DEN JØDISKE KIRKEGÅRDEN I WARSZAWA-03
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger41
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1014352} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Tone A.
Eit spesielt bilete i din serie frå den jødiske kirkegården i Warszawa, kor det er forfallet som fortel ei historie.
Her må det ha vore storm med slik som trea ligg strødde rundt. I forgrunnen er ei gravstøtte heilt velta ned av treet som ligg over den.
Det ser ut som om trestammane har lege ei stund, slik som dei ligg utan kvistar og blada ligg strødde rundt.
Mest som det forplantar seg bakover med alle dei skeive gravstøttene, og treet som ligg horisontalt.
God bruk av linjer, som gir litt orden til kaoset.
Dei vakre gravstøttene i forgrunnen har fine detaljar, men også dei står skeive.
Fine gråtonar og god bruk av lys frå ein kyrkjegard som er veldig prega av forfall. Trist at ein kyrkjegard skal sjå slik ut, det er lite respekt får dei døde jødane. Godt dokumentert frå deg,
Helsing Tone
Robert W.
Hei Tone. Takk at du tok tid til å se på bildet og skrive et kommentar. Jeg må si noe om forfallet. Det var ingen storm eller en annen kataklisme som skjedde her. Det er bare tid som går. Går uforstyrret. Ikke noe poeng å kjempe mot tiden. Du vinner aldri. Naturen ga og naturen tar tilbake. Slik - lærte jeg - ser jødene på dette. Det er ikke mangel på respekt her, nei. Tvert imot. Vi er vant til å ha graver fine, rene og pene. Ikke alle tenker slikt. Og det er fint. Har fotografert mange jødiske kirkegårder. De fleste ser ut som den her. Folk besøker sjeldent sånne steder (og hvis det skjer så er det ikke folk fra bymiljøetaten). Det er veldig rørende å være der. Hvis du skjonner hva som egentlig foregår der, så er det ikke trist.
Tone A.
Hei igjen Robert.
Takk for informasjonen om den jødiske kyrkjegården i Warszawa, dette gjorde at eg såg biletet annleis.
Litt informasjom kunne du hatt under denne serien, slik at ein kan forstå kvifor det kan sjå forfallent ut på ein kyrkjegard.
Mitt utgangspunkt var at eg hadde sett serien din:2013-10-02-POWAZKI-KIRKEGÅRDEN. Den har med vakre detaljar frå gravstøtter og skulpturar. Og der var det ikkje forfallet som dominerte.
Så nå har eg også sett alle bileta i :
2013-10-03-DEN JØDISKE KIRKEGÅRDEN I WARSZAWA, og då er det tydeleg at tida går og naturen overtek gravplassen etterkvart.
Imponerande arbeid du har hatt med desse seriane dine. Og eg tok jo feil med min kommentar, men ser jo nå at det er naturen som vinn på kyrkjegarden her.
Men alle gravstøttene står der som minner. Det å vera på ein gravplass er spesielt og det er alltid så fredeleg der, men her er det ei litt anna stemning.
Helsing Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu