En gang var dette Hallen's hanskefabrikk
Merkelig innstilling når teknisk ansvarlig ordner så en apostroff i navnet stenger utleggelse av bildet.

Jeg vokste opp bare et par skikkelige spydkast fra denne bygningen som i min barndom huset Halle'ns hanskefabrikk.
Den ble nedlagt på slutten av 1970 tallet fant jeg ut på nett.
Etter hva man kan se er bygningen nå omgjort til boliger.
I min barndom kunne vi høre sirena som fortalte arbeiderne at arbeidsdagen hadde begynt, at det var lunch og at arbeidsdagen var slutt.
Den har adresse Christian Michelsens gate og ligger mellom Oscar Braatens gate og Christian Michelsens gate. I min barndom var Oscar Braatens gate en del av Østgårds gate som også er nevnt under andre bilder - og kanskje vil bli nevnt igjen.

http://WWW.pbase.com/kneppen
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2015-07-22 09:43:19
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 70D
  • TAMRON 16-300mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD B016
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1032723} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Walter S.
Stilig med fortelling fra "gamle da'r" og industri midt i Oslo. Husker godt det vakkert dekorerte utsalget til Hallen's Handskebutikk på Karl Johann / Egertorget, der hvor det nå er Pub i 1.erasje, Pianobar i annen etasje og restaurant i kjelleren. Var faktisk med der under ombygningen fra hanskebutikk til bar, i aug./ sept. 89 med dekorasjonsmaling på vegger og innredning. "3 Brødre" het etablissementet etterpå.

Så løper tiden fra oss gamlinger, Roar...og igjen er minnene.
;o)

Mvh,
Walter
Roar K.
Nå har det jo vært stor strid om gården på Grunerløkka i Thorvald Meyers gate på nedsiden av Ryes plass der de jo også hadde en forretning og gården anses som bevaringsverdig, men som noen ville rive og bygge nytt da den er noe forfalt. Den saken er visst enda ikke 100% avgjort.

Roar
Rune K.
Fra "gråbeingårdenes by" som Rudolf Nilsen skrev om, ja og så Oscar Braaten da. Rart hvordan tidene forandres. Tenker også på de fattigslige bosteder langs Themsen i London; nå er leiligheter der i en prisklasse som ekskluderer de fleste, unntatt de aller rikeste.
Gode dokumentasjonsbilder dette, fint lys.
Arild T.
"Jeg ble født i en mursteinsgård"........., synger Lillebjørn Nilsen og det var dette bildet som fikk meg til å assosiere nettopp det. Selv om dette huset er ombygt og renovert og sikkert i sitt ytre ligner lite på det opphavelige huset.Liker så godt fargespillet og strukturen i mursteinene her, buene over vinduene og altanene som står som monument utenfor hver leilighet. Gode bilder og utsnitt begge to, men originalen blir mitt valg.

Har studert bildene grundig for å komme med et kuttforslag, men de er så gjennomført perfekte begge, at det har jeg slått fra meg. Man kødder ikke med en ekspert:)

Hilsen Arild
Vidar Magnus J.
Ser stadig at gamle fabrikkbyginger blir eksklusive boliger i byene. Går for orginalen her, god komposisjon og behagelige farger.
Jan G.
Interessant å se at arkitekturen minner sterkt om noen av villaene som jeg har vist fra Stavanger, med murstein som dekorativt element i bue over vinduene. Jeg forestiller meg at vi befinner oss i tidsrommet omkring 1910.
Mvh Jan
Anders S.
Meget vakker bildeserie!
Flott historie, som jeg syns er flott å lese!
Gode farger og veldig god komposisjon! Jeg liker begge bildene godt og Thats it!
Hilsen Anders
Hans Petter S.
Flott med fortellinga til bildet! Bildet i seg selv liker jeg godt! Synes du komponerer meget godt i begge versjonene og du får virkelig vist frem den gamle hanskefabrikken! Fine linjer i bildet, og ryddig og ren komp. Her passer din fargebruk veldig godt! Dette ble veldig flott Roar!
Avsluttet .
Tenker at byggningsarbeiderne som satt opp dette staselige bygget var stolt av arbeidet sitt – med god grunn – det kan du være også for den flotte presentasjonen. Fint å lese historien også!

:) fra Øystein
Roar K.
Takker så mye for kommentarer.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu