Farvel til en gammel sliter (1970-2016)
I 1970 ankom Bm69 fra Strømmens verksted på bestilling fra NSB og denne serien har dominert lokaltrafikken i Osloområdet i mange tiår. Den brukes også som lokaltog i Stavanger, Bergen og Arendalsdistriktet. I alt 84 togsett ble produsert mellom 1970 og 1993. Nå har tiden innhentet den eldste leveransen, Bm 69A. De tre andre leveransene (B,C og D) kommer fremdeles til å trafikkere toglinjene i lang tid fremover, C og D-serien ble moderniserte for noen år siden, men for A serien er det nå over.

Togsettet på bildet er Bm69A 003 fra 1970, fotografert på Drammen stasjon i 2011. Jeg observerte den i trafikk så sent som i februar i år. Denne og Bm69A 012 var de siste settene fra denne serien som var i bruk og er nå hensatt i vente på utrangering.

(Kilde: Ansatte på jernbanen og egne studier fra jernbanetidsskrifter)
Utstyr
  • SONY DSLR-A300
  • Sony 18-75mm
  • Brennvidde70.0mm
  • Blenderf/10
  • Lukker10s
  • Nei
  • AnnetISO 100
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger67
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1048309} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Walter S.
Uten å vite tid på dagen (skumring selvfølgelig), må jeg jo innrømme at det er det spesielle lyset som fremhever vognsettet på en fin måte. De varme rød- og oransje-toner mot kjølig blå bakgrunn gjør seg meget godt her.

Mvh,
Walter
Vidar Magnus J.
Mange takk for rask og hyggelig tilbakemelding, Walter. Setter pris på kommentarene. Bildet ble tatt klokken 04:45 på morgenen, jeg skulle på jobb og ventet på toget til Oslo S.
Walter S.
04:45 ?!?!
... da har du lange dager på jobb, Vidar Magnus!

Fordelen med slik arbeids-tid og -reise, er jo at du, i hvert fall på denne tiden av året, får se mye fint av lys, soloppganger og situasjoner som vi andre ikke får med oss. Godt å ha kamera med seg da!

Ha en fin helg!

Mvh,
Walter
Vidar Magnus J.
Mange takk, Walter, Slik er det å være skiftarbeider i Posten Norge. God helg til deg også :-)
Roar K.
Tydelig at du følger med på jernbanen i motsetning til meg som med 25 år i Sporveien ikke følger særlig med på hva som skjer der nå.
Midtstillingen funker OK den her.
Lys, skarphet farger og detaljer er det heller ingenting å si på.

Roar
Sissel Elisabeth H.
Gode detaljer og stemningsfulle farger og lys. Flott utsnitt. Liker spesielt godt blåtimefargene i kontrast til de varme. Informerende undertekst også.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Knut N.
Du er jo ekspert på togbilder og historikk Vidar, detta føyer seg fint inn :o)
Anders S.
Hei!
Super bra bilde, og for en historie! Det er utrolig morsomt å lese, kejmpe bra at du tar deg tiden det tar, å skriver ned!
Veldig flott lys i ett vakkert motiv som er velkomponert! Jeg har også fått "øye" på tog og togstasjoner, og syns dette er morsomt. Dessverre jobber jeg altfor mye, tiden strekker ikke til.
Hilsen Anders
Ingrid Milly L.
Flott lys som fremhever stemning og fine gylne farger.
Mvh. Ingrid Milly
Vidar Magnus J.
Mange takk til Roar, Sissel Elisabeth, Knut, Anders og Ingrid Milly for gode og hyggelige kommentarer. Setter pris på tilbakemeldingene.
Avsluttet .
Interessant historie og fint bilde med fine farger og fin komposisjon. Det fine morgenlyset er veldig bra gjengitt her. Fin komposisjon. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Vidar Magnus J.
Mange takk for gode kommentarer, Kjell Øyvind. Setter pris på tilbakemeldingen.
Arild T.
Interessant historie og flott dokumentasjon du presenterer her!

Hilsen Arild
Vidar Magnus J.
Mange takk for hyggelige kommentarer, Arild.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu