Rødt blåbær ris.
Jeg har forsøkt meg på macro fotografering.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-09-05 23:18:49
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon d 70
  • Sigma
  • Brennvidde50.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger126
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_103554} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Jørgen S.

Flott og fargerikt bilde av blåbærlyng med god skarphet. Kanskje ikke verdens spennende motiv. Ville beskjært bildet litt både på toppen og i venstre side.

Jørgen
Inger-Lise S.

Hei Janne! Rødt og grønt er lekkert sammen. Fint dette,men jeg ville også kuttet litt oppe og til venstre. Du trenger ikke alt rommet rundt her,syns jeg.
Varme farger her.

Tusen takk for den fine kommentaren du ga meg:)

Hilsen Inger-Lise
Tone B.

Hei Janne, gode varme fargetoner. Herlig årstid dette når naturen tar på seg høstdrakten - du viser en fin smakebit her! Fin skarphet i bildet.

mvh Tone
Bjørn J.

Hei
Jeg ville ikke ha kuttet noe. Da ødelegger du komposisjonen din! Høst er en fin tid å fotografere på. Bløtt og fint lys, spesiellt i soloppgang og tidlig morgen.
Bildet viser en fin høststemning. Jeg hadde økt kontrasten i hele bildet litt, mørknet bakgrunnen og senket fargemetningen i de grønne valørene. Da vil du få litt mer spenst i bildet. Sender deg et forslag.
Inga Helene J.

Flott bilde. Komplementærkontrasten rød/grønn er den som tiltaler meg mest, og den har du fått fint til.


Inga
Kay R.

Hei Janne...

Fint men litt rotete. Øyan søker i hele bildeflaten. Hadde nok vært fint med noe enda mer konkret. Skjønner ka æ mener? Ellers kan du øke på fargene og kontrasten.. Prøv å velge en litt annen vinkel neste gang for å frigjøre motivet fra den rotete bakgrunnen... Stå på...!!!

MVH Kay:-)
Inge-Martin F.

Hei Janne.
Macro er ein type motiv som trenger tid å planlegging,ha gjerne med liggeunderlag og ein paraply til å sjerma for vind eller helst ein med lysefarger eller ein sølvfarga sånn att du også kan bruke han som reflekktor, då får du meir mjukt lys enten det er frå solen eller det er frå blits.
Eit annet problem er autofokusen,spisielt på eldre kamera men eg har ikkje høyrt att dette er eit stort problem på noken DSLR,men forstøreler støre enn''1:1''vil det kansje bli vanskelig å fokusere korekt med autofokus med dei fleste kamera forsatt.Benevnelsen 1:1 vil seie når motivet blir like stor eller støre enn i vireligheten,på filmruten.
Det er eit fint motiv med fine muligheter til å få mange fine bilder ut av,og det er her ligge underlaget kommer inn,dei flotte motevene ser ein ikkje før ein ligger på magen og ser rundt deg,først då kan ein nappa vekk strå og bøye vekk blader og kvist å halde dei vekke med tape eller gummisrikk.
Til bilde personlig ville eg ha kuttet det nede,det er der det er mest effekt å hente med å kutte,for der er det masse blad å strå i fokus som tar mykje oppmerksomhet.Men det blei mykje bedre i V#2 når du gjorde kompet trangere og klona litt.Kruet er å forenkle og rydde:før og når og etter du tar macrobilde og alikevell er det folk som vill kutte her på foto.doten.
Mvh. I.M.F
Bjørn H.

Hei Janne .... Joda det er fine farger. Men det holder ikke helt alikevel ...

Det blir for tilfeldig og rotetete :!!!

Gå tettere på, og ta færre elementer inn i søkeren.

Finn et eller et par blader, bruk stor blender , fokuser tett, og lag uskarp bakgrunn ..

Bjørn ;¤
Odd Arild E.

Hei, likte best v.2 - tåler mer kontrast og farge. Forøvrig anser jeg dette som et vanskelig motiv for min del. Ser at du bruker D70 (såg etter at jeg kom tilbake fra ferie at du spurde om mine synspunkter på D70 -så beklager at jeg ikke fikk svare) Er godt fornøyd med kameraet - ingen åpenbare mangler ,så langt. Skal investere i macrolinse etter hvert.
Odd A
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu