En aprildag
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-05-19 13:24:20
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D80
  • 18.0-55.0 mm f/3.5-5.6
  • Brennvidde19.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1048994} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
marit f.
Nydelig bilde, fikk litt " ja vi elsker" følelse, selv om det er en aprildag. Flott lys, med treet som et blikkfang, likedan de røde grindene.
Mvh Marit
Walter S.
Dynamisk komposisjon hvor topografien er på din side og "holder opp" og "viser frem" dette ene treet. Lyset inn på skrå gjør det enda mere spennende.

Fint med den røde grinden mot en herlig himmel!

Mvh,
Walter
Fredrik N.
Har sett mange bra bilder av ensomme trær,men dette skiller seg absolutt positivt ut, særlig med de røde grindene. FLOTT!

Mvh Fredrik
Arild T.
Et vanskelig motiv å fotografere, men du har valgt et utsnitt som gjør det svært så severdig! Gode lys- og skyggevirkninger samt naturlige, avstemte farger.

Hilsen Arild
Roar K.
Så var det tilbake til fargeriket.
Flott komp der jeg kanskje ville ha lyst opp dette steingjerdet som Jæren er så kjent for og fått ut mer detaljer. Men siden jeg ikke har prøvd det ut så kan det være total skivebom i forhold til bildet som helhet.
Kanskje ville jeg tatt en beskjæring oppe også for da kunne det grå feltet ute til høyre med litt skarp avgrensing mot det blå i retning venstre fått denne avgrensingen (les diagonal) rent skåret av øvre ramme hvilket igjen gir en følelse av mer rom i det blå mellom bjørka og det grå feltet.
Men siden du er så proff som du er så er det kanskje litt farlig for en pur amatør som meg å pirke på bildene dine. Hvertfall føles det sånn.

Roar
Anne Ø.
Tusen takk alle.
Roar: Setter så pris på at du "pirker" Hvorfor legger vi i ut bilder? Det er vel også for å få reaksjon, hva kan endres, hva er bra. Dette gjelder så absolutt meg også selv om jeg nå har holdt på i 13 år med foto. Spes. gjaldt det alle de sv-hv bildene jeg i det siste har lagt ut. Det er nytt for meg å sette inn elementer som jeg har gjort i mange av de bildene.
Jeg lar konstruktiv kritikk på mine bilder " synke " litt, tenker og så gjør jeg meg opp en mening. Så bare fortsett :)
Anne Ø.
Lagt ut sv-hv versjon. Og ser at der er himmelen kuttet noe Roar.
Anders S.
Fantastisk vakkert!
Hilsen Anders
Ole Arne S.
Nydelig bilde fra Jæren med fine fargekolører..
Herlig komposisjon med treet og den røde grinda, samt flott lys i bildet..
Eneste pirket mitt her er at du kansje burde zomet inn bildet og brukt kloneverktøyet for og få vekk den lyse kanten/stripen som går hele veien på steinene og stolpene.. Dette er noe som kan skje ved litt for hard oppskarping, kan også komme frem ved for hard beskjæring..

Uansett liker bildet godt Anne (fargeversjonen)..

mvh
Ole Arne
Evelyn S.
Stilig, spennende komposisjon! Liker veldig godt treet, og de røde grindene.
Anne Ø.
Takk alle :)
Ole: Arne: Tok bilde inn I PS ser noe halo der. Om det vil komme frem på utskrift vet jeg ikke. Har bilde på,sv-hv på lerret 140 cm.bredde. Kan ikke se det der. Men fint du nevner det så kan jeg være obs.
Keshav N.
Veldig fint baade i farger og sort hvitt.
Roar K.
V2 blir liksom et helt annet bilde.
V1 gir oss en lys sommerdag men s V2 fremstår litt mer truende med dystre skyer.
Men det hjalp å få senket blikket samtidig som den tilnærmede trekanten til høyre kommer mer fram med en skarp diagonal som skjæres av øvre ramme og øker spenningen.
Formatet endres og man får i enda større grad følelsen av at treet er på vei inn i bildet.
Nå kan du prøve V2 horisontalt speilvendt slik at treet kommer til venstre og føles på vei inn i bildet fra venstre mot høyre i vår leseretning da vi faktisk også leser bilder på samme måte.
Men jeg tar forbehold om at denne operasjonen ikke alltid funker og føles riktig med naturbilder.

Roar
Jostein S.
Hei
Flott solstreif over markene
En fin aprildag dette her
Jostein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu