Arkitektur og detaljer fra min barndom på Torshov i 6 versjoner
Hva dette huset har vært og er vet jeg ikke. Mursteinsbygningen bak var opprinnelig trikkestall, men var vel bare verksted i i min barndom der de reparerte stort sett de gamle trikkene som ble kjørt dit.
I dag huser bygningen bl.a. Oslo nye teaters dokketeater og en restaurant jeg av og til drar innom når man kan sitte ute i friluften for en øl eller to og også noen ganger en matbit.
I V2 kan man langt inne i bildet til høyre skimte gården der jeg bodde fra jeg var 9 til jeg flyttet ut som 26 åring.
Denne gatestompen var en gang en del av det som het Christies gate og gikk fra Åsengata og ned til Dælenga. Den nederste delen fra Oscar Braatens gate som i mine gutteår var en del av Østgårds gate og ned til Dælenga heter fortsatt Christies gate. Den øverste delen har fått navn etter en tidligere overlærer eller rektor som det nå heter på Lilleborg skole der jeg tilbrakte 7 år, men senere enn Per Kviberg. Den delen dette huset ligger i heter Anna Sethnes gate etter en tidligere rektor ved Sagene skole. Med andre ord en gate med mye skolehistorie.
Ca. et par hundre meter lenger ned i gata på motsatt side av dette huset vokste Jack Waits opp, gubben til nå avdøde Grethe. Men da hadde han etternavnet Nilsen.
De tre detaljutsnittene er tatt med skråstilt kamera av høyre hjørnet på V1 og vridd og vrengt litt på.

http://WWW.pbase.com
Ikke akkurat noen perfekt kopi av virkeligheten, men kanskje greit nok?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2015-07-14 10:21:50
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2015-07-14 10:22:25
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2015-07-14 10:23:00
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2015-07-14 10:23:26
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2015-07-14 10:23:56
    Versjon #6
Utstyr
  • Canon EOS 70D
  • TAMRON 16-300mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD B016
  • Brennvidde22.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • AnnetEksponert sittende for frihånd fra el. rullestol.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1032340} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Arild T.
Mange ærverdige hus og bygninger på Torshov; noe du viser her. Flott arkitektur med saftige, saturerte farger og kontraster i utmerkede utsnitt. Jeg velger meg versjon 2 av selve huset og versjon 6 av detaljene på huset.
Interessant å få vite om hva slags program du bruker for å skape de fine rammene du bruker!

Hilsen Arild
Avsluttet .
Velger meg V2 og V6. Torshov er et område jeg ofte er innom når jeg er i Oslo. Der er det mye arkitektur som tiltaler meg, som det du formidler her.

:) fra Øystein
Roar K.
Kanskje litt tidlig ute dere to da teksten enda ikke hadde kommet med.

Arild!
Rammene lages ved velge farge i ruta til høyre av de to nede til venstre i ps. og så legge til ofte 40pix. i Canvas size. Da jeg sjelden og aldri bruker Unsharp mask i selve redigeringen har jeg innstilt den litt kraftig og bruker 2, noen ganger 3 klikk for å få avrundingen før jeg klikker texturizer, craquelure, og texturizer igjen før et klikk sharpen. Da har kanskje fargen endret seg så jeg korrigerer med fargebalanse, fotofilter, lys og kontrast. Hver ramme lever sitt eget liv og må prøves og eksperimenteres fram.
Vet ikke om du ble noe klokere, men sånn er'e bare.

Roar
Jan G.
Hei Roar, du har et hav av god og spennende arkitektur å hente motiver fra i Oslo. Du har også et vell av bygårder å forevige på din spesielle måte. Det ser ut for at eieren her har en utfordring når det gjelder vedlikeholdet. Det skal ikke så mye til før forfallet tar overhånd.(Frostsprengning om vinteren) Er slike bygninger som dette vernet i Oslo? Ser fram til en fortsettelse.
Mvh Jan
Roar K.
Jada, Jan - på pbase.com/kneppen ligger det 456 stk "Achitecture and details" fordelt på 4 album pluss 27 i eget album for "Telthusbakken".

Roar
Jostein S.
Hei
Dette var MYE Roar!
Fin arkitektur og interessant historie
Artig å se hvor du har trådt dine barnesko
Liker originalen med de "blankskurte svabergene" på taket.......
Også"vridningene" iV4, V5 og V6
Jostein
Anders S.
Hei Roar!
Ja dette var en spennende bilde serie, som tar oss med på en historisk reise! Meget flott å lese historiene i underteksten!
Orginalen og versjon 2 er flotte og mest inforamtive i forhold til teksten. Men da skal det også nevnes at jeg liker versjon 5 og 6 også! Her det linjer og formasjoner i ulikheter som er spennende! Liker korniga og kontrastene også!
Knall flott bildeserie!
Hilsen Anders
Ingrid Milly L.
Her liker jeg v4 v5 v6 for de står godt kunstnerisk. V1 v2 og v3 virker litt for kunstig i farger på hus selv om de er kunstnerisk utsmykket.
mvh. Ingrid Milly
Roar K.
Takker så mye for kommentarer.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu