Schönbrunn
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-05-02 09:58:41
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2016-05-02 10:02:14
    Versjon #3
Utstyr
  • FUJIFILM X-E2
  • XF10-24mmF4 R OIS
  • Brennvidde10.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/110s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1047936} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Walter S.
Takk for gjensyn med Schönbrunn slott i Wien, Geir.

Dette vekker gamle minner hos meg. Jobbet som 18-åring på en restaurant like i nærheten der og Schönbrunn slottet og dyreparken (like ved) var bland mine utforsker-områdene. Dette er stort og flott, og ufattelig med gammelt, overdådig luksus fra dens Kaiser-æra. Hele parken opp mot Belvedere har en flott beliggenhet.

Misunner deg også denne XF 10-24mm, som jeg klør etter å prøve ut ....
;-)

Lanternen er "sukkertøyet" her, som binder sammen forgrunnen med selve slottet. En dramatisk himmel gir øvre delen av bildet ekstra liv!

Man lurer jo på hvordan fargeversjonen ville sett ut...?

Mvh,
Walter
Geir B.
Hei Walter,

Det var hyggelig å høre at bildet vekker gamle minner. Wien er en fantastisk by å utforske. Den er jo flere ganger kåret til verdens beste storby å bo og leve i. Det finnes neppe noen by i verden med så mange vakre og monumentale bygninger. Her trenger man absolutt en 10-24 mm. ;-) Jeg kan anbefale det objektivet. Jeg tror det er i ferd med å bli mitt meste brukte objektiv på min Fuji X-E2. Det er et veldig bra "walk-around-objektiv". Bruker det en god del både i den vide og trange enden. Se forøvrig dette innlegget på Forumet om bruk av zoom-objektiver:
http://foto.no/f/760375

Jeg har lagt ut to nye versjoner: En farge-versjon som du ba om og en ny S/H-versjon fordi jeg ble oppmerksom på noen støvkorn på sensoren.

Ha en god dag!

MVH

Geir
Roar K.
Hadde det ikke vært for fargeversjonen så kunne jeg ha kommet til å tenke på eremitaget eller Vinterpalasset også kalt borti St. Petersburg. Leningrad het det da jeg var der i 1967 forresten.
Ellers ser jeg at både plassen og objektivet er behørig omtalt av både Walter og author.
Sjøl holder jeg meg til Tamron 16-300 mm - og blir det for spedt så har jeg en 8-16 mm. på lager.

Roar
Avsluttet .
Hei Geir,

Det har blitt en stund siden sist. Har ikke lagt ut noen bilder på en god stund, men jeg skal bli bedre.
Men tilbake til bildekritikken;
Det er noe med dette bildet som tiltrekker meg. Det fanger meg på et vis. Liker veldig godt hvordan du har balansert S/H effekten. Komposisjonen er veldig fin. Har nettopp sett versjonene, og jeg liker "Versjon #2" veldig godt. Bra jobbet, Geir!

Hilsen Isabelle
Geir B.
Hei Isabelle,

Takk for positiv kommentar. Jeg må innrømme at jeg er fan av ekstrem vidvinkel. Det gir dynamikk til et bilde. Jeg er glad for at du liker det. Jeg ser frem til flere bilder fra deg. Det er veldig gode bilder du har lagt ut her så langt, så det skal bli spennende å se mer fra deg. Gjerne med ekstrem vidvinkel. ;-)

MVH

Geir
Dirk R.
Kjempe flotte bilder !
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu