Jardin de Cactus 48
Tidligere har jeg presentert nært av en og en - og det kommer nok flere. Men denne gang altså et oversiktsbilde fra noe av parken. Umulig å unngå at andre besøkende da også blir med på bildet.
Jeg vet at den lange som deler bildet i to kan virke litt uheldig plassert, men i et slikt mylder er det ikke alltid man ser virkningen under eksponeringen og i etterkant kommer det jo litt an på hva man har å gå på under redigering.
Når man oppdager at her også er flere dominerende elementer i bildet så blir det kanskje ikke så ille likevel?
48 bilder fra plassen under tittelen "Jardin de Cactus, Lanzarote" ligger nå ute på

http://WWW.pbase.com/kneppen
Etter omstendighetene fornøyd med litt minus for den midtstilte kaktusen som nevnt under bildet.
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark II
  • Canon EOS 5D Mark II
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • AnnetEksponert for frihånd. ISO 100. Lysmetting nedsatt med -0,33. Polfilter i bruk. Lukker og blender automatisk fra kamera innstilt i RAW på P.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1008623} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Ole Arne S.
Detta likte jeg godt Roar..
Ser ut som en Kaktusplantasje/park..
Ellers har du jo dratt på med sterke Roar farger i bildet, noe som har blitt ditt varemerke...
Fin komp og utsnitt..
Selv om jeg er litt usikker på midtstillingen av den lange grønne kaktusen (tar mye fokus), men ser at bildet ballanserer godt som det er...

mvh Ole Arne
Ingrid Milly L.
Jeg synes at dette bildet er veldig dekorativt og flott både i form og farge. Den lange grønne setter litt mål for de former dette dreier seg om og står som ledende for de litt korte typene i bildet.
mvh. Ingrid Milly
Roar K.
Du var tidlig ute, Ole Arne.
Derfor fikk du nok ikke med deg underteksten.

Roar
Arild T.
Likte bildet ditt veldig godt! Flott med de utallige fargenyansene i kraftige, mettede farger a la Roar.
Midtstillingen av kaktusen reagerere jeg ikke på da vulkanfjellet i bakgrunnen nuller ut dette, på en måte. Flott komposisjon.

Hilsen Arild
Jan G.
Jeg bruker mye midtstilling som komposisjonsprinsipp og her mener jeg at der er det rette. Bildet er rikt på detaljer og elementer, og da virker det beroligende om et dominerende element midtstilles. Jeg synes ikke tredjedeler og det gylne snitt er så vellykket alltid, snarest blir det litt klisjeaktig.
Mvh Jan
Carsten W.
Dama mi så bildet og bestemmte seg å bestille juletur til Lanzarote. Hun elsler kakteer...;)
Bjørnar P.
Spennende motiv. Voldsomme lyskontraster, men kanskje tilsiktet? Personlig ville jeg lettet opp skyggepartiene litt dersom det er noe å hente. Kaktusen nær midten drar blikket enten en vil eller ikke, og så mye oppmerksomhet fortjener den nok ikke.
Det kan virke som du har foretatt en hard oppskarping. Det er halo langs fjellkanten og støy på himmelen. Det siste er jo nærmest naturstridig med en 5D Mark II på 100 ISO. Kanskje støyen skyldes jpeg-artifakter fra komprimeringen til web-størrelse?
Roar K.
Det er nok heller mine harde spakdragninger som skaper halo og da er det nok ikke bare oppskarping, Bjørnar. Jeg har forlengs sluttet å bry meg så mye med halo da jeg faktisk noen ganger t.o.m. går inn for å få den også, men ikke her. Jeg lager bilder og ligger vel et sted mellom maleri og foto. Kopi av virkeligheten overlater jeg til de som virkelig kan slikt.
For meg er foto stort sett en erstatning for det talentet jeg fant ut at jeg ikke hadde med penslene og berserk i ps er faktisk en god erstatning.
Jeg har fjernet noe støy, men ville ikke ta mer da det fort blir for flatt. men det finnes nok bedre støyfjerning enn i ps, men jeg nøyer meg med det.
I og med at jeg stort sett lager bildene i etterarbeidet og endrer både lys, skarphet og farger burde jeg kanskje ikke oppgi exif da det kanskje blir misvisende.

Roar
John O.
Det er et flot billede af de mange fine kaktus, og fjeldene i baggrunden.
Fine farver og dybde.
Mvh. John
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu