Fra Safiabad
Denne kurdiske familien bor i Safiabad, en landsby med ca. 400 innbyggere nordvest for Kermanshah, ikke langt fra grensen mot Irak. Dette området ble hardt rammet under Iran-Irak-krigen, og en hel generasjon av menn ble nærmest radert vekk.

Området er fremdeles ganske urolig, og livet her leves svært langt unna de goder befolkningen i mer sentrale strøk kan oppnå. Årets avling har slått feil, og uten noen offentlig støtte, må mange basere seg på å selge smuglervarer fra Irak, som f.eks. parabolantenner....
Bildet inngår i albumet Persisk drøm og virkelighet - <br><p align=''center''>Fra fattige kurdiske landsbyer i nordvest, til estetiske nytelser i Esfahan; Iran byr på mye, og er langsomt på vei inn i en ny tid - åpnere, mindre tildekket. Og med en nysgjerrig vennlighet som slår det meste!</p>
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikon AF Nikkor 28-85mm f3.5-4.5
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger206
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_101347} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .
Dette var bra. Bildet fanget meg umiddelbart. De svært ulike uttrykkene til personene gir bildet liv og åpner for tolkninger.

Jostein
Steinulf L.
Preget av et tøft liv. Bra dette.
Stig S.
Takker!

Familien hadde fire døtre til. Noen far var ikke å se, regner med at han hører til dem som ''tapte krigen''. Dette er de tre i familien med ansvar: sønnen som har overtatt forsørgeransvaret, moren som skal holde familien sammen, og eldste datter som er sjef i heimen.

--stig--
Stig S.
Rettelse: Byen heter Safiabad, ikke Sorou DeOlia.....

--stig--
Arild S.
Fin fortelling og dokumentasjon.

Var selv en 10-dagers tur i Iran - Tehran i 2001 i forbindelse med en jobb for Norsk Hydro, og inntrykkene sitter fortsatt i.
Vi får håpe at landet og folkene der får det rolig i lang tid fremover.

Det er nok sundt å få sett litt andre kulturer og miljøer - utenfor den jevne turiststrømmen.. det utvider horisonten på mange måter.

Arild
Bjørn H.
Flott stemning i dette Stig .....

Et bilde som man kan studere og som forteller så mye ....

Blikket til moren er gripende -

Liker godt slike dokumentar bilder ...

Bjørn ;¤
Stig S.
Takk til dere, Arild og Bjørn:-))

Iflg. dem som kjenner Iran over tid, så har det skjedd relativt store endringer siden du var der, Arild. Hijab'ene sklir stadig lenger bak på hodet, særlig i de store byene, og musikere som ikke har stått på en scene siden shah-tiden stråler nå på de store restaurantene; Iran har faktisk fått sitt første heavy-band! Publikum blir riktignok stadig bøtelagt for ikke å stå i ro under konsertene (dans er fremdeles ikke tillatt...), men pytt - det går fremover. Og internettkafeer finner en på annenhvert gatehjørne i Teheran - ser ut som om myndighetene har gitt opp den strenge kontrollen....

--stig--
Caroline L.
Meget bra bilde på alla måter... et bilde som har mye å si.

Mvh
Caroline
Tom E. F.
Sterkt! (På flere måter).
En trenger å bli minnet om slike realiteter. Ens egne problemer havner da lett i et annet lys.
mvh Tom
Stig S.
Takk også til Caroline og Tom. Å ha vært der og sett deres virkelighet, om enn bare som betrakter og i små glimt, sitter lenge i kroppen, Tom. Men så kryper den norske hverdagen inn igjen, og det trygge, gode fortrenger det en har sett. Forsvar? For store kontraster å ta inn over seg? Vet ikke, jeg - bare håper at jeg på en noenlunde verdig måte kan klare å formidle noen glimt av helt vanlige mennesker i en helt annerledes hverdag....

--stig--
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu