L.
Hei Ragnar ja jeg har masse å gå på når vi kommer til redigering, men er for glad i å være ute så finner ikke tid :)
Geir F.
Hei igjen, Per-Arne
Du har helt rett, det er jeg som blander siv- og myrhauk. Bra du responderer.
Geir
Per-Arne L.
Geir Folvik du har nok rett i det meste du sier men ikke når det kommer til Myhauk på Gjennestadvannet, Sivhauken kan du se der veldig ofte. Men de to må ikke forveksles. Jeg bor nesten på Gjennestadvannet hele sommeren å du finner ikke Myrhauk før du kommer til Dovre, dette er ingen fugl for lavlandet utom nå på våren. Men alt du sier om redigering der har du rett :)
Hans Rich. A.
Fuglefotografering er min akilleshæl (blant mange andre). Jeg nøyer med å si at bildet ditt er flott.
Mvh Hans Richard
Tom F.
Liker måten den formelig feier over billedflata på.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu