I refleksjon og virkelighet
Nå har jeg på mine fire siste bilder fått 3 ,3, 4 og 3 kommentarer så man kan med rette si at det var bedre før da man skrev kommentarer til krampa tok en og fikk gjennomsnittlig 15-20 tilbake. Nå har jeg skrevet både 10, 15 og mer en 20 kommentarer og fått 3 tilbake. Da endrer man innstilling og gir de som gidder å skrive hos meg kommentar og lar de som kanskje kunne trenge litt råd og tips med på veien å seile sin egen sjø.
Sånn er'e bare.

Bildet er fra inngangen til hybelhus-siloen på "Grønneløkka" som vi kalte det da jeg vokste opp på Torshov som vi heller ikke sa - men Torshaug som jeg også har funnet under gamle svarthvitbilder fra området på nett under lokalhistorie.
Se dette gjerne mot mørk bakgrunn.

http://WWW.pbase.com/kneppen
Litt artig med refleksjonen av de gamle bygningene bak meg til venstre og den gamle trikken inne til høyre som alltid står med frontlysene på.
Utstyr
  • Canon EOS 70D
  • TAMRON 16-300mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD B016
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetEksponert sittende for frihånd fra el. rullestol. Dratt litt hard i spakene under redigering uten egentlig å ha manipulert. Ringen oppe til høyre er en av flere lensflare - de to andre er beskjært bort.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1030595} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Tone A.
Hei Roar. Eg er ganske så enige, når det gjeld kommentarar på foto.no som har dabba skikkeleg av. Du er ein av dei som gir grundige kommentarar, og slik lærer ein av.
Dette bildet ditt har flott bruk av linjer, friske fargar med litt metallglød, og midtstillinga gir god ro til alt som blir reflektert her,
Blikket stoppar opp med den gamle heisen kor rusten gir kontrast til elles kjølege tonar i bildet.
Dei gamle husa er gansek psykedeliske her i venstresida, mens høgresida er meir roleg.
Flaren er motvekt til s-en.
Kreativt, helsing Tone
Gunnhild W.
Hei! Er av dei ikkje so aktive, men skal prøve å bli betre! Var berre kjapt innpå, men dette biletet fanga interessa tvert. Fargane, dei varierande linjene og lyset skapte eit godt blikkfang. Eit bilete eg gjerne skulle sett og tatt sjølv. Har lest kommentarane dine til andre (har ikkje lagt ut bilete), og håpar du held fram likavel. Helsing Gunnhild
Jan G.
Roar, det er ikke antallet kommentarer som betyr noe, men kvaliteten på kommentarene. Jeg er ikke så flink på det fototekniske, men gir beskjed når jeg kommer over bilder som engasjerer meg med sitt innhold. Bildene kan gjerne ha et ikke-fotografisk preg, slik som mange av dine, men det er også slik, antar jeg, at de som legger ut bilder i serier, ikke får så mange kommentarer fordi det blir å gjenta seg selv. Dette bildet har et "tegnet" preg, hvor feltene er håndkolorerte. Det er en krevende teknikk, om det hadde vært en tegning, men dersom det er effekter i Photoshop eller lignende er det ikke sikkert at prestasjonen er så oppsiktsvekkende. Da blir det mer Øynene til den som bearbeider bildet det kommer an på. Noen ganger blir det svært interessant, andre ganger kjedelig i lengden.
Mvh Jan
Eli S.
Enig med deg, Tone og Jan. Kommentarene har dabba av.
Eli S.
Ups. Der skjedde det som ikke skulle skje.
I likhet med Jan er jeg ikke så flink med det tekniske, men liker jeg et bilde så liker jeg det og gir kommentar deretter.
Fossefallet ditt forleden likte jeg, men kommentaren uteble. Liker slike fossefall bedre enn disse melkehvite.
Når jeg gir kommentar, liker jeg i det minste et takk for kommentar. Men når det uteblir, vet jeg ikke om jeg gidder mer. Vi lærte jo å si takk for noe i oppveksten min.
Ha ei strålende helg fra et regnvått Trøndelag.
:) Eli
Jostein S.
Hei
Det er en beærelse å komme i klubben som får kommentarer fra deg. Du har mange vektige argumenter som er vel verdt å lytte til. Dine synspunkter finner jeg alltid interessante.
Men det hender jo jeg ikke er helt enig alltid! Men det er jo slik det skal være. Et foto bør gjerne vekke debatt. og det kan finnes flere måter å presentere et bilde på.
Ellers enig i at det ikke er så mange som gir kommentarer tilbake. En får ikke lenger den "personlige kontakten" synes jeg
Moivet du presenterer her er kvikk og tiltalende i formen. Liker dette lyse blå uttrykket
Fine lyskontraster mot fargene som harmonerer fint
For ovrig en spennende tittel
Jostein
Walter S.
Du tar opp et tema som er meget aktuelt og som er i ferd med å bli et lite problem her på dotten, Roar.

Problemet er jo selvfølgelig at det du snakker om, har en selvforsterkende effekt og noe som til slutt kommer til å ta drepen på hele "samholdet" oss i mellom.

Ikke noe nytt egentlig, tendensene har vært der lenge (over ett år nå) siden omleggingen her til ny plattform og sammenslåing av BG + BK. Det virker som om mange nye også savner den lettvinte "LIKES"-knappen så mange er vant til fra andre sosiale kanaler, og dermed ikke er "dus" med vår måte å kommunisere på her inne - eller rett og slett mangler innsikt og / eller den rette terminologi.

Og selv om jeg prøver å kommentere mye her inne (er innom hver dag), må jeg jo innrømme selv å ha "syndet" i den forstand at jeg ikke får noe særlig ut av bilder som ikke har noe "konkret" innhold og / eller er helt abstrakte (som dine sandkassbildene), og da har jeg jo ikke noe å si. Jeg vil ikke skrive noe jeg ikke mener eller "finne på noe" hvis jeg mangler engasjement i et bilde.

Nå er jo du en av de som er lengst fremme med å abstrahere bildene dine, og hører til i en egen "liga" som det er noe krevende å kunne kommenter også. Kunstneriske uttrykk er ofte vanskelig å ha noen fullgod mening om også.

Så, av og til er det rett og slett manglende kunnskap om emnet (eller kanskje FOR stor RESPEKT for et uttrykk man ikke kan noe om???), mere enn latskap hos betrakteren....!

Mvh,
Walter

Avsluttet .
Hei Roar!

Har fått gode kritikker fra deg noen ganger – gitt med innsikt! Er ofte og titter på dine bilder og skulle gjerne skrevet noen ord om de, men er litt enig med Walter som synes bildene dine er vanskelig å si noe om.
Ser gjerne flere bilder fra Grønneløkka og Torshaug – har bodd i området noen år.

:) fra Øystein
Hans Rich. A.
Hei Roar.
Jeg er vel ennå ganske fersk på foto.no, og som førstereisegutt var jeg i begynnelsen tilbakeholden med å kommentere andres bilder. Redd for at det blei helt på tryne. Jeg er takknemmelig når andre kommer med både ris og ros. Selv føler jeg at jeg har lært mye av det.
Jeg må også innrømme at det er mange typer av motiver som er utenom den grenen som jeg finner interessante eller har tilstrekkelig kunnskap om til å kommentere, men så plutselig er det noe der, og da kommenterer jeg gjerne.
Refleksjon og virkelighet i fasaden er et av dem. Slik jeg ser det, fine stramme linjer i kontrast til bygården, og farger.
Mvh Hans Richard


Harald N.
Du set,ord på det som vi ser, det er enklare med likes på Facebook det fleire har havna. Eg tek dine kommentarar på alvor og har lært av dei.

Mvh Harald
Inger Anne Maritsdotter V.
Eg er einig med deg, Roar, skjønt eg kaster vel stein i glasshus når eg seier det, for aktiviteten min har dabba skikkeleg av her på foto.no det siste året. Men eg syns i grunn det er trist, for eg sakner det gode gamle fotomiljøet som var her.
No er det sjølvsagt heilt opp til oss sjølve m.t.p. det å være aktive innpå her. Eg har lyst å bli meir aktiv igjen.

Eg likte den kunstneriske heilheten i bildet ditt med farger, linjer og detaljer. Eit bilde med ditt særpreg.
Hans Petter S.
Hei Roar! Jeg legger aldri skjul på at jeg er en glad fotoamatør. Jeg har lite kunnskap om fotofaget, men jeg har etterhvert utviklet en stor interesse for foto! Jeg håper på å utvikle meg til det bedre. Stort sett bruker jeg kun Foto.no. Her får jeg inspirasjon av å se på bilder, jeg lærer masse av kommentarer jeg får og jeg føler jeg lærer av å kommentere andre sine bilder! Selvfølgelig merker jeg også at noen bilder får mange kommentarer, det tar jeg som et tegn på at mange liker bildet mitt, andre bilder får mindre/ingen kommentarer, da tenker jeg at det bildet var kanskje ikke like fengende for de andre! Kommentarene fra deg setter jeg stor pris på, de er alltid inspirerende og de har lært meg mye. I tillegg til å si hva du synes om bildene, gir du også tips og råd. Dette tar jeg med meg, og jeg bruker det aktivt i mitt fotoarbeid! Så takk for det!
Har lite å fare med når jeg skal kommentere dine bilder, de er som jeg har skrevet før, et godt stykke unna den type foto jeg gjør, men jeg liker bildene dine. De fenger meg. Kommentarene fra meg blir derfor mest for å vise at jeg liker bildene dine, jeg har ikke noen råd og tips og komme med... Dette er også et bilde jeg liker godt, hvor jeg synes lys og speiling gjør mye for bildet!
Til syvende og sist tenker jeg at la nå kommentarer være kommentarer, jeg trives med å fotografere og legge ut bildene her, hvis folk ikke gidder å kommentere, så skal ikke det ødelegge for min glede ved å fotografere og kommentere andres bilder.....
Sissel Elisabeth H.
Tommelen opp for din modighet til å ta opp et tema som jeg og sikkert flere andre også har i tankene. Jeg tror terskelen for å begi seg ut å kommentere på bk fremdeles er ganske høy. Det står jo skrevet at kommentarene skal være utfyllende/si noe mer en at en liker bilde. Som uerfaren bruker er det nok lettere å bare beskue, like og ikke kommentere. Jeg mener det må være lov og kommentere enkelt, selv om du er erfaren også. De nye sidene må vi nok leve med en stund. Da er det opp til hver enkel å ta ansvar for om vi vil ha en side der vi kan trives gi hverandre ros og ris og ikke bli for "høytidlige." Jeg tenker også på alle de som legger ut bilder som kanskje ikke er så attraktive ved første øye kast. De fleste bilder har som regel noe ved seg, og flere kunne nok fått en liten tilbakemelding slik at de kunne lære mer og holde motivasjonen oppe. Kommentarer motiverer, det vet vi jo alle. Jeg trives med dere her inne på foto.no og håper vi sammen kan skape en åpen og lett brukelig atmosfære/side. Mvh,

Sissel Elisabeth

Roar takk for innspill og tommelen opp for ditt bilde!

Mvh,

Sissel Elisabeth
Roar K.
Takker så mye både for stort frammøte og at jeg greide å lokke fram skrivekløa hos hele 13 stykker.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu