Vestlandsværet
Det er for første gang at jeg prøver meg på någe sånnt.
Så får dere hjelpe meg.
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger238
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_102845} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Avsluttet .

Dette kunne nok vært et av mine bilder... ;o)
Det fungerer helt greit. Tror jeg ville kuttet litt på venstre side.
Det ble litt tungt i den enden.
MVH JOO
Trond H.

Enig med kutt på venstresiden. Hadde ikkje tittelen vært der hadde eg nok kommentert at dette var en smule grått, men det er jo ingen tvil om at det er det du vil formidle :-)
Kan dessverre ikkje komme med ytterligere hjelp...

MVH TH
Steinulf L.

Likker utsnittet men kunne det ikke være litt mer briljans i fargene, selvom det er grisevær? Også, kanskje en tanke lysere, spesielt i nedre del.
Inger-Lise S.

Hei Mike! Her har du tatt en fin komposisjon av et flott motiv. Du formidler godt gråværet her.

mvh Inger-Lise
Mike T.

Hei,
takker for innspill så langt. OK - takker for og tar med meg beskjæringsforslag. Enig.
Steinulf, det var ikke mer å hente med farger i PS.
Jeg legger merke til (med forbauselse) at bildet ved fullskjermvisning blir en god del lysere - slik som jeg hadde lagt opp til.
Er dette slikt hos dere også?
Hilsen Mike
Avsluttet .

Man får inntrykk av det siden det er så mye hvitt på denne siden. I fullskjerm-modus med mørk bakgrunn får man en følelse av at bildet er lysere, men jeg tviler på at det er tilfelle. Med en så lys side som dette, er det nok lett å bli litt blendet.
MVH JOO
Mike T.

Jepp - jammen har du rett, Jan Ottar.
Tok for meg bildet i fullskjerm og valgte hvit bakgrunn - og svupps - bildet ble for mørkt. God læring å ta med seg.
Hilsen og god natt.
Mike
Tone B.

Hei Mike, har hatt bildet ditt oppe noen ganger i løpet av kvelden,,,latt det modnes litt. Jeg liker dette bildet,,,men samtidig er det noe som ikke stemmer i mine øyner. Synes du formidler vestlandsværet på en riktig og god måte. Jeg liker fargetonene i sjøen, fjellene og himmelen. Trærene i forkant er med å skape dybden i bildet, men samtidig er det trærene som får det litt til å skurre hos meg. Du må ha noe der i forkant,,,kanskje det ble for mangen av dem,,,beklager, men jeg klarer ikke helt å sette fingeren på hva det er. Men uansett - vestlandsværet er grått og det har du formidlet på en fin måte,,,og det er ikke alltid like lett - blir ofte flatt og kjedelig. Det har du unngått her!

Nattahilsen fra Tone
Venche J.

Her var det lavt skydekke Mike. Skikkelig deppevær. :)

Syntes du har fått frem værtypen veldig godt, og jeg kjenner at slikt vær vil jeg ikke ha akkurat nå. Jeg vil ha høstvær med klar og fin himmel iblandet små godværsskyer.

Syntes du har kommet bra fra oppgaven. Øvelse gjør mester. :)

Wenche.
Avsluttet .

Noen ganger er slike bilder av en grå høstdag fine å se på. Jeg ville også kuttet litt i venstre side, men ellers er det bra slik det er.

MvhJRH
monica p.

God morgen Mike
Joda denne utfordringen synes jeg du har greid rimelig bra, akkurat slik er været her akkurat nå på morraskvisten, ser ut som det skal lettne litt etterhvert.
Enig i det Tone sier her, et eller annet i fremkant skurrer, tror muligens det kan være trærne ja, men på en annen side bør de også være der for at ikke bildet skal bli kjedelig.
Ikke enkelt det der, men alt i alt synes jeg bildet var fint.
Mvh Monica:o)
Roger V.

Hei Mike
Nå har jeg sett i det lange og det brede på bildet. Og mange dårlige vær minner fra sommeren dukket opp:)

Enig i at forgrunnen er litt skurrette. Venstre side ble og litt vel voldsom.
Fin formidlig av sommerens ''godvær'' savner kansje det lille ekstra.
Kan ikke se noen forskjell på fullskjerm.

Roger
Stig B.

Gråvær som dette er vanskelig, synes jeg, for alt blir sål ''likt'', men gjerne uten dramatikk som det kan bli med litt ordentlig uvær. Du har fått bra fram gråværet her, når det gjelder komposisjonen så tror jeg at jeg er enig med dem som anbefaler kutt på venstre side. Fin dybde i bildet.

Mvh Stig
Grethe B.

Vanskelig motiv dette...vanskelig med gråvær og slikt lys. Likte skyene dog, forgrunnen ble liksom borte, og det er litt vel lyst på venstre side bakenfor fjellet der...men landskapet har noe ved seg..Og det er jo gråvær, så...Vel, man kan ikke gjøre gull av sølv eller hva?:-))
Stå på!

mvh
gt
Hilde J.

Flott utsikt, og gråvær kan jo være utfordrende å gjøre gode bilder av. Litt kutting på venstre side er ok, muligens litt mer kontrast. For å få litt mer farge i bildet, kan filteret Brilliance/warmth fra nikon Color effects være bra.
Se http://www.liljen.net/131374copy.jpg hva jeg mener. Selv i gråvær har naturen mange farger.


~~hilde~~

ps. Takk for kommentarer på flere av mine bilder.
Hilde J.

ds. mulig at din versjon er bedre nettopp på grunn av det gråe i gråværet...
Rune L.

Så ikke umiddelbart helt rett ut. Trodde jeg kunn si at det så kuttet ut i høyre kant. Så etterhvert at dette er bra som det er. Synes både fjord, skyer og busker er plassert der de bør være. Fint lys i bildet, selv om det ikke er spesielt gult eller rødt.

Rune
Kristian S.

Kult. Rolig og fint. Vet ikke helt med de grantrærne...

KES
Joakim H.

Hei.
Sytes bildet var ganske bra jeg. Du har fanget gråværet på en god måte. Enig i de beskjeringsforslagene som har kommet. Synes nok bildet kunne vært litt lysere. Selv i fullskjer synes jeg det blir for mørkt. Bildet har en litt dyster stemning og det er vel det du prøver å formiddle.
JH
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu