Hjem fra fiske
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2014-09-10 10:03:01
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2014-09-10 10:05:16
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D800
  • 105.0 mm f/2.8
  • Brennvidde105.0mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger59
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1013634} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Per Ove H.
Fint lys og fin stemning i dette bildet. Båten er her det desiderte blikkfanget, men pllassert så lavt i bildet synes jeg ikke den kommer helt til sin rett. Ville derfor ha vurdert et kutt i himmelen.

Mvh
POH
Roar K.
Himmel, himmel - og enda mer himmel.
Noen liker HØØØY himmel så behold det gjerne. men prøv deg med en panoramaversjon der du kutter et par cm over den venstre av de to store skydottene.
Skøyta noe midtstilt så kanskje et kutt til venstre også?
Men det overlater til øynene som ser, smaken og baken osv.

Roar
Walter S.
Bildet er undereksponert med minst en hel blender og derfor også litt "matt" i koloritten og slapp i kontrasten. Har sett gjennom på mange av bildene dine og undereksponering går igjen på de fleste. Antageligvis er du redd for å brenne ut høylysene i skyene. Bruk histogrammet aktiv, så treffer du bedre på eksponeringen.

Ta dette bilde her f.eks. Jeg tok en kopi av det og la det inn i Elements og justerte LEVELS, og fant fort ut at nivået på dine lyseste piksler ligger på 166 - og ren hvit er 255 - så du ser at du har mye å gå på før du brenner ut.

Ta en vanlig Auto-Levels på dette bilde og du vil bli forundret over hvor mye FLOTT DYNAMIKK som bor i det, og spesielt i de fine skyene!

Bildet er ikke til å kjenne igjen, så mye utgjør en vanlig LEVELS-behandling. Levels er noe av det viktigste verktøy i etterbehandling, som man bør bruke og som så mange slurver med, og heller legger ut bilder med mye daff "gråhet", slik som dette her.

Gråheten kommer av de mange uforløste piksler som mangler, her i ditt tilfelle fra verdi 166 opp til 255 på histogrammet, utgjør at 89 valører av 255 mulige ikke kommer frem. Uforløste piksler gir piksler med 18% gråhet og det er det vi ser i ditt bilde.

Hvis du tviler på min påstand, så kan jeg sende deg resultatet av min lille prøve her på e-post.

Mvh,
Walter
:o)

P.S.: En annen ting som går igjen i menge av bildene dine, er at horisonten er skjev. Du bør alltid sjekke / rette opp horisonten før du legger ut. Bildet her bikkjer litt til høyre, ikke mye, men nok til at sjøen renner ut,...!
;o)
Det siste var en spøk. Jeg håper du tar den. Er ikke vondt ment noe av det jeg skriver, men jeg blir litt ivrig når jeg ser at man sløser bort et flott bilde - som dette her - med for lite kunnskap om Levels.
Øivind Henry S.
Først takk for tilbakemeldinger, jeg er overveldet.
Til Per Ove og Roar, ja jeg skal prøve meg på ett panoramaversjon.
Til Walter ja send meg gjerne bilde med endring i Level. Jeg innrømmer gjerne at jeg ikke noen gang har brukt level i PS CS6.
Øivind Henry S.
e-mail ohsand@ohsand.eu
Walter S.
Hei Oivind!
Nå har jeg sendt deg "min versjon" (før og etter) som er etterbehandlet med helt vanlig "Levels", slik at du kan se hvor mye fint som bor i dette bilde, men som desverre ikke helt "slipper til" her.

Lykke til.
:o)

Mvh,
Walter
Øivind Henry S.
La til to nye versjoner vesjon 2. Jeg er ingen ekspert på å bruke leves så det ble versjon 2 som ble mitt resultat. Jeg får ok leser meg opp på leves i SC5 nå jeg er hjemme igjen etter ferie.

Igjen takk for mange konstruktiv tilbakemeldinger og ser fem til mer.
Per Ove H.
Synes v2 ble bra!

Mvh
POH
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu