Havsuleportrett
Blir det for kjedelig???
Utstyr
  • Canon
  • 75-300 IS USM
  • Brennvidde210mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger502
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_102740} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Stig B.

Fint portrett med mor og barn av en vakker fugl. Fint format og bra komposisjon. Synes ikke dette er kjedelig, men en rolig og balansert komposisjon.

Savner kanskje litt skarphet og kontrast?? Det svarte partiet på stjerten gror igjen på min skjerm.

Hvor har du tatt dette??

Mvh Stig
Roger V.

Hei Stig og takk for tilbakemelding
Bildet er tatti Bø i Vesterålen
Bård Lauris H.

Litt mørkt kanskje... men med den lyse himmelen som bakgrunn er det vanskelig å få det andreledes.
Rett over hodet mellom skyene har du et støvkorn du burde fjernet ;)

Fint..!
Torgeir S.

Jeg synes du har tatt noen supre Havsule-bilder Roger og jeg gleder meg til å se flere av dem her på dotten. Jeg synes komposisjonen på dette bildet sitter som ei kule men må si meg enig med Stig om at du bør jobbe litt med ''levels'' og ''saturation'' så hever du kvaliteten flere hakk!

Mvh. Torgeir
Mike T.

Hei Roger,
meget bra med de to forskjellige ''holdninger''. Viser mangfold i fuglenes uttrykksmåte. Grei komp. Ønsker meg litt mer skarphet. Bruker du USM?
Hilsen Mike
Inger-Lise S.

Et fint bilde med nydelige fugler i fin komposisjon. Savner ørlite skarphet,ellers flott!

mvh Inger-Lise
Jan W.

Fint fanget og presentert, men mangler en del paa den tekniske gjennomfoeringen.

Mvh. Jan
Torbjørn S.

Ikke fullt så bra som dine forrige bilder. En helt komposisjon, men litt mørkt og noe kontrastløst.

TS
Fred S.

Sjelden fugl, pent portrettert. Fungere helt prima i mine øyne, men dette med fugler forstår jeg meg ikke helt på, da...

vh fred
Carsten A.

OK, men det mangler dessverre en god del på den tekniske gjennomføringen. Med himmelen som bakgrunn får hovedmotivet mer strølys (flare) enn godt er, og dette objektivet er ikke kjent for sine motlysegenskaper - ei heller for skarphet, som er litt middels her, men likevel antakelig kunne vært bedre.

Dermed kommer denne virkelige fine fuglen ikke til sin rett i denne presentasjonen. Men det er atskillig som kan gjøres med bildebehandlingen (enkle grep!) som gir et vesentlig bedre resultat. Dels er toneskalaen ikke skikkelig utnyttet her, det mangler toner i høylysområdet. Retter man på det (høyre pil i levels flyttes til venstre til der toneområdet begynner) gir bildet straks et annet inntrykk, mindre grått og slapt i toneskalaen. Videre ligger mellomtonene i et alt for lavt (mørkt) nivå - her er det bare å flytte midtre pil i levels en god del til venstre - da får bildet straks en luftigere og lettere karakter, og ikke minst kommer da det fine sulehodet langt bedre til sin rett.

Altså et bra suleopptak - men samtidig et bilde som desverre faller unødig mye gjennom på grunn av svak bildebehandling/presentasjon.

MVH CA
Roger V.

Takk for kritikk
Det var en drøm ble virkelighet å få sitte så nær ei havsule, bare så synd at resultatet ikke ble som forventet. Jeg skal ikke bare skylde på objektivet, selv om det sikkert ikke er av de beste, har mer å hente selv, så neste år skal det sitte.
Dine råd skal vidreføres i ettermidag.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu