mart
Bildet inngår i albumet Martine Petra -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-09-29 23:54:50
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-01-23 10:10:33
    Versjon #3
Utstyr
  • sony dsc-p72
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger417
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_107556} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Barbro Cathrin A.
nydelig bilde, dette. veldig flott uttrykk i øynene :)
Avsluttet .
kule kontraster
I like this thing very much.
smukt!
stian w.
Utsnittet er veldig fint, ting så veldig lovende ut på thumbnailen.
Men det falt jo helt i grus når jeg åpna det.
Har du brukt mobilkamera? Veldig grumsete kvalitet.
Versjon 2 gjorde vondt verre.
Beklager.
Martine Petra H.
Nei, som du ser så har jeg ikke brukt mobilkamera, det kan du lese etter utstyr. Det som er grumsete har jeg fikset til selv.
Egil E.
Knallyttrykk, skulpturaktig, har sans for dette.
Christine Elene S.
Utrolig flott uttrykk og farger. likte v2 best. Bra gjennomført.
Avsluttet .
Spennende og kreativt. V1 funka best for meg. Hadde vært stilig om ditt venstre øye var like klart som høyre, men jeg vet det er vanskelig å få til.

aNjA
Toini B.
Altfor ruftsete og dårlig kvalitet. Derfor enig med Stian. Utsnittet er fint, men teknisk holder det ikke.

:)
Avsluttet .
For meg er bildet flott og spennende! Hadde ikke hatt samme uttrykk hvis det hadde vært ''polert''.

Stå på ;-)
joachim g.
Enig med inger-lise. Hadde vært supert å se dette bildet uten alt ''grumset''. Kan du ikke legge ut en slik versjon da? og tipse meg når du har fått gjort det? Spent på resultatet! Men ellers: spennende bilde med godt potensiale!!!
Kristoffer L.
Du dyrker det mørke uttrykket i bildene dine lenger enn mine preferanser strekker seg. Samtidig er jeg også ytterst fascinert av mange av bildene dine, du er særdeles uttrykksfull og dyktig!

Dette bildet likte jeg pga det grafisk sterke uttrykket. Det gir meg en følelse av tvetydighet. Svart og hvitt - et janus-ansikt.

Så er spørsmålet om bildet ville vært enda sterkere uten de mørke skyggene omkring øynene. Som varm tilhenger av antydningens kunst mener jeg svaret er ja.

Det er mange som lager gotiske, mørke og mystiske bilder for tiden. Virkemidlene er ofte sterke og symbolikken åpenbar og ofte alt for tydelig. Lite blir overlatt til fantasien og assosiasjonene. Jeg tror - vær gjerne uenig! - at en kan oppnå et enda sterkere uttrykk med klassiske, fotografiske virkemidler, hvor en lar antydningene gripe tak i betrakterens fantasi og forestilllingsevne.

Det blir som med film. En god psykologisk thriller er ofte langt mer nervepirrende enn en rå actionfilm, nettopp fordi den spiller på antydningene og på våre egne forestillinger.

Tolk for all del ikke dette som kritikk mot dette bildet, for det likte jeg meget godt. Du er også en usedvanlig dyktig fotograf, blant dottens aller beste etter min mening. Det jeg mener, er at du - med dine betydelige ferdigheter og kunstneriske visjoner - kan skape bilder enda sterkere enn dette, og som likevel favner et enda videre publikum. Mørke eller ikke mørke - flertydeligheten ruler, eller hva?

- Kristoffer

Martine Petra H.
Hei og takk Kristoffer!

For et langt og trivelig innlegg du overøser meg med her. Det finnes vel intet bedre enn flertydelighet når det kommer til bilder, jeg er meget enig med deg når det gjelder din filmsammenligning, og jeg har stor sans for antydningens kunst hos både fotografer, musikere og filmskapere.

Du har sikkert rett i det du skriver om hvordan en kan oppnå sterkere uttrykk ved bruk av klassiske virkemidler, og når det gjelder meg så hadde jeg syntes det ville vært storartet å kunne mestre disse klassiske virkemidler til en viss grad, men begynner kanskje i en litt annen ende enn hva som ses i mine bilder. Med tid og øvelse skal jeg la dette utvikles.

Inntrykket av at mine bilder er gotiske og mørke har vel mest med utseendet mitt å gjøre vil jeg tro som på sin side igjen har mer å gjøre med inspirasjon fra feks øyensminken til forbilder jeg hadde som barn slik som feks Joan Collins/Alexis/Dynastiet, Madonna, min mor, Prince og Martha Graham. Hos meg ligger stor inspirasjon fra funk, danse- og scenekunst og ikke minst den fantastiske Art Deco-malerinnen Tamara de Lempicka blant andre. Jeg pleier ikke å sette istand noe scenario for å få til et bilde jeg har forestilt meg på forhånd, det er mye mer impulsivt enn som så.

Angående akkurat dette bildet så var øyesminken allerede til stede da bildet ble tatt, det er interessant det du skriver om hvordan bildet kanskje ville virket uten såpass drastisk skygge rundt øynene, og det skal jeg ha i minne den dag jeg merker meg et bilde som vil passe inn i dette uten den sterke øyensminken som jeg bruker til daglig.

Jeg setter veldig pris på en slik lang kommentar som du har tatt deg tid til her i ny og ne, og det gir meg mye å tygge på i forhold til tenkemåter i fremtiden, det er veldig givende. Setter også pris på kommentarer ellers selvfølgelig, og alle legges merke til.

oxox Martine Petra
Espen F.
Du har en utrolig kul stil. Røffe utsnitt og knall farger. Synes kanskje at du drar vel langt i kurvene. Noen bilder blir ødelagt av for harde kontraster. Ellers meget bra.

Espen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu