Nybegynner på fugl, har mye å lure, men trenger nok et dedikert objektiv etterhvert med autofokus.
Utstyr
  • FUJIFILM X-T1
  • Sigma 70-200mm, f2.8
  • Brennvidde135mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • AnnetAlt manuelt innstilt.Håndholdt, Sigma på xt-1 med adapter.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger54
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1077858} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Jostein S.
Hei
Flott dette her Arild
Et godt uttrykk du har fått frem på den fuglen
Godsakene har alt kommet på plass ser jeg!
Arild T.
Takk, Jostein, for rask respons!
Avsluttet .
Jeg opplever det som et imponerende godt fuglefoto, Det er et fint motiv, skarpt og detaljert gjengitt så langt jeg kan se. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Geir F.
Hei Arild
Jeg likte godt motivet, og du har komponert bildet godt. Også gode farger. Teknisk sett er det imidlertid en del mangler. Skarpheten er ikke helt på topp, og det er nesten ikke noe struktur igjen i fjærdrakten. På grensen til utbrenthet baktil på kinnet. Sort og hvitt mot hverandre er vanskelig å eksponere. I tillegg har du fått en hvit halo rundt nebb og nakke; -muligens pga oppskarping og endring av kontrast/lys. Lukker og blender virker OK, og jeg vet derfor ikke om det har vært litt vansker med fokuseringen (som du selv antyder under bildet). Jeg prøver som alltid å gi en ærlig tilbakemelding av konstruktiv karakter (det er nok dessverre mye "ryggslikking" på bildekritikken, og det er etter mitt skjønn lite konstruktivt). Altså mange positive elementer i bildet, men også rom for forbedringer.
mvh Geir
Ragnar S.
Som du vet tar jeg en del bilder av småfugl ved matbrettet. Når jeg presenter bilder på nettet leter jeg etter positurer og andre småting som gjør at det skiller seg ut fra mengden av slike bilder. Her synes jeg du har truffet meget godt når det gjelder det som antydes ovenfor. Som Geir Folvik nevner så er det noe å gå på når det detaljer i fjærdrakt. Utbrenthet i den hvite "lappen" på kjøttmeisen er mulig å inngå, men neimen ikke enkelt. Her må det eksperimenteres med både lys, justering på eksponeringshjulet mm.
Har selv investert i det kostbare 100-400mm objektivet fra Fuji. Mye enklere å komme tett innpå da og tilsvarende bedre muligheter for detaljrikdom i fjærdrakt mm. Små fugler ved matbrettet vender seg imidlertid til nærgående fotograf etter hvert, og jeg tror du med litt tålmodighet vil ha muligheter for å komme tettere på motivene, og da vil objektivet du benytter være tilstrekkelig.
Vel, det er litt av mine synspunkter, håper noe av det kan være til nytte Arild.

Mvh Ragnar S
Bjørnar P.
Fin positur på fuglen. Litt flekkvis uskarphet som minner mye om de effektene støyreduksjon kan gi. Om støyrens er årsaken, er vanskelig å si så lenge du holder iSO-verdien skjult.
Arild T.
Takk til Jostein, Kjell Øyvind, Geir, Ragnar og Bjørnar for ærlige kommentarer og innspill! Dere skal ikke være redd for å komme med ærlig kritikk; det er nemlig de kommentarene jeg setter mest pris på.

Geir: Jeg er helt enig med de manglene du påpeker.
Fortsett med å skrive ærlig kritikk, Geir. Uten ærlige og kontruktive kommentarer blir man ikke bedre som fotograf.
Men jeg erfarer at det er et sjansespill å ta bilder med bare muligheter til manuelle innstillinger uten elektronisk kontakt mellom kamera og objektiv, men det er utfordrende og gøy.

Ragnar: Takk for fine innspill og råd!

Bjørnar: Er enig om uskarpheten på fuglen. Om det skyldes støyrensing, vet jeg ikke. Du skriver at jeg holder isoverdien "skjult". Å holde noe skjult oppfatter jeg som en aktivt handling for å dekke over noe. Det var ikke meninga. Det riktige er at Iso-innstillingen ikke vises i Exif-data fordi det er ingen elektronisk kontakt mellom kamera og objektiv; derfor ingen tilgjengelige data. Jeg tok kanskje 20 bilder, og jeg antar, etter det jeg kan huske, at isoen lå mellom 400 og 800, men ikke sikker.
Men takk for ditt innspill!

Hilsen Arild
Vidar Magnus J.
Flott motiv med god positur på fuglen. Fint utrykk og gode farger på motivet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu