Rett opp og en tanke sør...ned er øst..opp er vest
brukt en stjernefølger her
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark III
  • EF24-70mm f/2.8L II USM
  • Brennvidde24.0mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker30s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger31
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1056765} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Fillip B.
Flott gjort! Hva slags stjernefølger brukte du her? Var ikke mye "startrailing" å se her :)
Geir E.
Hei. Takker. Har en Nano Tracker http://i.ytimg.com/vi/xyaGQ2BGUlU/maxresdefault.jpg Artig liten sak....men plages en del med å se Polarstjerna i siktehullet
Fillip B.
Ser prislappen er rundt 3000kr på ebay. Er du fornøyd med den? Frister på en slik en! Jeg pleier å bruke en mobilapp som Starwalk f.eks for å lokalisere stjerner kjapt. Kan være et nyttig tips om du ikke allerede bruker det.
Geir E.
nano Trackeren er veldig enkel i bruk. Jeg måtte bestille en adapter i tillegg for å få til å feste kulehodet på den..var for små gjenger..Ellers så har jeg som sagt problemer med å se polarstjerna i kikkhullet..men det kan vel helst være noe en venner seg til. Tror vel eller s den egner seg best til fotos med vidvinkel..skal du ha teleskop og slike ting blir det nok altfor puslete. Jeg prøvde forøvrig en eksponering på 5 minutter og lav iso..ble ingen stjernespor . Men jeg er såvidt begynt å bruke den så jeg tror vel jeg skal få til noe mer. Må også nevne at ved Lange eksponeringer blir nordhimmelen som oftest helt grønn. Så nordlyset er antaklig tilstede selv om en ikke kan se det.
Fillip B.
Mange gode tips her. Er ikke så kjent med bruken av trackeren. Så den stilles inn mot polaris for å kunne fungere optimalt? Hadde vært artig å kunne blitt med deg en kveld, men ut ifra bildene dine, så bor vi absolutt ikke på samme sted i Norge.
Aldri tatt bilder av nordlys, men såvidt jeg har forstått bør man ikke ta lange eksponeringer av nordlys. Tror 2-5 sekunder er optimalt? Tar gjerne imot tips på det også, da jeg har en tur til Island om en drøy måned..

Ser frem imot å se bilder tatt med trackern!
Geir E.
Nordlysene her på Helgeland er vel litt av varierende grad..jeg bruker MF. f2,8. ISO mlm 400-800 avhengig av styrken. og samme med lukkertid. har tatt fine nordlysbilder på 20 sek...kommer an på hvordan det er...bruker mest en 14mm på nordlysbildene..og på melkeveien :) Håper du deler bilder med oss fra Island...Å ja for å stoppe rotasjonen må du peile trackenen inn på Nordstjerna/polarstjerna.jorda roterer rundt den-----til en viss grad da
Fillip B.
Gode tips å ta med seg! takk for det, og ta deg en tur ut igjen ved neste nymåne! Ser frem til flere bilder av himmelen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu