Gamlebyen i Rethymnon...
Igjen et bilde fra Kreta - som har en flott gammel bydel i byen Rethymnon. Mange smale smug, som her, med blomstrende vegger og trapper overalt.
Selv er jeg veldig glad i Kreta, mest fordi øya er såpass stor og jeg føler ikke at jeg reiser igjen og igjen til samme plass. Det er litt å ta seg til for enhver smak.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-08-22 21:11:39
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-08-22 21:12:25
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBildet er scannet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger305
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_101370} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Karianne.

Et koselig og ''typisk-gresk'' landsby-motiv , veldig idyllisk og vakkert ,
det er en del hardt lys her , det er vel kanskje tatt på høylys dag , men du greier likevel å formidle den ''greske'' stemningen her ;-)

mvh Inger Anne
Inger-Lise S.

Hei Karianne!
Et fint og fargeglad,sommerlig motiv.Du formidler det godt ved en fin komposisjon.
Litt hardt lys,men det ble noe dempet i v#2.Jeg velger meg v#2 her.

Inger-Lise:)
Jørgen S.

Fint og fargerikt sommermotiv fra en av de gamle og smale gatene på Kreta. Det skarpe sollyset gjør at den hvie gata nesten virker utbrendt. Jeg synes også v#2 er det beste alternativet.

Jørgen
Anniken S.

Jeg velger meg v2,5...... Det ble litt lite NI i v2 og litt mye i v3.
Syntes du har valgt et godt utsnitt på bildet ditt og det er virkelig et sted som er verdt et fotografi. Lyset er nevnt.
Prøv å justere det litt i levels i PS. Tror det kan være noe å hente i mellomtonene der. V1 er litt grumsete, mulig scanningen ikke har gått helt bra?
Mike T.

Hei Karianne,
jeg har stor sans for denne type bilder med massevis med detaljer - hvor man ser hva som er :-).
Opggaven var meget vanskelig, på grunn av lyset. NI gjør faktisk en jobb her, men endrer ingenting på utbrentheten (gata). Jeg har forstått det slik at med utbrenthet kan man ikke gjøre noe gjennom billedbehandling. Null info forblir null info uansett.
Her bør det eksperimenteres med eksponeringskompensasjon for å finne løsningen. Så langt har jeg ikke funnet denne heller.
Som dokumentasjon er dette et bra bilde - spesielt med tanke på at livet er annerledes der nede enn her i nord. Men du har ikke maktet den fotografisk tekniske utfordringen. Jeg gjentar - jeg klarer heller ikke slike oppgaver. Ekspertene her på dotten synes også unngår slike utfordringer. Derfor er det vanskelig å lære noe på dette området.
Hilsen Mike
Janne L.

Vakkert sted ialefall. Jeg har litt sans for de drømme aktige bildene som det blir ved mye ni.
Janne
Steinulf L.

Justerer du levels får du mer tegning i gaten. Her er det nok rom for flere utsnitt. Sjarmerende gatestubb.
Carina H.

Hei Karianne! Flott bilde med fine farger. Likte versjon 3 aller best!

Mvh
Carina!
Inger Anne Maritsdotter V.

Syns også #2 ble veldig fin og idyllisk ;-)
IAV
Kurt S.

Hei.
Vet ikke helt sikkert om hele gata er utbrent. Får ikke sjekka det her jeg sitter nå. Du kan prøve å markere gata og så justere litt i levels eller på brightness.
Det er den lyse gata som trekker mest ned på dette bildet.
Lyset var nok alt for intenst og hardt. Har selv prøvd å ta slike bilder, midt på dagen, der nede. Lyset er jo så intenst at man må gå med solbriller selv om det er overskyet. Da blir det vanskelig å få til brukbar eksponering.
Når dette er sagt vil jeg bare si at dette ble et flott bilde. Likte utsnittet med en masse detaljer. Kan sitte lenge å se på dette og fornemme stemningen. Har vært på Kreta og vil alltid lengte tilbake dit.
Når jeg ser bort fra det med lyset så synes jeg alle versjonene ble fine. V2 og 3 best. Skulle gjerne sittet i skyggen der med et lite glass ouzo, eller raki for den del, og bare nytt stemningen-:)
Likte dette.
mvh Kurt
Eric H.

Hej Karianne,

Du har tagit en riktigt fin bild på gränden i Kreta! Jag gillar detaljrikedomen i din bild samt de fina färgerna. Bild #2 och #3 tycker jag blev allra bäst. Bild #1 är tyvärr lite för utbränd.

Hälsningar
Eric
Caroline M. S.

Jeg henger meg på Mikes kommentar her. Du har gitt deg ut på en vanskelig oppgave, som jeg synes du har fått ganske bra til, men ikke helt max. Jeg tror motiver som dette er for morgenfugler - altså opp og ut før solen kommer for høyt på himmelen og blir for skarp.

Jeg liker best v2 - synes den forsiktige bruken av Neat Image tar vekk noen detaljer og gjør at bildet fremstår som mer ryddig.

Jeg var i Rethymnon for 20 år siden forresten. Da var det bare små trange gater og lave bygninger der, samt noen barer og restauranter langs stranden. Omtrent like idyllisk som bildet ditt. Nå hører jeg folk fortelle at det har kommet masse store turisthoteller. :-(
Kay R.

Hei Karianne...

Fin stemning av en lokal gate dette. Synes det ser ut som lyset e litt vel hardt.?? Gode farger og kontraster går igjen i bildet. Får også lyst å dra tilbake til Creta når æ ser bilde ditt. Kjenner absolutt igjen stemningen og oasen... Likte det..

MVH Kay:-)
Lars-Anders M.

Vakker og innholdsrik bild.
Karianne H.

Hei igjen, og tusen takk for kommentarer!

Nå har jeg dessverre vært uten data i flere uker, men heldigvis har jeg vært på Kreta i et par av dem! Herlig...
Når det gjelder dette bildet så er det dessverre utbrent som dere skriver. Det er nok best å fotografere i overskyet vær, eller før solen står opp. En idè hadde kanskje vært og fjernet det meste av ''gata''...?
Caroline: Siden du var i Rethymnon for 20 år siden så tror jeg nok du vil merke stor forskjell hvis du reiser dit nå. Gamlebyen med de smale smugene er jo der, men hoteller har kommet opp langs hele strandpromenaden. Jeg har bare sett bilder fra hvordan det var der før, men det ser temmelig annerledes ut der nå. Litt for mye turister nå. Mest koselig på steder man kan komme litt innpå lokalbefolkningen synes jeg. Grekerne er hyggelige og ærlige mennesker - derfor reiser jeg ofte til Hellas!

Ser at dotten har fått ansiktsløft mens jeg har vært borte! Er det til det bedre? Håper det da!

Hilsen Karianne :-)
Odd Eirik S.

Flott bilde. Var 14 dager i Rethymnon i midten av august. Prøvde å finne ut om jeg kunne kjenne meg igjen her.
Synes v1 er litt kornete. V2 er bra. V3 ble for mye NI.
Bra miljøbeskrivelse og lyset er hardt midt på dagen. Som du er inne på så lønner det seg å fange lyset tidlig på morgen. Var selv opp flere morgener før sola stod opp. Ventet på lyset.
Dette likte jeg.

mvh
OddES
Karianne H.

Takk for hyggelig kommentar Odd Eirik! Ser gjerne at du legger ut bilder fra Rethymnon for å se om jeg kjenner meg igjen på ''dine'' steder!
Dette er fra en eller annen bakgate i gamlebyen - mot festningen! Masse fine motiver å fange opp der, men som sagt, lyset av sola blir for hardt. Det beste er nok å fotografere på morgenen, men da tenker jeg helst bare på sol og bad og ikke foto... Men man lærer vel etterhvert håper jeg!

Karianne :-)
Avsluttet .

Hei Karianne.. Jeg har tatt inn bildet ditt i PS og brukt shadow/highlight- verktøyet.. Det er faktisk litt detaljer igjen og hente på høylyset i gata.. Slettet det etterpå!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu