Makrellterne II
Utstyr
  • Canon EOS 300 D
  • Sigma 50-500 mm
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/1600s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger216
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_100950} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Torbjørn K.

Virkelig bra! Liker spesielt vinkelen bildet er tatt fra, det skaper fart og spenning i bildet.
Rune B.

Knallbilde! Ingenting å utsette på dette. Flott vinkel.
Jon A.

Lekkert!!! Helt perfekt utsnitt som gir spenning i bildet. Fin og dus bakgrunn og passe med konturer i fjærdrakta.
-Jon
Carsten A.

Opptaket ser ganske bra ut rent teknisk, men fuglen kommer ikke helt til sin rett med hode og nebb i skygge. Enten skyldes det lysforholdene, eller så har du vel vært noe for hardhendt med bildebehandlingen, for den fine stjerten er desverre noe utbrent. Ternestjerten er skikkelig vanskelig rent teknisk, det er så, men det hele hadde nok blitt bedre om du hadde valgt å gjøre opptaket mens fuglen flyr MOT eller iallfall ikke MED lyset, da får ikke den lyse stjerten mer lys enn resten av fjærdrakten. Tar ikke ternen regi er det bare å ta tiden til hjelp - etter noen dager, uker, måneder eller år pleier det som før var vanskelig å gå mye lettere!!

Ellers er det vel i og for seg greit å bruke en såpass lang brennvidde som 500mm, men med terner vil jeg for egen del mene at det som regel er betydelig lettere å bruke en atskillig kortere brennvidde, gitt det brikkeformatet som 300D har, f.eks. noe i området 200-300mm, det gjelder særlig om man vil ha noe, mer enn et rent artsbilde, slik som her.

Makrellterner har (nesten alltid) en fin rødfarge i nebbet, skal den frem må du også ha en annen lysvinkel. Over hodet har nok oppskarpingen gått litt for langt, konturen der burde vært unngått.

MVH CA
Monica J.

Tusen takk for konstruktiv og lærerik kritikk!
Carsten A.

Det fins forresten en metode under oppskarping som gjør at en kan skarpe opp uten å få en slik kontur som her over hodet. Før du bruker USM velger du det kritiske området, her ville det vært aktuelt å velge ey område som tar med ganske lite av hodehetten samt ganske lite av bakgrunnen. Så setter du en passende ''feather'' på dette, og velger ''Inverse''. Da har du valgt alt ANNET enn det kritiske området ved oversiden av hodehetten, og USM virker bare på det du har valgt, ikke på det kritiske området. Litt plunder, men har du gjort det noen ganger, går det greit. Dette er meget aktuelt for nesten all slags fuglebilder. Lykke til!

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu