Thou shalt not pass
Demo i Riga, Latvia.

Bildet var orginalt i farger. Usikker på om det regnes som manipulasjon.
Med dette bildet gjør jeg min debut på Foto.no
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5100
  • 10-20mm f/4-5.6
  • Brennvidde10.0mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPresse
  • Lastet opp
  • Visninger72
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1044023} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Steinar Dahlen V.
Først av alt så Velkommen til "dotten" ...

Stilig bilde . Likte at du hadde konvert det til svart kvitt. Kunne kansje med fordel kutta litt under det øverste rekkverke og statuen på pålen i bakgrunnen.. Likte vinkelen du hadde teke bildet på..
Personlig så skulle eg gjerne sett det litt mørkere også..

Og BTW og konventere til svartkvitt er ikkje manipulasjon. :)

Nok en gang Velkommen til dotten

*SDV*

Tor Bernhard S.
Hei Steinar!

Takk for tilbakemelding på bildet! Det var veldig hyggelig! Etter å ha surret litt rundt på Flickr og National Geographics "Your Shot", så våger jeg meg forsiktig ut i det norske fotolandskap. Din hyggelige tilbakemelding gjode dette til en god opplevelse! Takk for det!

Vennlig hilsen,

Bernhard
Bjørnar P.
Velkommen til oss.
Du debuterer med et bilde som har en klar fortelling og med utmerket teknikk. Valget av standpunkt gir oss noe av den følelsen av underlegenhet som demonstrantene må ha følt i møtet med politiet. Vi opplever ingen direkte konfrontasjon, men føler markeringen av styrke fra politiets side. Statuen i bakgrunnen kjenner jeg ikke, men den kan være en del av fortellinga di for de innvidde.
Tittelen din ser ut til å være tatt fra dataspillet "Witcher 3", men jeg er usikker på hvor langt du vil vi skal trekke sammenlikningen.
Du bruker store lyskontraster i bildet ditt, på grensen til et grafisk uttrykk. Det forenkler fortellinga, og forsterker uttrykket uten å ta bort vesentlig informasjon. Valget av monokrom bidrar også til forenklinga. Samtidig har du ikke falt for fristelsen til å lag et "røft" uttrykk som mange liker, der poenget er å simulere opptak fra reportasjefilmens dager med kraftig bildestøy som følge av det som på den tiden ble ansett som ekstremt høy ISO. Noen synes slike bilder virker mer "ekte" enn støyfrie opptak, men jeg er glad du ikke valgte denne løsninga. De fotografene som på den tida lagde bilder med tydelig kornstruktur gjorde det som regel ikke fordi de ønsket det, men fordi de måtte. Den tidens teknologi hadde begrensninger vår tids teknologi ikke har.
Skal jeg foreslå noen forbedringer, må det være å fjerne de buskene (?) som stikker inn på venstre side.
Pirk, men i en ellers så ren fortelling kan slikt likevel være greit å korrigere.
Tor Bernhard S.
Hei Bjørnar!

Takk skal du ha for fin tilbakemelding og velkomst! "Thou shalt not pass" er en liten omskrivning og kommer egentlig fra Monty Python And The Holy Grail. Litt som en parodi på alvoret som ligger til grunn.

Demonstrasjonen er i forbindelse med den omstridte legionærmarsjen i Riga. En minnesmarsj for latviere som deltok på tysk side i 2.verdenskrig... Denne marsjen skaper mye nerve i Riga, og har blant annet ført til politikeres avgang +++.

Statuen: Det viktigste symbolet i Latvia. Frihetsmonumentet. Antakeligvis viktigere for latviere, enn hva kongehus, storting ++ er tilsammen for oss her i Norge..

Plankene på høyre side: Disse skulle visstnok forestille galger. Satt opp av motdemonstranter.

Jeg har bodd 7 år i Riga, så det kommer flere bilder derfra.. også fra politisk betente situasjoner - sett gjennom en utlendings kamera. Ettersom jeg jobbet som eneste nordmann i Riga for et stort norsk selskap, så fikk jeg ofte god tilgang til hendelser og personer - selv uten pressekort.

Takk for gode tilbakemeldinger!
Henning S. P.
Litt annen type bilder enn det meste av det som legges ut her på foto.no, og det synes jeg er bra. Håper på mer slike dokumentarbilder, da det ser ut som du har talent for det. Konvertere til svart-hvitt er jo greit, kan ikke kalle det manipulasjon, men jeg ville ikke fulgt Bjørnar forslag om å klone vekk busker, det er i grenseland i slike dokumentasjonsbilder synes jeg.

Henning
Tor Bernhard S.
Hei Henning!

Jeg får ofte høre at jeg har et "annerledes" øye enn mange i fotosammenheng. Det tar jeg som et kompliment. Min kone blir for eksempel ofte skuffet over feriebildene fordi "du skal alltid knote så xxx mye!"..

..og jeg har en forkjærlighet for svart-hvitt.

Takk for tilbakemelding

Takk til dere alle som har bidratt til at min første møte med Foto.no har vært så positivt!

Vennlig hilsen,

Bernhard
Sissel Kleivdal H.
Liker hva jeg ser...! Gleder meg til å se mer.

Velkommen!

Sissel
Tor Bernhard S.
Hei Sissel!

Hyggelig tilbakemeldig! Takk skal du ha!

Vennlig hilsen,

Bernhard
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu