Hvite fjær i grønt villniss.
Siden jeg er så sta at en flokk esler ville rødme i mitt nærvær fortsetter jeg i samme gata som igår - bare med den forskjell at her har jeg ikke gjort noe for å kamuflere blandingen av skygger og utbrente felter som igår hvilket jeg også skrev.
Men får altså beskjed om overskjerping og at bildet ikke holder mål hvilket jeg jo sjøl skrev under min mening om bildet.
Men siden jeg har fint lite av perfekt foto og skrytebilder fordi jeg stort sett ikke beskjeftiger meg med sånt, men rett og slett lager bilder serverer jeg det jeg har.
For meg er det mye mer interessant å legge ut bilder jeg har måttet jobbe med for å se hva jeg kunne få ut av et egentlig mislykket bilde som andre ville kastet enn å legge ut perfekt blåmeis nr. 31 på herværende side den uka.
Nå vet jeg jo fra tilbakemeldinger at folk gjerne vil se fugler som sjelden og aldri kommer til Norge så da legger jeg ut det jeg har selv om det ikke er perfekt.
Nå vet jeg jo at noen mener at fuglebilder det skal være pippip på nakji grein uten annet. Men stort sett f.eks. der dette bildet er tatt så sitter fuglene innimellom slikt buskas som dette så dette er faktisk ekte naturbilde selv om det ikke er pippip på naken kvist.
Det blir ikke flere slike bilder fra min hånd nå. Det er 3 år siden jeg forlot Goa og India for godt etter 17 år.
Antagelig gjorde jeg min siste Afrika safari i 2012 da helsa og mobiliteten ikke holder lenger da jeg blir bare mer og mer krøpling - men man skal vel aldri si aldri når man er så sta som jeg er.
Derfor finner jeg fram gamle bilder som ble valgt bort da jeg ikke fikk dem bra nok den gang da. Nå er både jeg og fotoprogrammene blitt bedre så da prøver jeg meg på å forbedre dem uten at det blir perfekt foto av den grunn.
Det jeg har levert her i løpet av 10-11 år er bare småtteri. Jeg sitter med 32000 redigerte bilder på disk og også en del uredigerte på ex-disker.
Er kravet at de må være perfekte eller hvertfall blant mine beste så får jeg heller legge de ut andre steder og fore dere med mine mange rariteter der det finnes en del tusen av dem også som aldri har vært offentliggjort.
Det jo hyggelig å få kommentarer, men like artig er det å sjekke antall besøk på bildene.
Savner egentlig kommentarer som påpeker hva jeg kunne gjort anderledes for å få et bedre resultat for det hjelper meg egentlig ikke bare å få greie på at et bilde ikke holder mål uten å få tips om hva som kunne vært gjort anderledes slik jeg sjøl stort sett gjør i mine kommentarer for da får man jo egentlig bare inntrykk av at det bildet kunne du holdt for deg sjøl og ikke posta her.
Kanskje ble det for mye skriverier denne gang - men skitt au.

http://WWW.pbase.com/kneppen
Utstyr
  • Canon EOS 300D DIGITAL
  • Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6 L IS USM
  • Brennvidde300.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/2000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger93
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1068985} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Johan L.
Fint med skyggorna på fuglerne. Den hvite færgen gir flotte kontraster mellom fuglarna, trædet og løven.
Mvh
Johan
Avsluttet .
Fin stemning med lys og skygge i dette bildet. Flott!
Gunnar F.
Skyggene gjør at dette ser ut som heirer her hjemme, men de er vel mer eksotisk. Du virker så sint i teksten Roar. Selv om du ikke er en "stor" fuglefotograf, er det vel få her inne som slår deg i komposisjon og etterarbeid. Hvorvidt etterarbeidet som resultat av gode kunnskaper i PS faller i smak hos den enkelte, har vel noe å gjøre med vedkommendes ståsted. Likt dette naturlige bildet. Mvh Gunnar
Per L.
Alle gode ting er tre - som attpåtil sitter i et tre - og det var det! Smaken er som baken, som du pleier å si, Roar! Gleden av å fotografere og etterbehandle til et resultat vi er fornøyd med kan ingen ta fra oss! At det finne personer der ute med andre preferanser må vi bare godta! Mvh Per
Avsluttet .
Denne lange teksten så jeg faktisk ikke da jeg så bildet. Ikke er jeg dyktig nok til å vurdere bilder utfra teknisk heller. Men bildet fanger oppmerksomheten pga den fine stemningen og lyset. At ikke alle fuglene vises gjør det hele mer troverdig og levende.Et annerledes bilde fra deg, en annen stil. Men med like mye sjel som de fleste bildene du har. Som du sier, du lager bilder.Så om noen har som mål å vurdere hvor perfekte bilder er,så har de kanskje gjort en tabbe ved å vurdere ut fra feil kriterier. Men om du ønsker kommentarer og forslag til forbedringer er det kanskje bra å be om det. Selv ville jeg ikke våge meg på det, jeg ligger mange kilometer under deg i dyktighet. Så jeg nøyer meg med å se og beundre.
Anders S.
Jeg liker bilde ditt denne gangen også. Her kommer fugglene godt frem i sitt naturlige miljø, på ekte og ærlig vis. Jeg syns det er fint å lese dine tanker i teksten, bra skrevet. Jeg må tilføye en ting, en sak som jeg veldig gjerne roper ut. Perfekt, hva er egentlig det? Jeg tror ikke på det. Jeg tror at ordet perfekt er ett bedrag, for å skjule ett sant ansikt fra virkeligheten og verden for øvrig. Det viser seg ofte å være slik. Jeg tror på harmoni og naturligheter istede. Og kunsten i det å være fri til å skape sitt eget bilde, slik jeg har sett i mange av dine bilder. Jeg inspireres av deg, hvordan du lager bilder med ett utgangspunkt som ikke er så godt. Dette gjør jeg sjøl også, det er kjempe gøy. Det er utrolig hvilken uttrykk man kan få frem, når man holder på slik. Det er sann foto og kunst glede.


Hilsen Anders
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu