Bildet inngår i albumet Drammen -
Utstyr
  • Leica Camera AG M9 Digital Camera
  • Leica Summicron-M 28mm f/2 ASPH.
  • Brennvidde28.0mm
  • Blenderf/4
  • Lukker16s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1078076} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Avsluttet .
Elegant bilde :)
Pål M. S.
Perfect 2:-)
Avsluttet .
Flott motiv, fin komposisjon, men først og fremst blir jeg imponert over skarpheten, presisjonen og detaljene her, de er helt suverene. vennlig hilsen Kjell Øyvind
SveinM M.
Elegant og lekkert! S/h passer veldig bra. Liker! :)
Walter S.
Jeg må jo beundre dine dynamiske og sylskarpe nattbilder, slik som denne. Ikke minst er det selve presentasjon som for meg alltid byr på problemer med å presentere skarpe og kontrastrike linjer, enten lyse linjer mot mørk bakgrunn, eller mørke, skarpe linjer mot. f. eks. himmel, slik som her: http://foto.no/i/992412

Får bestandig slike "jaggies" (i mangel av et norsk ord) eller "hakkete" - noe som vel kalles for aliasing (på engelsk), hvis resten av bildet skal være skarpt.

Eneste måten jeg har funnet for å unngå dette, er en kraftig "bluring" av slike linjer, før jeg skalerer bildet.

Jeg bruker da en pensel i Elements og demper alle slike linjer med 18% BLUR. Det sier seg selv at det er en ganske omfattende jobb med et motiv som det du har her, eller med slike seilskuter som har mye rigg.

Gjør du noe spesielt for å unngå slik aliasing?

Mvh,
Walter
Kjartan N.
Tusen takk for kommentarer. :)

Walter, jeg har ikke gjort noe som helst for å unngå det du nevner her. Det eneste jeg har gjort er å endre litt highlights, kontrast og prøve meg frem med fargekanalene etter at jeg har konvertert bilde til svart/hvit. :)

Mvh,
Kjartan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu