Aarslandstua på Borgarsyssel Museum Sarpsborg
Bygningen er opprinnelig fra Glengsgata (Sarpsborg) hvor familien Aarsland drev gjestgiveri og høkeri. Huset er bygd omkring 1830 og påbygd like før 1850. Her finnes butikk (høyre del), kjøkken, gjestgiveri med skjenkestue (venstre del), rom for tjenestejentene og “privaten". Olavskapellet til venstre.
Info: http://ostfoldmuseene.no/museene/borgarsyssel_museum/aarslandstua/

Bildet inngår i albumet "Gammelt" - Steder og ting med høy mimre-faktor.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Nikon AF-S Nikkor 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • AnnetJpeg
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1028680} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Anders S.
Glimrende vakkert bilde! Flotte farger og passe med lys! Jeg liker utsnittet godt, nøye planlagt!
Veldig flott å kunne lese underteksten med historikken, det gjør så mye for bilde! Jeg liker det veldig godt, da historie er noe jeg er veldig opptatt av!
I venstre hjørne på det hvite bygget kommer det inn lys som skinner litt bortover veggen, en veldig flott detalje! Veldig fin beskjæring i venstre bildekant, i forhold til det hvite huset. Jeg synes det er bra at du tok med litt av det "utstikkende taket" der.
Hilsen Anders
Lasse S.
Dristig beskjæring her, på kanten til irriterende trang, men du er konsekvent på alle sidene. Sedvanlig flott teknisk. Her vil jeg tro det sitter mange gode historier i veggene. :)
Jan G.
Her er lys og eksponering (som vanlig) perfekt, men jeg kjøper ikke helt beskjæringen. Litt mer av bygningen mot høyre og jag hadde skåret bort Olavskapellet. Alternativt mer av Olavskapellet.
Mvh Jan
Walter S.
Hjertelig takk for kommentar, Anders og Lasse!

Når det gjelder den "brutale" beskjæring, så var jeg bare nødt til å bruke kniven her, fordi det på begge sider befant seg bygninger og objekter som ville gjort bildet rotete og hindre en "ren" (som mulig!) avslutning på begge sider. Bygge-stillaser er ikke noe vi forbinder med historiske bygg...!
;o)

Mvh,
Walter
Arild T.
Flott motiv med en ypperlig eksponering. Fint med vannposten som er så godt plassert i billedflaten. Underteksten til bildet kompletterer det hele.

Hilsen Arild
Walter S.
Takk Arild, for vennlig omtale av bildet.

Ja, du har fått med deg at det faktisk var vannpostensom på en måte som dikterte standpunkt og dermed vinkelen jeg kunne fotografer fra. Jeg ville ha vannposten fri for både Olavskapellet og Aarslands-stua og da ga det seg selv.

I det gule sidebygget, til høyre for "landhandelen", var det satt opp bygge-stillaser med folk som jobbet der med en bil og henger parkert, og det dikterte også avslutningen på høyre side.

Ofte er det som IKKE vises i bildet som bestemmer hva man kan ta med og hva som ikke KAN være med. Det er nok så enkelt etterpå å si at utsnittet ikke er god nok...

Mvh,
Walter
Walter S.
Takk også til Jan for kommentar og tanker omkring utsnittet. Jeg har nå gjort rede for hvorfor jeg har komponert slik jeg gjorde i svaret til Arild.
:o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu