Lampe i Corralejo
Kanskje litt rotete dette bildet knipset i full fart da vi var på vei til ferga tilbake til Lanzarote etter en dagstur til Fuerteventura - eller furteventura som jeg ofte kaller øya. Men jeg har da forsøkt etter fattig evne å få til en akseptabel komposisjon.

http://WWW.pbase.com/kneppen
Fornøyd etter hva jeg hadde å gå ut fra.
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark II
  • Tamron AF 28-300mm F/3.5-6.3 XR Di VC LD Aspherical (IF) MACRO for Canon
  • Brennvidde135mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • AnnetEksponert for frihånd fra handicapskuter i en avstand av 21 meter. ISO 250. Lysmetting nedsatt med -0,33. Polfilter i bruk. Lukker og blender automatisk fra kamera innstilt på P.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1009502} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Eli S.
Hææ. Ingen som har gidda å komme med kommentarer på detta bildet. Kan jo jeg gjøre noe med.
Rotet nevner du sjøl. Ellers en grei dokumentasjon på gatemiljøet på Furteventura. Gatelykter finner vi jo overalt både her hjemme og utlandet. De trengs i mørke nattetimer.
:) Eli
Arild T.
Lykter i ulike størrelser og former, tenker jeg umiddelbart når jeg ser dette bildet. Men det er flere ting som dukker frem og er fremtredende her nemlig søyler, tak og etasjeskillere. Alt i alt et konglomerat av intrykk og elementer som du har satt sammen til en god komp.

Hilsen Arild
Frode L.
Hei Roar.

Henger meg på Thingvoll, ser også ut som at fuglene bruker lampa flittig.

Frode.
Eirik B.
Ut i fra din billedtekst vil jeg anta at du opplever ditt bilde som mer rotete enn det jeg gjør. Har noen forbedringsforslag, men dette er likevel ikke noe foto å være misfornøyd med.

Lampen trer godt fram som hovedmotiv her synes jeg, til tross for at her er mange andre elementer som lett kan stjele oppmerksomheten. Føler at lampen muligens henger et lite hakk for lavt i billedflaten. Kanskje et ørlite kutt øverst ville kunne hjelpe, men er usikker.

Ellers synes jeg at "rotet", som du selv beskriver, ikke er så rotete egentlig, fordi at her dreier det seg om søyler og vegger som danner et velfungerende samspill med hovedmotivet. Her er masse rytme og gjentagelse. I tillegg synes jeg det lyseblå fungerer svært godt mot det beige rent fargemessig.

Det "rotet" som jeg synes ødelegger mest er fra og med trebjelkene i nedre del og nedover til nederste ramme. Dette fordi dette området arkitektur- og linjemessig bryter fullstendig med det som er i etagen over.

Sitter og lurer på om en litt annen vinkel under eksponering ville hjulpet- slik at lampen fikk en innramming mellom to søyler i stedet for å havne nesten rett framfor en.

Registrerer forøvrig at du her har hatt med relativt jevnt lys, slik at du har gått fri fra markante og vanskelige skygger. Likevel litt flatt og livløst lys- som ikke tilfører så mye. Tipper at dette er eksponert midt på en overskyet eller litt disig dag?!
Roar K.
Som skrevet så et dette bare et knips på vei tilbake til ferga i kveldinga etter en dag på Fuerteventura. Området rundt var atskillig mer rotete enn dette. Jeg så det som en utfordring å se hva jeg kunne få ut av det.
Som Eirik nevner så er her mange muligheter for andre utsnitt så for å følge hans linjer så kan man kutte rett under de små lampene på stolpene eller kanskje rett og slett kutte vekk alt det nedre og beholdt bare det oppe. Et bilde har ofte mange versjoner i seg.
Takker så mye for kommentarer.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu