Morgenstund!
Soloppgangen hadde vært fin flere dager allerede. Så en morgen sto jeg opp to timer tidligere enn vanlig, og fikk med meg denne stemningen før jeg gikk på arbeid!
Utstyr
  • EOS 10
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger246
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_10772} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Marcelo V.

Det lønner seg å sto opp tidlig!

Meget stemmingsfult bildet.

:)

Marcelo
Bjarne R.

Flotte og veleksponerte farger!
Etter min smak er det litt for store svarte områder i bildet uten noen tegning. Jeg ville jobbet litt mere med forgrunnen/sidene.
Avsluttet .

Kjempe fint!
Du må være heldig som bor i nærheten av dette flotte stedet. Her kan du få mange flotte bilder fremover.

Supert!
Anders J.

Härlig bild, bra exponerat. Långt över medel!
mvh
Anders
Erik A.

Vakker ''penslet'' himmel. Fin eksponering, i motsetning til BR synes jeg det er bare fint at omgivelsene framstår som svarte siluetter. Smak og behag - ingen fasit. Likte særlig de høye tynne stråene på bredden i forgrunnen. Disse tandre stråene og den oljeblanke vannflata inngyter en trolsk og lyttende stemning. Hele bilder oser av nettopp det - stemning. Kunne jeg velge å endre noe, ville jeg beskjært en smule av svarten på høyre side, slik at bildet ville hatt ''kontakt'' med himmel i hele bredden. Fint arbeide, mer slikt!
Carsten A.

Selvsagt et rimelig bra bilde, men (som også Bjarne Riesto peker på) bildet har store svarte områder uten tegning. Et mer inngående arbeid, helst under opptak, kunne hevet dette bildet betraktelig. En passende eksponering og litt etterarbeid PS skulle være en grei sak, ikke vanskeligere enn i det tradisjonelle mørkerommet. Der skar en som kjent pappbiter for å gi bildet differensiert eksponering under kopieringen, i PS er dette langt enklere.
MVH CA
Hans- Georg S.

Fin stemning, ellers støtter jeg CA`s kommentar.
Birgitte B.

Det første som slo meg var at dette var eit nydeleg stemningsbilde, men er forsåvidt enig i at det er litt for masse svarte flater, det hadde blitt eit heilt anna bilde om ein hadde sett litt meir inni det svarte!
Birgitte B.

Det første som slo meg var at dette var eit nydeleg stemningsbilde, men er forsåvidt enig i at det er litt for masse svarte flater, det hadde blitt eit heilt anna bilde om ein hadde sett litt meir inni det svarte!
Erik A.

Er ikke den svarte siluett-virkningen slik man opplever motivet, og med på å foredle himmelen og speilingen? En bedre uttegning i skyggene ville vel bare ''dra fram'' en del uryddig kratt? Men smak og behag...
truls N.

Pga. dette blir jeg aldri lei solopp/-nedgangsbilder!
Egil O.

Takker for kommentarer,og forslag til forbedringer!
ER selv litt usikker på om bildet hadde tjent på en oppletting av de svarte områdene.
Her føler jeg meg mer på linje med EAA`s betraktninger. Men en beskjæring..., ok.
Forøvrig vil jeg, når jeg får lagt inn bildene mine i ''tiff''-format, og har lært meg å bruke de mulighetene PS gir meg, kanskje prøve å å foreta noen justeringer til det bedre på enkelte bilder.
EO
Carsten A.

Det skal selvsagt være svarte partier, men det er ikke det samme som at alt skal være helt uten detaljer, det ville vært fint om bildet hadde noe en nesten bare kunne ane, i de områdene som nå er uten variasjon.
MVH CA
Robert F.

Bildet er fint det. Når det gjelder det svarte, er det bare et resultat av dårlig lys. For og få fargene frem i vannet,blir det store kontraster. Fargene er fine, så hvorfor bry seg om det som ligger i det svarte.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu