Lett skyet
Bilde er fra Hundvåg, Stavanger
Utstyr
  • Nikon D700
  • 24.0-85.0 mm f/3.5-4.5
  • Brennvidde52.0mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1011191} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Roar K.
Jeg ser en del buer gjennom flata i himmelen her hvilket erfaringsmessig forteller meg kommer fra støyfjerning eller mye bruk av annet sløringsverktøy.
Noen liker såkalt høy himmel mens jeg ville her fulgt hovedregelen som sier 1/3 av bildet til himmel. Da senker du betrakters blikk ned mot det bildet handler om og ender opp med et panoramaformat som her vil gi mer følelse av "sug" innover i bildet.
I og med at du ikke i felten holdt kamera på skrå for å få diagonalene mer skrått gjennom flata kan jo dette om ønskelig gjøres ved å rotere bildet 20-40 grader mot høyre før beskjæring da det jo stjeler fra bildet.
Mer skrå diagonaler ville nok øke spenningen i dette bildet..
Ellers ingenting å si på lys, skarphet, farger og detaljer.

Roar
Øivind Henry S.
Takk Roar, her var det mye å ta tak i... Først buene på himmelen, jeg har lenge ment det var kameraet som det var noe feil med, for jeg har dette på mange bilder. Jeg bruker normalt filter ente Circular-Pol eller Graduated Grey. Vil jeg alltid få disse buen på bildene når jeg bruker filter som nevnt? Ellers er jeg enig i at jeg burde hatt mindre himmel, men å ta bilde gjennom stålgjerde ble ikke vellykket så jeg valgte denne vinkelen. Jeg skal love deg at neste gang jeg er i Norge skal jeg prøve meg på samme motiv og ta meg friheten og passere hindringer, for det er jo bare sauer på innsiden. Takk igjen for at du tok deg tid å hjelpe meg.
Bjørnar P.
Pent lys. Veldig mye himmel, men jeg synes ikke den er interessant not til å forsvare så mye plass i bildet.
De nevnte buene kan skyldes filterbruken. Det kan du lett teste ved å ta noen bilder med og uten filter og se om det blir forskjell. Et godt alternativ til filterbruk for å få graderte toneoverganger er bruk av flere eksponeringer som smeltes sammen til ett bilde. Ellers er det veldig ofte nok med en eksponering også dersom du treffer optimalt med eksponeringa og gjør en god jobb med etterbehandlinga.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu