På gamle trakter
I mine guttedager var det melkebutikk med inngangsdør der hjørnevinduet nede på den gule og grå gården er nå. Der handlet vi melk og brød. De som drev den het Borge husker jeg.
Bygningene er jo pusset opp nå og det ser jo svart så fargerikt og pent ut.
Rett over gata for den grå bygningen ute til venstre ligger Lilleborg skole der jeg tilbragte 7 år i en ren gutteklasse med 30 rabbagaster.
Bak meg ligger den gamle bygningen som i mine guttedager var verksted for sporvogner og før det igjen hadde vært trikkestall. Nå huser det en restaurant og Oslo Nye Teaters dokketeater for barn.
Bare litt lokalhistorie fra Torshov i Oslo dette.

http://WWW.pbase.com/kneppen
Bedre enn dette er det tvilsomt om jeg får til for gammal mann har gjort så godt han kan.
Utstyr
  • Canon EOS 70D
  • TAMRON 16-300mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD B016
  • Brennvidde22.0mm
  • Blenderf/20
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1052228} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Jostein S.
Hei
Veliig FLOTT
God komp. og herlige farger!

Jostein
Trygve B.
Interessant info og en spesiell arkitektur. Gode og friske farger. Treet i venstre hjørne ville jeg nok ha fjernet. Det forstyrrer litt. Får si som du sier: enten mer av det eller bort med. Her bort med det. Ellers et bilde jeg likte godt.
Avsluttet .
Torshov er et nydelig sted noe du får fint frem på dette bildet.
Til alle dere som skal på Oslo-tur i sommer: Bruk tiden på å gå i Roars fotspor – det er dette som er Oslo!
:) fra Øystein
Vidar Magnus J.
Flott gatebilde med gode farger og fint lys. Interessant og fin helhet på arkitekturen i bildet og god historie i underteksten. Liker også de rene linjene i bygårdene innover i bildet..
Roar K.
Treet skjemmer vel ikke all verden, men prøv gjerne sjøl Trygve om du klarer å kople den luftledingen med kloner'n så den ser uskjøta ut samtidig som himmelen også blir naturlig og hel. Jeg tok ikke sjansen på å prøve en gang med mine ustødige juklafingre for har prøvd slik noen hanger før.

Roar
Gunnar F.
Fargerikt og flott. Jeg har vandret en del i Oslos gater det siste året etter at jeg ble enkemann i fjor. Har blitt bedre kjent nå med det virkelige Oslo enn på de årene jeg bodde her på 60-70 tallet.
Mvh Gunnar
Walter S.
Artig undertekst til fargeglad bilde fra dine gamle "tomter", Roar. Kjenner meg igjen i beskrivelsen om melkebutikken (ikke akkurat DENNE her da...) men generelt. Det var vanlig på den tiden (jeg selv kom til Norge i slutten av 60-åra) og da var melkebutikker vanlig. Alltid spennende å komme inn i de. En litt svak eim av sur melk hang igjen der inne, men det var som det skulle være. Melk, ost, smør og brød var vareutvalget. Trikkestallen "din" husker jeg også godt.

Artig!

Mvh,
Walter
marit f.
Flott bilde med glade farger. Lker alle linjene i bildet. Syns ikke treet er ivegen, uten det ville det bli litt tomt tror jeg.

Mvh Marit
Ragnar S.
Fargerike, flotte fasader. Fin vinkel mot den solbelyste husrekken. Liker linjene innover i bildet.

Mvh Ragnar S
Jon Tore J.
Dette var en staselig rekke med fargerike gamle boligblokker Roar. Rette linjer og flotte vinklinger i sylskarp dokumentering, men du har vel dratt litt vel kratig i fargespaken på Ps denne gangen? Jeg tror dette bildet hadde blitt mye mer livaktig og levende med noen mennesker på fortauet.
Mange her på linken er redd for å vise mennesker i sine by/gatemotiver. Etter mitt syn blir dette helt feil. Det er jo der menneskene bor. En by er jo noe mer en ett tomt skall.
Flott dokumentasjon Roar
Mvh
Jon Tore
Roar K.
En snapshot ette et besøk på Lilleborgbanen for å få med meg siste utgaver av graffitti før et par halvlitere på friluften bak meg der bildet er eksponert fra. Hvem f.... sitter da og venter på menneskene som har gått heim.???

Roar
Anders S.
Praktfullt vakkert til tusen! Kjempe bra bilde med herlig historie å lese i underteksten her. Meget gode farger og velkomponert med god dybde nedover gata. Jeg liker at treet er med i hjørnet, syns det er med på å gi stemning og miljø til bilde.
Så je sier bare lekkert og glimrende gjennomført!

Hilsen Anders
Hans Rich. A.
Fargerike bygårder på rekke og rad. Likte skyggepartiene i gata som bryter opp på de solbelyste fasadene. Og kompen ser ut for å ligge innafor :)
Mvh Hans Richard
Avsluttet .
Spennende dokumentasjon av et kjent og kjært bymiljø. Gledelig også at et bilde fra et så tradisjonelt Oslo-miljø får så mange positive kritikker her på Foto.no. Det er inspirerende.

Fin komposisjon, og jeg synes ikke grenene fra treet som stikker inn fra venstre, ødelegger. Trygves kritikk oppfatter jeg som urimelig. Roar har selvsagt helt rett når han påpeker at det ville i praksis være nærmest umulig å klone det vekk selv om det teoretisk er mulig. Man kan forstørre og ta piksel for piksel, så har man noe å slite med en ukes tid.

For øvrig synes jeg vel at fargene kanskje er litt sterke, men i lav kveldssol kan det bli mye glød selv i fasaden på en gammel bygård.
vennlig hilsen Kjell Øyvind
Roar K.
Takker så mye for kommentarer.

Roar
Jon Tore J.
Kjøpet den Roar
Evelyn S.
Glade farger og fin komposisjon. Syns ikke treet er i veien, tvert imot.
Eivind J.
Stilrent bybilde. Liker delingen av den opplyste siden mot den mørke...virker harmonisk. Greinene oppe fyller fint i tomrommet der...de harmonerer faktisk med taklinjen! De gir litt mer nærhet til motivet synes jeg.
Mvh. Eivind
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu