Vestnes - test av gammel optikk
Ikke noe spesielt med dette bildet, bare et vanlig utsiktbilde hjemmefra mot Vestnes. Men det var en test av et 40 år gammelt Olympus Zuiko 50mm objektiv, i sin tid mye brukt på en OM-1. Gammel optikk fungerer godt det, ikke alltid nødvendig med nytt. Og ikke minst - morsomt å teste ut :-)
Utstyr
  • Olympus OM-D E-M5
  • Olympus Zuiko 50mm 1.8
  • Blender-
  • Lukker1/2000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger65
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1026265} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Anders S.
Du skriver; "ikke noe spesielt med dette bildet"
Jeg syntes det er ett utrolig praktfullt og vakkert bilde, og for en storslått og mektig utsikt fra sitt hjem!! Jeg liker lyset og skyggepartiene i fjellet, det er mange flotte linjer å følge igjennom disse skyggene.
Veldig morsomt med gammelt utstyr og det å benytte dem nå i dag, må være ekstra stas. Det var en utrolig god kvalitet, den gangen også på fotoutstyret!

Hilsen Anders
Hans Petter S.
Du er heldig Agnar, når du kan si at det ikke er noe spesielt med dette bildet og at det er et vanlig utsiktsbilde! Utsikten din er jo fantastisk flott, ikke alle som har så fin utsikt. Fint lys har du fanget også! Gammel optikk er gøy, og dette synes jeg du kom veldig godt utav! Skulle jeg pirke litt, ville jeg beskjært litt i toppen for å få bort den mørkeste skydelen!
Agnar H.
Takk til Anders og Hans Petter. Jo, utsikten er flott, men når en ser dette hver dag så tenker en ikke så mye over det. Ser Hans Petter foreslår å kutte under den mørke skyen. Tenkte på det, men synes samtidig at det kunne være et fint "tak" over den lys blå himmelen.
Jan G.
Et mektig stykke "Norge", flott presentert gjennom et gammelt objektiv. Nå treger jeg på at jeg ikke tok bare på de gamle Nikon-objektivene fra 1970-årene.
Mvh Jan
SveinM M.
Alltid kjekt å se på utsikten vår, ja! Funker fint med disse gamle OM-objektivene...
PS!
Her ser du noe av utsikten fra lenger nedi gata vår..., sett gjennom en OM 50mm f1.8 Auto-S ;
http://foto.no/bildekritikk/bilde/1019866-wet-wet-wet?ima...;offset=30
Agnar H.
Takk til Jan og SveinM. Om en ønsker gammel optikk så fnnes det masse på eBay til hyggelige priser. Adapter er også billig. Som vanlig bruksoptikk er de kanskje lite egnet da de mangler AF og det er en del dill med innstillinger. Men på landskapsbilder som dette har en gjerne bedre tid til nødvendige justeringer.
Terje B.
Et flott fotografi av en mektig fjellrekke, øynene finner denne uten forgrunn, jeg syns dette funka veldig bra!
Skarpt og fint...

-Terje-
Terje B.
Et flott fotografi av en mektig fjellrekke, øynene finner denne uten forgrunn, jeg syns dette funka veldig bra!
Skarpt og fint...Jeg ville ikke ha kutta bort den mørke delen i overkanten, den er med på å gjøre bildet, ser at det er litt mørkere i fjellrekka på samme siden også så det må være slik etter min mening..

-Terje-
Jurijus D.
Fantastisk bilde Agnar!
Agnar H.
Takk også til Terje og Jurijus for hyggelige kommentarer :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu