- Maritim lunge -
Det maritime i kontrast til det urbane.
Bildet er fra Trondheim.
Førnøyd med lyset og den noe spektaktulære himmelen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-02-22 20:00:33
    Versjon #2
Utstyr
  • FUJIFILM X-T1
  • XF18-55mmF2.8-4 R LM OIS
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/40s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1043858} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Walter S.
Er topp bilde, Arild. Du blir bedre og bedre dag for dag. Suverent motiv med vakker koloritt, god skarphet og glød i bilde.

Skulle jeg måtte pirke, så ville jeg rettet opp venstre kant og dra øverste venstre hjørnet litt ut med "Skew".

Mvh,
Walter
Arild T.
Takk for rask respons, Walther!
Setter så pris på at noen kommer med forslag til et bilde, ros eller ris. Takk, Walther! Håper flere vurderer og kommer med forslag til forbedringer!

Hilsen Arild
Jostein S.
Hei
Dette er jo helt storslått
For en fantastisk flott reklame for "Trønderhovedstaden"
Bakgrunnen er malerisk vakker
Liker komposisjonen hvor du har skapt et fint rom i bildet
Jostein
Sissel Kleivdal H.
Et flott komponert -og spennende bybilde med maritimt miljø. Skarpt, med fine detaljer.
Kulører på himmel og sjø får jeg ikke helt til 'å rime'. Finner ikke kilden til lysrefleksen i sjøen. Kanskje er det jeg som 'skurrer'?

Sissel
marit f.
Liker dette , det er jo min "hovedstad". V2 syns jeg er best.
Ingrid Milly L.
V2 perfekt levert etter mitt syn. Flotte farger her også men litt bedre opprettet kanskje ja..
mvh. Ingrid Milly
Geir K.
Flott bybilde fra Trondheim.
Godt lys og fine farger.
Blikkfanget ligger i den flotte himmelen.

Geir
Hans Rich. A.
Flott motiv. Fargene i himmelen var spesiell, kanskje som følge av etterbehandling?
Mvh Hans Richard
Roar K.
Flott utsnitt og komp der lys og farger i himmelen er et kapitel for seg.
Hang meg litt oppi noe oppunder bildekant ute til venstre, men ser at 2 mm. kutt vil gi linjer ut i hjørner.

Roar
Sissel Kleivdal H.
Er tilbake til bildet.
Har lest kommentarene, og din egen betraktning som sier du er fornøyd med lyset og den noe spektakulære himmelen.
Jeg vi kalle 'en spade en spade'.
Himmelen er tydelig kunstig laget til bildet. Det at også utarbeidelsen av farger og lys er blitt dårlig utført gjør at jeg vil si at dette er langt fra spektakulært.

Er vi blitt så farget (bokstavelig talt) av manipulerte bilder at vi ikke lenger kan skille virkelighet fra 'bløff'? Eller handler det om feighet/snillisme? (Et spørsmål jeg ikke klarer unnlate å stille utifra hva jeg ser -og leser..)

Sissel

Jon Tore J.
Veldig fint komponert og i ett fantastisk lys med særs lekker skyformasjon. Randskarpt og stemningsfullt.
Skulle jeg også få komme med litt pirk måtte det være at bygningsmassen fremstår litt skjeve.
Uansett ett flott bilde Arild
mvh
Jon Tore
Arild T.
Tusen takk for alle kommentarer.. At jeg får innspill og nyttige tips og påpekningenr, er billedkritikk på sitt beste! Det er med på å utvikle meg som fotograf; derfor setter jeg veldig stor pris på det!

Har også lyst å kommentere Sissels kommentar nr 2
At du kaller en spade for en spade, er helt på sin plass. Meningsbrytninger er helt på sin plass her inne. Det er jo et forum for kritikk av bilder. Du hevder at mitt bilde er manipulert, og det er en interessant påstand. Hva er så manipulasjon? I videste forstand er alle fotografiske bilder manipulasjoner. En filmbrikke eller film klarer ikke å gjengi en motiv til fulle.Fotografen velger ut deler av motivet som han vil gjengi, og etterbehandlingen er også hans verk, og han har mange strenger å spille på: Justering av farger, fargenyanser, eksponering, kontrast og beskjæring osv.I tillegg kan han velge å gjengi bildet monokromatisk eller i farger. Det jeg vil frem til, er at slik bildet fremsto for fotografen før bildet ble tatt og til det endelige produkt, er i videste forstand en manipulasjon. Før - og ferdigprodukt, fremstår som noe annet enn virkeligheten der og da,før bildet ble tatt.
Det jeg har gjort i dette bildet ,er at strukturene på himmelen er som de var, men jeg har lagt inn ulik fargetemperatur øverst og neders på himmelen. Mer har jeg ikke gjort annnet enn justering av lys, kontrast, kurver, oppretting og så videre, Jeg har øket fargetemperaturen på himmelen for å få fram en viss stemning. Er det manipulasjon? Ja, kanskje det ,alt etter hvilke kriterier en legger til grunn. Da vil jeg hevde at dine sort-hvitt- bilder, Sissel, som jeg for øvrig liker veldig godt, de er kanskje mer manipulerte enn dette mitt da du har filtrert eller manipulert bort alle fargene og i tillegg fremhevet lys-og skyggevirkninger som kanskje ikke er forenlig med virkeligheten. . Å ta bort fargene fra et bilde er, etter min forstand og i denne sammenheng, like mye "manipulasjon som å saturere farger som allerede ligger "latent" på billedbrikka, og som jeg har gjort.
Du må ikke misforstå meg, men jeg hadde behov for å klargjerre eller øke fokuset på hva som er manipulasjon i et foto eller ikke.
Ser fram til flere ærlige kommentarer fra deg på mine bilder, og flere kunstneriske og flotte svart/hvitt- bilder fra deg. Og så får de mest skarpskodde innenfor fotografiske teknikker og sjangrer bedømme om det er manipulasjoner eller innenfnor begrepet "ikke manipulert" på de bilder vi legger ut.

Hilsen Arild


Sissel Kleivdal H.
Omtrent alt innhold i din kommentar,til hva du refererer til som Sissels kommentar nr 2, er ut ifra din påstand om at jeg hevder at ditt bilde er en manipulasjon. Jeg har bevisst utelatt å bruke ordet manipulasjon. Hvorfor gis svar på i din beskrivelse av hva manipulasjon kan være. Et stort tema.
Kanskje klargjør eller øker du fokuset på manipulasjon for noen.
Flere ærlige kommentarer skal du få. Kanskje vil jeg også få noen ærlige tilbakemeldinger på dem.

Sissel
Anders S.
Hei!
Flott bilde fra bymiljøet!
Hilsen Anders
Ole Arne S.
Hei Arild !
Har lest alle kommentarene på dette flotte bildet, og sett nøye på det..
Er både enig med Sissels erlige kommentar og ditt flotte motsvar Arild..
1. Refleksjonen som Sissels flotte kommentar nevner, kan faktisk komme av at lyskilden kommer skrått inn fra bakfra fra venstre side og treffer den runde byggningen? , spessielt sterkt lys øverst på denne byggningen som sefølgelig kan reflektere den lysstrålen du har i vannet?..
2. Du har hvert litt uheldig med etterbehandlingen av himlen synes jeg..
For meg ser det ut til at du har tilført ett fargefilter for og forsterke fargene på himlen (det røde/rosa)..
Regner også med at du har brukt lag/maske og hviskelær her?...
3. Litt bedre overgang mellom det røde og hvite på skyene hadde blitt bedre, eller dratt det røde litt svakere og lengre ut på hver av skysøylene..
Samtidig brukt hviskelæret og fått frem blått igjen utenfor skydottene, spessielt på høyresiden av bildet.. Dette er en møysomelig jobb som tar litt tid, men resultatet ville ha blitt mye bedre ...

Uansett ett flott bilde jeg liker godt, nesten i mål her Arild..

mvh
Ole Arne
Arild T.
Takk for diplomatisk svar, Ole Arne. Setter pris på konstruktiv kritikk!
Så tilbake til etterbehandling av himmelen: Jeg har ikke brukt noe filter der, men ulik fargetemperatur på forskjellige deler av himmelen, som jeg har skrevet i mitt tilsvar, foran.. Du nevner hviskelær, noe som er et ukjent begrep for meg innenfor billedbehandling da jeg for det meste bruker Lightroom 6 . At etterbehandlinga av himmelen burde kunne gjøres bedre, er jeg helt enig i. Burde brukt mer tid der.

Hilsen Arild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu