Morgoths tårn..
Dette fjellet er ikke mye fotografert, til tross for at det kanskje er ett av de aller tøffeste fjell som finnes i Lofoten..og Norge for den saks skyld;). Årsaken er todelt; for det første er det ikke lett å få øye på fjellet, hverken på avstand langs de "vanlige" leiene i Lofoten, eller på nært hold. Du ser ikke objektet, slik det er fotografert her, før du har klatret i en time eller to. Da kommer tårnene til syne, og hele fjellveggen. Det er ett utrolig mektig syn. Det andre er at det finnes ikke stier her. Og den eneste ruta opp er bratt. Stupbratt. Det er ikke for alle å gå opp her! Man trenger ikke tau, men det er nummeret før. Og på tur ned bør man huske hvor man gikk opp..ellers kan man lett komme i skummelt område. Det er for eksempel helt umulig å gå opp her i tåke..dersom du ikke har vært her før. Av den grunn avstår jeg fra å nevne navnet på fjellet, slik at det ikke er jeg som frister noen til å gå hit. Dersom andre velger å gjøre det så er det ikke noe problem;).

Det er jeg som står på steinen, med fjernkontroll i handa. Bildet er tatt helt nylig.
Bildet inngår i albumet Lofoten -
Utstyr
  • Fuji X-T2
  • Fuji 16mm f1.4
  • Brennvidde16mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/15s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1072783} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Hans Rich. A.
Mektig flott foto av et like mektig fjellparti. Lys og farger er helt topp de også.
Jeg hadde en kollega for noen år siden som sa: At du tør, at du tør :)
Mvh Hans Richard
Nils Christian S.
Fjellformasjonen, farger, lys og en fotograf i det fjerne - til sammen blir det stemningsfullt, storslagent og meget vakkert!
Oddvar S.
Dette var da et utrolig dramatisk landskap. Jeg har fartet en del i Lofoten, men er ikke istand til å finne ut hvor dette er. Først tenkte jeg på Austvågøy som har en del dramatiske tinderekker, blant annet med Norges vanskeligste tind å bestige. Men likevel lander jeg på Moskenesøy som har noen mer utilgjengelige områder. Uansett, et mektig flott fjellbilde.
Sindre Andre H.
Veldig bra !
Per L.
Skikkelig tøft bilde av et imponerende fjellparti og ikke minst av en, etter min menining, vågal fotograf! God eksponering og tiltalende fargetoner! Mvh Per
Walter S.
Eventyrlig!
Ja, man tenker på "Lord of the Rings" og Mordor - når men ser dette. Mektig, mystisk og vakkert. Suverent eksponert og imponerende med tanke på at fotografen selv er med i bildet - på ganske lang avstand.
Får du bekreftelse på fjernkontrollen når eksponeringen er aktuert i kamera?

Mvh,
Walter
Ragnar S.
Henger meg på de andre vedrørende positive kommentarer. Like greit at du avslører eksakt hvor dette er i mylderet av topper i Lofoten. Hva som regnes som tilrådelig med sikring eller ikke er ofte individuelt ut fra ferdighet og erfaring og i tillegg ut fra værforhold.

Mvh Ragnar S
Fred Åge H.
Takk for veldig mange fine kommentarer! Bildet er tatt på Moskenesøya, innerst i Selfjorden. De fleste stopper for å gå til Kvalvika, men fortsetter man til veien stopper, kommer man til ei DNT-hytte..eller man kan gå i cirka tre timer til Horseidstranda (bør oppleves;))..eller man kan gå på dette fjellet, som ligger nært DNT-hytta. Brasråstinden heter den, men bildet er tatt fra Ulvstinden. Regner med at den enkelte vil vurdere egne erfaringer som klatregeit når de ser terrenget de må gå opp;). Walter; jeg får ikke bekreftelse fra fjernkontrollen når jeg trykker, men den har aldri sviktet så langt;). Kjøpt på Foto-Jørgen i Bergen i vår, merke Hähnel Capture.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu