Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark II
  • EF50mm f/1.4 USM
  • Brennvidde50.0mm
  • Blenderf/1.8
  • Lukker1/5000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger124
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1020859} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Jostein S.
Hei
Et bilde med særpreg
Dette er du flink til
Jostein
Avsluttet .
Nydelig!!
Walter S.
Et meget spesielt bilde, som alle dine bilder her. De synes å leve sitt eget liv, ved siden av den vanlige verden vi kjenner til, og det som går igjen i dine bilder er mennesker med fregner i ansiktet. Du har også et udefinerbart drømme-preg over portrettene dine. Uskarpe innramminger (smal DOF med f/1.8), med noen få hårstrå som er sylskarpe.

Jeg bare lurte på - hva du gjør for å få frem fregnene på den måten som du viser her, får de forsterket på en måte. Bruker du grønnfilter? Jeg tenker at grønt oppå rødt blir jo sort, eller mørkegrått, avhengig av densiteten.

Er jeg på rett spor her, eller er jeg helt på "bærtur"?

Mvh,
Walter

P.S.: Jeg er ikke ut etter å "kopiere" deg på noen måte - jeg er en utpreget landskapsfotograf som ikke har greie på portrett og menneske-fotografering - men, jeg klarer ikke og la være og gruble over slike tekniske spørsmål, som interesserer meg.
:o)

Walter
Finn M G.
Meget flott bilde. Kanskje ditt beste, men i området rundt munnen og litt mot venstre er det et par mørke hår som ødelegger. Ikke lett å se når man tar bildet men du burde kanskje prøvd å fjernet de i PS. Ellers et meget uttrykksfullt bilde. :-)
Finn M G.
En annen ting som forresten kan nevnes er hvordan du har lagt fokus. Med f1,8 er dybdeskarpheten svært liten og det skal bare en liten bevegelse til fra fotograf eller modell før skarpheten flytter seg noen cm.... Hovedregelen ved portretter er at minst et øye skal/må være skarpt. Nå er regler til for å brytes, og du har lagt skarpen til nesen og pannen isteden. Det gjør selvsagt blikket enda mer drømmende, men er litt usikker på om det ikke hadde vært bedre om du hadde fokusert på modellens høyre (lyse) øye og så heller blendet ned en blender til for å prøve å beholde neseroten skarp også.

Ser ellers at du har gått over til EOS 5D og fullformat. Ikke dumt det, kanskje du da også skulle skaffe deg en 85mm f:1,8 så får du samme arbeidsavtand og perspektiv som før. Dybdeskarpheten ville også bli enda bedre og mer kreativ å jobbe med. Bare et velment råd til en fantastisk dyktig fotograf! Lykke til videre!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu