Vulkanlandskap mot havet.
Riktignok to forskjellige eksponeringer fra forskjellige steder og V2 kanskje litt vel hardt croppet så det trenger muligens litt mer avstand for å føles bra for betrakter.
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark II
  • Tamron AF 28-300mm F/3.5-6.3 XR Di VC LD Aspherical (IF) MACRO for Canon
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1002840} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Ingrid Milly L.

Jeg liker best originalbildet her pga.cropping i v2 men begge bilder er fine motiver, synes jeg.
mvh. Ingrid Milly
Venke K.

Jeg velger V1. Nydelige farger, lys og motiv. Supert utsnitt!

:-) Venke
Runa Maylen S.

Du verden for et landskap.
Varme gode farger.
V1.

Mvh
Runa M.
Harald N.

Fint bilete av eit karrig og fargerikt landskap.

Mvh Harald
Geir F.

Spennende lys og landskap. Likte versjon 1 best, men horisonten burde vel vært rettet opp? Skjevheten gir litt disharmoni, men flott bilde.
Geir
Jostein S.

Hei
Et meget spennende bilde
Det unike landskapet er virkelig fasinerende
Spesiellt nå lyset treffer er det utrolig flott
Jan G.

Jeg synes #2 treffer meg best. Gode detaljer og fin koloritt.
Mvh Jan
John O.

V1 er et flot panoramabillede af vulkanlandskabet.
Fine farver og lys.

Mvh. John
Roar K.

Jeg ser at det klages på at horisonten er skeiv her og det blir den jo i og med at bildet ikke er tatt rett mot horisonten, men i skrå vinkel. Horisonten følger stranda. Når man eksponerer i skrå vinkel så blir også linjene skrå.
Hvis man fotograferer et hus rett forfra så blir linjene rette. Fotograferer man i skrå vinkel så blir linjene - f.eks. vinduene liggende med diagonale skrå linjer og himmelen på oversiden av huset vil også få skrå linjer og ofte fremstå som en trekant på et foto.
Her befinner jeg meg flere hundre meter til venstre - kanskje over en km fra det vi ser til venstre på bildet og da må jo horisonten bli skrå når den bli eksponert i spiss vinkel. Hvis man retter horisonten så vil jo landskapet og horisonten egentlig bli feil i forhold til hvor bildet er eksponert fra.
Men her kan man vel diskutere til man blir både gul og blå uten at man kommer til en fasit som alle er enige i. Men når det er sagt så foretrekker nok langt de fleste at horisonten skal være i horisontalt vater selv om det antagelig ikke alltid er riktig sett ut fra fotografens ståsted.

Roar
Geir F.

Ordet klage passer vel ikke helt inn her, Roar. Jeg har kun kommentert bildet, både det jeg liker og det som jeg personlig kunne tenkt meg annerledes; -og heldigvis er oppfatningen av hva en liker og ikke liker forskjellig. Har selv lagt inn bilder eksponert i skrå vinkel, jfr. "Rear Window". Jeg likte bildet ditt. Som sagt spennende motiv i flott lys.
mvh Geir
Roar K.

Nå, kunne jeg jo selvfølgelig ha forbigått påpekningen din i stillhet, Geir. Men av og til kunne det kanskje være OK med litt diskusjon under et bilde også for til forum er det jo bare noen få spesielt interesserte som går - og jeg er ikke blant dem. Litt for mye av at folk hopper over bilder der de ville påpekt noe, skriver bare under skrytebildene eller nevner det positive og hopper over det negative.
Sånn er'e bare, synger Øystein Sunde.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu