Og så kom uværet...
Mine reiser til Hellas har omtrent bare inneholdt flott vær, men i år fikk vi også oppleve det mektige havet. De som jobbet på stranda løp for livet for å redde solsenger (ikke med på dette bildet) som var på vei til havs. Jeg syntes det var facinerende å gå langs stranden å se på de enorme naturkreftene. Dessverre var det 3 personer som druknet iløpet av et par dager. Meget tragisk, men man MÅ ha respekt for havet...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-10-01 00:08:10
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-10-01 00:09:11
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2004-10-01 22:24:56
    Versjon #4
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger203
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_107714} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Bjørnar Leithe B.

Ok motiv, V-1, som sier noe om kreftene som råder. Kunne ha unngått lampa i øvre hørye hjørne.
mvh bj
Inger-Lise S.

Et fint motiv i god komposisjon. Herlige bølger:)
Men uvær? Fine bilder.
mvh Inger-Lise
Lars Egil S.

Likte egentlig bilde #1 best selv om bølgene ikke kom frem som så store de var på bilde #3.
Ville kanskje fjernet/klippet damen til høyre slik at stranden ble helt forlatt.
Mike T.

Hei Karianne,
jeg liker vers#1, fordi dette bilde formidler igjen en spesiell stemning. Men teknisk/fotografisk er dette ikke bra.
Det ser ut som om du har klonet på himmelen øverst. I så tilfelle er dette ikke godt nok utført. Har du ikke klonet, er det rart slik som dette ser ut.
Jeg er enig i at lampen øverst til høyre bør ikke vises. Hvis du trener litt, vil du uten videre kunne klone denne bort. Vil du ikke klone, burde du ha croppet denne vekk - selv om dette ville gå utover ''paraplyen''.
Damå til høyre er et ''fremmedlegeme'' her, se kommentar ovenfor. Bildet er ellers tomt for mennesker (og dette synes jeg er flott her og øker effekten). Da er det skuffende at man oppdager henne og ser at hun åpenbart trives. Bildet har gitt meg en litt sånn ubehagelig følelse på grunn av vinden - men hun ødelegger mye av denne stemningen, som ellers indikerer at man kanskje bør gå hjem - og det var vel dette som du ville vise?
Jeg synes at det er før mørkt direkte under den store paraplyen. Du får da en ganske store mørke flate som blir vektig og dominerende. Bildet veier derfor tyngest akkurat der, og det bør det ikke gjøre. Jeg tror at du med ''curves'' kan hente noe her og ''mildner'' inntrykket.
Til slutt: Horisonten heller 0,5 grader mot høyre - og dette er for mye når du presenterer et bilde med en så entydig horisontlinje.
Nå høres det ut, Karianne, som om jeg er verdensmester ;-). Med neste bildet mitt som kommer om to dager, vil du se at jeg IKKE er det.
Men jeg har tatt meg en del tid for dette bildet - nettopp fordi jeg liker det likevel. Og hva jeg skriver er min mening som amatør.
Hilsen Mike
Karianne H.

Hei, og tusen takk for ærlige kommentarer!

Inger Lise: Du skriver spørsmålstegn etter uvær! Jeg regner med at du mener at dette ikke er noe uvær å snakke om! Riktig?
For meg som ikke er så vant med havet, er det uvær! Særlig når 3 personer drukner helt inne ved land. Jeg har vært med på høye bølger osv. langt ute til havs, men at det ble så mye bølger på stranda har jeg ikke opplevd før. Noen steder forsvant hele stranda, og sjøen sto over husveggene. Det fikk jeg ikke fotografert da jeg ikke våget nærme meg.
Da jeg vandret helt øverst på stranda kom det en bølge og slo over meg. Så når jeg skrev at uværet kom, så ble det liksom så helt annerledes enn jeg før har opplevd i syden. Vinden varte i over en uke - men heldigvis var det godt og varmt og basseng på hotellet!

Mike: Tusen takk for gode råd. Setter stor pris på det.
Både du og Lars Egil nevner dama! Jeg så henne selv også etterat jeg hadde lagt inn bildet. Skal få fjernet henne! Hadde bildet hatt en annen tittel så hadde det kanskje vært ok og hatt henne med, men her på denne forlatte stranda skaper hun bare et uromoment. Helt enig!
Vet ikke om jeg er helt enig med lampa, men....vi får se!
Å - ja, jeg har klonet øverst i bildet! Oppdaget at jeg hadde noe som het Adobe Elements (tror jeg det var) og at jeg kunne bruke det istedet for Photoshop som ikke er innstallert igjen enda etter data-kræsjen. Jeg ser at det er veldig stygt gjort! FY MEG :-)) Jeg kan forsøke på nytt!
Det jeg har tatt vekk er taket på restauranten jeg satt inne i og tok bilder.
Jeg tror ikke du er noen verdensmester fordi du skriver dette til meg, jeg tolker det som god hjelp! Takk.
Men jeg ser og ser på den hellinga mot høyre! Jeg synes hele bildet heller mot venstre! Men det er mulig at mine øyne ser helt feil. (Egentlig skal jeg bruke briller!)

Takk for at dere likte bildet!

Karianne :-)
Karianne H.

Glem å se på V#1 og gå til V#4 istedet!

Karianne :-)
Tone B.

V 4 er klart det beste bildet,,,borte var dama og lamen :-) så lett kan det gjøres!

Bra komposisjon og dybde. Synes du har klart bra og formidle at syden ikke alltid er bare sol og sommer. At det er kraftige naturkrefter i sving er det vel ingen som helst tvil om i v 2 og v 3.

mvh Tone
Inger Anne Maritsdotter V.

fantastisk flott feriemotiv ,

som tatt rett utav en feriekatalog , på tross av styggeveret som er underveis , men her var det masser av stemning i et velkomponert flott bilde.

God helg;-)

mvh Inger Anne
Espen P.

Veldig talende bilde. Kan formelig kjenne det guffne været her. Flott ordna opp i det småplukket som var :)

ePsen
Lars-Anders M.

Enig med de enige. Bra.
Avsluttet .

Hei Karianne, synes v4 ble bra og været som var kom godt fram i v3. Det var nok ikke dagen for å bade i sjøen.
Hilsen Christian
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu