Solen er som en magnet...
... på mennesker som rusler rundt i byen. Solen var ubarmhjertig sterkt den dagen. Jeg måtte søke "ly" under taket ved FB for å søke skygge. Når man tar JPEG så klarer ikke kamera å registrere såpass med signaler at jeg kan lage et brukbart bilde. Redningen i slike tilfeller blir konvertering til B&W som tåler større kontrast.
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-03-10 15:57:55
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2016-03-12 12:07:44
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-E2
  • Fujinon XF 18-55mm f/2.8-4 R LM OIS
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/850s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1044922} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Erik L.
Du vet jeg liker din teknikk supergodt, og dette er nok et gnistrende gatemotiv fra lokalmiljøet.
Jeg undrer meg denne gangen litt over noen merkelige skygger. Bl.a. under det venstre vinduet i 2. etasje på Handelsbanken.
Kan du si litt om prosessen med å komme frem til dette bildet i den skarpe vårsola?
mvh. Erik
Walter S.
Hei Erik!
Takk for hyggelig omtale i kommentar!

@ Erik: Det er et rimelig komplisert lys-bilde på Stortorvet, avhengig av solens (den dages LAVE) plassering, p.g.a. noen høye kontorblokker med store glassflater i fasaden.

Angående "de merkelige skygger" du spør om, så er dette refleks av sollyset fra motsatt side av Stortorvet. Jeg står under hovedinngangen på FB sitt kontorbygg, med stør og høy fasade som i sin helhet er dekket av store vindusflater, som igjen kaster lysrefleks fra sola, tvers over plassen, og lander på Handelsbankens hus. De "stripene" (skygger) er solavskjerming på FB sin glassfasade. Denne avskjermingen består av høye, loddrette metall-lameller som styres automatisk etter solen.

Som du ser ved pil #2 så faller det noen lignende lysreflekser fra et annet kontorbygg til venstre for meg, med lignende konkav glassfasade, ned på blomsterkassa også.

Når det gjelder prosessen med dette bilde så vil det tar for lang tid å beskrive, men jeg bruker stort sett Elements og IrfanView til redigering. Dette her ble bare til ved å "eksperimentere" noe med spakene og var ikke en planmessig prosess.

V2 er min "RAW" - dvs JPEG rett ut i fra kamera uten noe behandling. Som du ser så var det sterke kontraster den dagen

Mvh,
Walter
Sissel Elisabeth H.
Kjekt å se slik liv og røre med en gang solen titter frem. Liker lys og skyggene som er med på og forsterke stemningen. Skikkelig fornemmelse av vår. Takdekningen ble en god innramming for motivet.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Walter S.
Takker for hyggelig kommentar til dett bilde, Sissel Elisabeth!

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu