Arrogant jævel
Pro-russisk kjører forbi en demonstrasjon til støtte for Ukraina
Det lille russiske flagget gjør bildet..
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-03-05 13:00:50
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5100
  • -
  • Brennvidde50.0mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPresse
  • Lastet opp
  • Visninger130
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1044606} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Arvid O.
Hei Tor Bernhard.
Fortellende og godt formidlet.
Arvid.
Tor Bernhard S.
Hei Arvid! Takk for hyggelig tilbakemelding! Det kommer muligens et bilde til senere fra samme demo. Mye følelser når innbyggere i et tidligere okkupert land støtter et som er i ferd med å bli "snik"-okkupert..
Øyvind B.
Enig med Arvid. Sett bildene dine du har lagt ut. Du fanger øyeblikkene med kameraet klart. Stor sans for det...Mvh Øyvind
Tor Bernhard S.
Hei igjen Øyvind!

Jeg setter stor pris på kommentaren! Er rimelig ny her, så jeg la inn et til som "ny versjon". Det forklarer muligens stemningen på demoen bedre).
Avsluttet .
Du må være forsiktig når du legger til dine politiske konklisjoner. Bildet sier alt, og alle finner sin egen historie her.
Tor Bernhard S.
Tati Thu.

Takk for din mening. Mitt bilde. Min mening. Jeg kommer neppe til å være mer forsiktig i fremtiden.

Etter 7 år bosatt i Latvia så har jeg selvsagt min egen oppfatning av situasjonen.
Avsluttet .
Ditt bilde. Det er sant. En fotograf formidler med et bilde, ikke med et ord. For å snakke om politikk finnes det andre internetsider.
Mvh Tati
Tor Bernhard S.
Tati:

Jeg blir litt usikker på hvor du mener jeg "snakker politikk". Muligens i min kommentar til Arvid.

Kan det være at bildetittelen er politisk? Mulig. Jeg synes bildet utstråler en jævla arrogant holdning når vedkommende i bilen vifter med et russisk flagg i en demonstrasjon til støtte for Ukraina.

Tillegger jeg vedkommende som holder flagget en politisk holdning? Ja det gjør jeg, ref handlingen vedkommende gjør-

Dersom du ønsker å diskutere politikken bak bildet, så kan vi gjøre det på f.eks VGD eller andre steder.

Dersom bildet i seg selv ansees til å være en politisk stemme og dermed provoserende, så kommer nok fremtidige fotos tatt av meg fra f.eks 9.mai-feiringen i Riga til å virke langt mer provoserende på de som ikke står inne for NATO-linja.

Men mer forsiktig? Neppe.

Øyvind B.
Kutt sier jeg! Tor serverte et flott bilde og vi må forholde oss til det. De politiske diskusjonene hører hjemme forum eller lignende. Mvh Øyvind
Avsluttet .
"Dersom du ønsker å diskutere politikken bak bildet..." Du misforsto meg - jeg ønsker IKKE å diskutere politikk her, i det hele tatt. Det er nok greit med politiske bilder, Tor Bernhard, men det er galt å SNAKKE om politikken her vi er interessert i foto.
Tor Bernhard S.
Takk Øyvind!

Tati: I og med du selv er opptatt av å ikke prate politikk, så hadde det jo vært artig å fått en kommentar fra deg om BILDET og ikke om det er uttrykt politikk eller ikke.. Jeg gidder virkelig ikke gå videre i en metadiskusjon som dette. Du fikk forklaringen min, men kjøper tydeligvis ikke den. Fair enough.

Det er mitt siste ord i dette kommentarfeltet om den saken. Hvis noen har ting å melde om bildet, så setter jeg pris på det. Andre meninger kan sendes til meg direkte på mail. Kontaktinfo finnes i profilen min.
Tore B.
Hei Tor Bernhard, synes bildene er interessante og fortellende reportasjebilder. Spennende å se bilder fra Baltikum og øst-eruopa generelt. Fine ansikter i V2. Hilsen Tore
Tor Bernhard S.
Takk for hyggelig tilbakemelding Tore! Det kommer flere fra Riga i tiden som kommer!
Henning S. P.
Jo, det er et godt bilde.

Jeg synes ikke tittelen bidrar særlig, den legger liksom litt for kraftige føringer for hvordan man skal lese bildet og på den måten reduserer den bildet til denne ene dimensjonen. Dette synes jeg mange gjør feil når det gjelder titler, men kanskje er det bare jeg som er sær. At bildet har en politisk undertone er bare positivt synes jeg, og underteksten synes jeg passet godt og beskrev situasjonen.

Det hadde jo vært enda bedre om du hadde fått det russiske flagget på en litt renere bakgrunn, slik at man så det enda tydeligere når man så bildet. For eksempel vel å bøye seg litt ned å få byggene som bakgrunn for det flagget samtidig som de andre flaggene synes godt. Kanskje hadde det også bidratt til symbolikken at dette ene lille vaiet over de andre... Men det skal vel litt til at man rekker å tenke på slikt når bilen kjører forbi. Absolutt et veldig godt bilde synes jeg.

Henning
Tor Bernhard S.
Takk skal du ha Henning for en god og fyldig kommentar!

Jeg tar til meg både det negative og det positive!

Igjen takk!

Vennlig hilsen,

Tor Bernhard
Avsluttet .
Både tittelen, dine kommentarer og bildet reflekterer holdninger som tilsier en grunnleggende mangel på respekt for det russiske folk. Slikt hører ikke hjemme i et offentlig forum i Norge. Det er mulig du mener å ha en særlig rett til å fremføre slike ytringer i egenskap av å ha bodd i Latvia en stund, men for mange av oss andre er slike holdinger et ekko fra en annen tid. At Latvia er det eneste landet i Europa der man markerer Waffen SS offentlig, sier jo sitt. Jeg snudde ryggen til Arne Myrdal, og jeg snur ryggen til mennesker som bidrar til fremmedhat. Du lefler med nasjonalisme i et land som tenderer til å gå over grensen....denne artikkelen tilsier at du bør holde dine sympatier for deg selv, og ellers unngå å kaste stein i glasshus: http://www.newstatesman.com/blogs/the-staggers/2012/03/la...n-european
Tor Bernhard S.
Terje Andersen:

Jeg registrerer og respekterer din mening. Min respekt ligger nok godt innafor NATO-holdning. Som jeg har skrevet tidligere, så kan vi gjerne fortsette diskusjonen andre steder enn her på foto.no ettersom andre misliker politisk diskusjon her på foto.no. Du finner min kontaktinfo (Navnet mitt er rimelig enkelt å google også dersom ikke den kontaktinfoen som ligger her på Foto.no er tilfredsstillende nok.)

Når det gjelder Legionærmarsjen som du henviser til, så kommer det bilder fra den også. Akkurat som det kommer bilder fra 9.mai-feiringen i Riga..

For øvrig hadde det vært hyggelig med en kommentar om bildet.

Vennlig hilsen,

Tor Bernhard Slaathaug
Tor Bernhard S.
For øvrig:

Jeg er opptatt av at man skal være ærlige rundt sine bindinger og evnt tilhørlighet som f.eks etnisitet, nasjonalitet, nåværende eller tidligere bosted eller familiebånd når man diskuterer denne type saker... Det er verd å huske at google kan avsløre en ting eller to i så måte.

På min side har jeg vært tydelig på at jeg har bodd i Latvia, og at mine meninger dermed er farget av dette.

Vennlig hilsen,

Tor Bernhard Slaathaug
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu