Frimurerlogen St.Magnus fra 1796
Tidligere klubblokalet "Vennehaabet" http://lokalhistoriewiki.no/index.php/Vennehaabet_i_Fredrikstad i Gamlebyen / Fredrikstad. Bygningen ligger i 5. kvartal i Gamlebyen: http://lokalhistoriewiki.no/index.php/Femte_kvartal_i_Gamlebyen
Panoramabilde, sammensatt av til sammen 9 eksponeringer - for å få med både hele bygningen (3 i bredden) og skygge- / høylys-problematikken, den dagen solen skinte fra blå himmel, med harde kontraster som følge. Høyre siden av bygningen lå helt i skyggen.
Dessverre er det umulig å få ta bilde uten at det står biler i gaten. :o(
JPEG tatt på stativ - godt nok for meg! ;o)
Bildet inngår i albumet "Gamlebyen i HDR" - Et noe anderledes uttrykk på Gamlebyens perler
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2015-01-31 10:03:22
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Nikon AF-S Nikkor 16-35mm f/4G ED VR
  • Brennvidde16.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • AnnetStativ. 3 bilder. Hvert bilde med 3 eksponeringer på JPEG med 1EV i mellom. Sammensatt i Elements. Klonet vekk et enveis-skilt på veggen.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1023001} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Avsluttet .
Dejligt varmt motiv på trods af sne og kulde, man får lyst til at komme ind i huset.
Anders S.
Glimrende vakkert! Nydelige farger og flott lys! Dette er nok et bygg som forteller sin historie, de sene timer innenfor, når alt er stille. Meget vakkert byggverk!
Hilsen Anders
Roar K.
Nå trodde jeg den frimurergjengen holdt seg mer til blått - hvertfall politisk.
Det var jo svært så livat og da går det jo hjem hos meg.
Flott komponert i ditto lys med vanlig god dybdeskarphet, farger og detaljer.
Bilen er vår tids hest så den hører så absolutt med.

Roar
Jostein S.
Hei
Flott solskinnsbilde Walter
Herlig å beskue
Jostein
Walter S.
Takk til Steen, Anders, Roar og Jostein, for kommentar.

@ Roar: Jeg tror ikke at det å skifte husfarge i Gamlebyen er så enkelt. Riksantikvaren - vet de...!

Mvh,
Walter
Geir K.
Et godt stykke arbeid du har gjort her. Flott skarphet med gode farger. Fin dybde og et nydelig spill mellom lys og skygger. At bilene er der gjør ikke meg noe,blir bare et ekstra moment og gir samtidig en føllse av tilstedeværelse. Hvor det er biler er det folk.! :-)
Tror kanskje jeg ville hatt litt mer luft i toppen. Og når jeg ser nermere etter er det noe rart oppe i venstre hjørne.
Et meget flott bilde hvor du igjen har fanget det vakre lyset som du er så god på. :-)

Geir
Walter S.
Hei Geir!
Takker for kommentar.

Ang. mere himmel: Når man tar et panoramabilde (av arkitektur) med 3 bilder skjøtet sideveis må kamera / objektivet holdes så vannrett som mulig for å unngå styrtende linjer som blir umulig å rette opp. Alternativ 1 er selvfølgelig et spesialobjektiv med justerbar tilt-shift-funksjon til kr. 16.000,- (Nikon). Alternativ 2 er å ha med seg en stige så man kommer høyere opp - da vil man få med mere himmel og rette linjer i huset.. Jeg hadde ingen av delene. Alternativ 3 er å ta bildet av huset på lang avstand med et normal-objektiv og ta et utsnitt, til det kreves det rom - noe man ikke har i en by.

Når de 3 bildene er skjøtet sammen i Elements ser det slik ut som i V2, som da må tøyes og dyttes og justeres for tønnefortegning (som du ser i V2), for å få noenlunde rette linjer og for å fjerne perspektiv-fortegning. De rutede kantene rundt blir, (hvis man vil) fylt opp av programmet med detaljer fra omgivelsen som programmet TROR skal være der. Og det er det du ser øverst i det venstre hjørnet. Jeg kunne brukt flere timer og prøve å lime inn fra andre bilder, men jeg ville bare bevise at det går an å skjøte sammen 3 bilder...
Så, du ser at det er mye jobb med et slikt bilde.

Mvh,
Walter
Jan G.
Glimrende beherskelse av lys og farger. Det er synd at de antikvariske myndighetene setter opp lampeposter med nåtidig design. Vi har de samme i Gamle Stavanger.
Mvh Jan
Walter S.
Takk for vennlige ord i kommentar, Jan. Huset her var en utfordring i solskinnet, rent fotografisk, og jeg har gått rundt kvartalet i mange år, og aldri fått ordentlig "tak" på det, før nå.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu