Høgt øver marken svevar betongen.
Ingensteds i Oslo passer kanskje Anna Lena Løfgrens "Lyckliga gatan".
I denne hagen gikk vi på epleslang i mine guttedager. D.v.s. jeg bare ble med de andre for jeg har aldri hatt særlig sans for epler.
Også utenfor bildet til venstre var det et par hager til som rett som det var fikk guttebesøk på høsten.
Høyhuset bak tilhører Tverrbakken. Der lå det lave trehus i min barn- og ungdom. En av gutta i klassen min på realskolen bodde der. Husene lå så lavt i terrenget at det var trapp ned og når man gikk på gata så man ned og rett inn til de som bodde der.
I enden på høyhuset lå det en gang en stall. Men jeg kan ikke huske om det fortsatt var hester der i min barndom. Det var det derimot litt lenger ned i enden på Vossegata eller rettere sagt i Askegata.
Nærmere bestemt et kvartal nedover bak der bildet er eksponert fra.
Der var det to hester - en brun og en blakk.

http://WWW.pbase.com/kneppen
Motsetningene burde vel komme brukbart fram.
Utstyr
  • Canon EOS 70D
  • TAMRON 16-300mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD B016
  • Brennvidde22.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • AnnetEksponert sittende for frihånd fra el. rullestol.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger72
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1037601} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Trygve B.
Et bilde med mye kontraster. Spesielt med blokken bak og den fine trevillaen i forgrunnen. I tillegg kommer epletre og den røde hekken i bakgrunnen. Med din info, ble dette et bilde som en kan dvele med, men info blir viktig da betrakteren da blir trukket inn i bildets historie. Bra det. Gjerdet forstyrrer meg litt, men det er nå ikke lett å flytte det.
Jostein S.
Hei
Veldig bra Roar. En virkelig flott historie i bilder og tekst
Her er det noe som presser seg frem i idyllen, og det er den nye tid. Den jafser i seg de små idylliske husene, ett etter ett.
Bra du dokumenterer dette. Du har så fine historier å fortelle til bildene fra guttedagene.
Dette må du få gjordt noe med.Dette er historie, som snart vil forsvinne. Her har du et prosjekt å ta tak i. Dette stoffet kunne vært publisert i avisenes temamagasin samt andre tidsskrifter.
Dette er interessant stoff som mange kunne tenkt seg å lese. Tror du har et skattkammer å øse av
Jostein
Vidar Magnus J.
En god dokumentasjon på hvordan utbyggere presser seg inn på områder med gamle småhus og bygger store boligblokker som ikke passer inn i området.

Pent gammelt hus med et flott tuntre og fin gressplen. Gode farger og fin fortelling i underteksten.
Anders S.
Hei
Ja dette er meget god formidling av historien rundt dette vakre området. Her er det tydelige kontraster mellom gammelt og nytt som du får frem godt. Ja jeg synes ditt ord "motsetninger" er mer riktig å kalle denne formen for "modernisme"
Knall bra jobba!
Hilsen Anders
Hans Rich. A.
Sveitserhus med flott hage mot betongkolossen av ei boligblokk. Jo, her kommer motsetningene godt fram. Nesten som David mot Goliat. Fint med historie rundt bildet ditt.
Her i nord er det ikke så mye epleslang, men det ble noen runder i jordbærlandene i guttedagene til manges fortvilelse. Husker vi var god til å løpe, den gang.
Mvh Hans Richard
Tone A.
Med fotostandpunktet har du fått fram det frodige epletreet som dekker til det meste av blokka bak. Det nostalgiske huset gir kontrast til blokka. Trur mest det gamle huset har vore pussa opp pga taksteinane. Men det er framleis inngang til jordkjellar der. Hadde dei berre hatt eit stakittgjerde så hadde idyllen blitt betre.
Friske grøntonar på den frodige hagen kor trea rammar inn huset. Trass moderne blokk så gir klatreplanten, trur det er villvin, noko nostalgisk til bygget. Friske rødtonar på villvinen, og eit godt komponert gatebilde frå ditt fotostandpunkt.
Roar K.
Takker så mye for kommentarer.

Roar
Berit A.
Siden jeg så dette bildet for et par uker siden så har jeg fått Lyckliga gatan-melodien på hjernen. Blir ikke kvitt den heller. ;) Og bildet ditt beskriver jo situasjonen i sangen så bra, før og nå, og sånn blir det jo mer og mer av. Bare høyhus som gjelder virker det som. Likte bildet og teksten din veldig godt. :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu