Frodig granskog
Enkelt motiv. Koste meg med etterbehandlingen. ;)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2015-09-22 13:38:39
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/9
  • Lukker0,3s
  • Nei
  • AnnetStativ, snorutløser, oppfelt speil.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger60
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1035892} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Roar K.
1/3 av bildet uskarpt ute på høyrevingen trekker lett oppmerksomheten bort fra det bildet virkelig handler om så jeg vill tatt en beskjæring der og tatt kanskje så mye at bildekant skjærer tuppen av greina ytterst til høyre for fortsatt vil du ha mer enn nok uskarpt nede til høyre.
grunnen er at jeg føler at blikket stadig dras mot høyre, men der er det ingenting å se på.
Lys, skarphet, farger og detaljer på det som egentlig er bildet er det jo ingenting å si på.
Sånne bilder har jeg jo også tatt sjøl, men da helst i granblomstringa.

Roar
Lasse S.
Takk for en interessant kommentar, Roar.
Jeg ser av dine bilder og kommentarer at du er glad i å "rendyrke" selve hovedmotivet. For meg er det viktig med negativt rom så hovedmotivet har noe å stå mot. Himmel, eller som her uskarpe områder. I dette tilfellet blir det uskarpe også et fargefelt, mørkt kontra lyst i forhold til hovedmotivet, som er viktig for komposisjonen. Også forteller det om miljøet. :)
Walter S.
Diskusjonen om negativt rom og det å "croppe frem" hovedobjektet, viser meget godt hvor forskjellig vi er - og hva vi egentlig vil vise med våre bilder.

Personlig så foretrekker jeg originalen, fremfor V2, som på meg virker "rotete" og "amputert" er vel den følelsen jeg kommer på der.

Derimot er min egen "versjon" lik originalen, men (hvis man skal snakke om å "rendyrke" objektet) med et kutt øverst, rett under den lille kongle-tuppen vi ser der oppe. På denne måten ville "min" versjon falle mere til ro....
:o)
Men, Lasse har sikkert en god grunn for at originalen er som den er.

Mvh,
Walter


Lasse S.
Takk for fin kommentar, Walter. Spennende hvordan vi ser motiver forskjellig. Og det beste er at det vanskelig kan settes noen fasitsvar. :)
V.2 var ikke ment som noe svar til Roar, eller som eget bilde i det hele tatt. Kun for å vise kvaliteten i 100% visning. Ikke rart du synes det var rotete og amputert. (Skulle nok tydeliggjort dette bedre).
Ditt eget cropforslag er også bra, men jeg vil gjerne ha litt avstand fra kanten til de flotte krummingene av konglenes vekt. Så da ble det sånn. Jeg prøver å gjøre bildet så riktig som mulig under opptak. med 4,6 megapixler har jeg ikke så mange å avse. :)
Avsluttet .
Knivskarpt portrett av kong(l)e familien og barnålshoffet. Negative eller positive rom..., har jeg ikke peiling på, men positive følelser derimot..., forstår jeg verdien av. Det er slike følelser dette bildet presterer å gi.
Lasse S.
Tusen takk for en hyggelig kommentar, Ketil :)
Arild T.
Nydelige, naturlige farger og skarphet du har fått frem her! Hva beskjæring angår, så ville jeg personlig kuttet en del i høyre billedkant. Da kommer hovedmotivet mer i fokus og noe av de lysene partiene hadde ikke stjålet så mye oppmerksomhet.
Men du bestemmer!

Hilsen Arild
Lasse S.
Takk for en hyggelig og konstruktiv tilbakemelding. Ditt forslag til beskjæring er i tråd med Roars, litt lenger opp. I svaret til han prøver jeg å si hva jeg tenker om dette.
Jeg er ikke så opptatt av bare å få fram "hovedmotivet", men liker stemningen og komposisjonen med den mørke skogen bak. :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu