Gyllenlær på gammeldags måte
Forskjellige tradisjonelle og gamle håndverk presenterte seg i Isegranhuset i forbindelse med Anno-tilstelning, lørd. 9. jan. Inne var det mørkt, med lite belysning. Utfordringen var f/4 og ISO 1000 - håndholdt i et trangt lokale med mange mennesker rundt seg (trengsel og skubbing). Foredraget av Turid Alstad Hop om tradisjoner rundt middelalder-håndverket gyllenlær var spennende og kan absolutt anbefales.
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2016-01-11 17:39:52
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-T10
  • Fujinon XF 23mm f/1.4 R
  • Brennvidde23.0mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt på ISO 1000 - JPEG
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1041423} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
erling k.
Dette var ein maktdemostrasjon i fargar,linjer,lyset som varmar,ryddigheit og skarpheit i bilde.og klara det med F/4 og 23.0mm.brennvidde forstår eg ikkje de mo no vera over 2m.avstand mellon dei forsellige gjenstandane her.Pøfekt Walter.
Harald G.
Meget bra gjennomført.
Walter S.
Takk for hyggelig omtale i kommentar, Erling og Harald!

@ Erling: Fujinon XF 23mm f/1.4 R yter best mellom f/4 og f/5.6 når det gjelder skarphet:
http://www.photozone.de/fuji_x/868-fuji23f14?start=1
... så det var naturlig å prøve seg med f/4 siden det var så mørkt der inne. Jeg ble selv imponert over egenskapene til denne 23mm'ern, siden jeg nesten ikke har brukt den før.
:-)

@ Harald: Ja, du skulle ha vært her på Isegran i går, det var så mye som skjedde der i løpet av noen timer, og mange spennende motiver, selv om jeg ikke er noe særlig glad i å fotografer mennesker.
:-)

Mvh,
Walter
Hans Rich. A.
Nå er det meste sagt av Erling, og det er bare å slutte meg til det. Skarpheten og fargene i kjent Walter-stil. Men det som forundrer meg over er at jeg ikke kan se noen hellende linjer på 23 mm.
Mvh Hans Richard
Avsluttet .
Imponerende gjengivelse av farger og lys. Først og fremst en glimrende utført fotojobb, men jeg er i tillegg litt imponert over så flott bilde uten synbar støy tatt med iso 1000. Min gamle Olympus produserer bare grøt på slike iso-verdier. mvh Kjell Øyvind
Walter S.
Takk også til Hans og Kjell Øyvind for omtale i kommentar!

@ Hans: Det VAR hellende linjer her på begge sider, men jeg hadde såpass mye "å gå på" på begge sider og nede, at jeg fikk rette opp det.

@ Kjell Øyvind: Fuji er nok meget bra på høy ISO, en av grunnen til at jeg liker filene jeg får ut av mine kameraene.

Mvh,
Walter
Roar K.
Grei dokumentasjon der jeg ville tatt kanskje noe sånt som 5 mm. beskjæring nede for å få mer rene linjer ut på nedre ramme.
Hvorvidt det var en ide' å fjerne glipa ute i høyresiden nede også kan du få lov til å gruble litt på.
Jeg bare presenterer mine tanker om det jeg ser i bildet som vanlig.
Ser du lot blitzen være for lampelyset gir litt rødlig skjær hvilket jo også gir litt mer varme farger i bildet, noe man kanskje kan trenge på en kald dag.

Roar
Walter S.
Hallo Roar!
Du har selvfølgelig - som alltid - rett i dine små, men akk så viktige iakttagelser om snipper som stikker ut eller inn her eller der, om kanter som ikke er HELT rene, eller om linjer som går rett ut i krysset.

Versjon 2 - som da tar hensyn til dine betimelige innspill - har jeg derfor kalt for "Roar-versjon". Jeg var nok litt trøtt i går (og lite selvkritisk!) da jeg la ut bildet, og var vel noe blenda av gyllenlæret med sitt flotte skinn...!
;-)

Når det gjelder din kommentar om blits, så vil jeg bare si at, dersom jeg er nødt til å bruke blits (noe jeg absolutt ikke bruker) på et bilde, så lar jeg det heller være. Det er jo derfor jeg kjøper dyr LYS-STERK optikk (denne 23mm'ern har f/1.4 som største blenderåpning) og kamera-hus som tåler høy ISO. Ikke NOE enkelt-moment ødelegger verre en slik kaldt og flatt blitslys!

Mvh,
Walter

P.S.: Du skal ha takk for at du til alle tider, er på vakt mot slike småfeil!
Morten A.
Fint dukumentasjonsbilde fra den første Anno-lørdagen på Isegran. Det er også et godt portrett av Turid i aksjon. Det er et utrolig resultat dette inne i dette mørke rommet og med motlys.
Walter S.
Takker også Morten for hans omtale og sine tanker omkring bildet. Så du vet hvem Turid er, du? Artig. Du var kanskje der ute selv, du, på Isegran - nå sist lørdag?

Mvh,
Walter
Morten A.
Hei Walter. Jeg jobber på Fredrikstad Museum som arrangerer disse Anno-lørdagene sammen med Visit Fredrikstad. Jeg var ikke der på lørdag, men var med på forberedelsene og skal jobbe seinere lørdager. Jeg satt i et møte med Visit Fredrikstad på mandag og fortalte dem om de fine bildene en Walter på Foto.no hadde tatt på Isegran. Og foreslo at de skulle kontakte deg, den kontakten hadde de jo allerede.:) mvh Morten Aabø
Walter S.
Ja, Morten, det forklarer jo din "inside information" ang. tilstelningen. Kanskje jeg møter deg der ute de kommende lørdagene en gang.

Ang. VisitFredrikstad så har jeg samarbeidet med de og Fredrikstad Kommune i en del år nå ...
:-)

Mvh,
Walter

P.S.: Hvis du skulle har WEB- eller e-post adressen til Turid så kunne godt tenkt meg å sende henne dette bilde. Tar gjerne i mot per IM her på dotten, hvis du har...? Har prøvd å Google, men uten resultat.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu