Engang var her glohett.
Da var ny maskin installert og mesteparten av nødvendige programmer installert.
Folket begynner kanskje å bli lei lavalandskaper nå, men det er det jeg har redigert i den senere tid og det er jo lov å bare hoppe over også.
Lanzarote er kanskje den mest spektakulære av de kanariske øyene som alle er vulkanøyer.
Den største perioden av utbrudd startet 1.september 1730 og varte til 16. april 1736 og det startet ved Timanfaya dit turister i hopetall blir fraktet i dag. Utbruddet som varte i flere år la bl.a. landbruksområder under lava - til sammen 20 landsbyer, deriblant Geria som i dag er vindistriktet der druene trives svært godt i lava-aska eller picon som lokalbefolkningen kaller det. Denne piconen brukes også i parker og hageområder både inne på hotellområdene og andre steder der de fyller på minst en gang i året for jord slik vi kjenner til er det dårlig med på øya.
Hvis jeg ikke husker feil så skal dybden av lave på lavaslettene være noe sånt som 60 meter så da forstår man at noe grunnvann å hente opp finnes ikke på Lanzarote.
Selv om jeg har vært på Lanzarote tett oppunder 20 ganger siden -80 tallet så husker jeg ikke alt og måtte ta Wikipedia i bruk for å friske litt på hukommelsen hva nøyaktige tall gjelder og der står det at 10 meter under Timanfaya er temperaturen 600 grader. Bare 10cm under overflaten er tempen 160 grader og det er derfor når man stikker tørt buskas ned i et rør som er drillet ned i grunnen så flammer det opp øyeblikkelig. Ei bøtte vann kommer opp igjen omtrent pr. omgående bestående av vanndamp lik en geysir hvilket man ser i V2.
Jeg kan forresten nevne at Armstrong var flere ganger på Lanzarote før månelandingen og den bilen de crossa rundt med der oppe ble visst også prøvekjørt i dette terrenget.

NB!
Fant ut at taler nr. 2 nok hadde rett hva skeiv horisont angår så har lagt ut en V3. Var litt redd vulkanen skulle tippe for mye da bildet er tatt i skrå vinkel, men det viste seg at det holder.
OK
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark II
  • Tamron AF 28-300mm F/3.5-6.3 XR Di VC LD Aspherical (IF) MACRO for Canon
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1002607} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Jostein S.

Hei
KNALLFLOTT Roar!
Dette bildet er så absolutt det beste av dine fjellbilder i det siste
Mye lysere med fine konturer, flotte farger of god kontrast
Straks du oppdager bildet på skjermen ser en med en gang at dette er et MOTIV en kan henge på veggen
Detaljrikt med mange fine valører so er en fryd for øyet
Herlige fargesammensetninger skaper en fin spenning i motivet
Veldig flott dette med det fine lysspillet
Jostein
Kyrre S.

Det var et vakkert landskapsbilde..ser ganske tørt og øde ut..er vel bare småkryp som lever her..litt dumt at horisonten heller.?
Bilde nr. 2 kan du bare heng opp på veggen..ble veldig bra.
Svein R J.

Vakkert landskap dog noe tørt og øde,kan ikke være mye som lever her.Fine farger og v2 flott med vannet som spruter opp

Mvh Svein
Jan G.

Et bilde (#2) som er så harmonisk at det nesten blir kjedelig. Jeg synes himmelen er mer spennende enn lavaflaten, så jeg ville ha kuttet i lavaen i bunn og gitt mer himmel, hvis du har noe å gå på. Tyngden i fjellet vil da legge seg i det gylne snitt, men fortsatt sentrert horisontalt. Valørene og lyset i fjellet er nydelig og spennende. Jeg ville tatt av bildet på begge sider, slik at fjellet ble litt mer dominerende. Dette er mine umiddelbare meninger. Jeg pleier helst hoppe over bilder som jeg har bemerkninger til, men som allerede nevnt av flere er landskapet på Lanzarote noe helt for seg selv.
Mvh Jan
Roar K.

Saken er at her er faktisk ingen himmel. Her er rekkverk etc. kuttet vekk så det er lite og ingenting å gå på. Motlyset dempet resten av bakgrunnen. Med folk tett i tett rundt dette er det ikke bare å velge seg en vinkel, men ta til takke med det hølet man finner å eksponere gjennom. Her var faktisk også et halvt uskarpt menneske som er fjernet i venstrekanten.
Summa summarum ikke mye å få gjort med V2. Det får være som det er.

Roar
Trygve B.

Bildet er ok det. Jeg har ingen innvendinger her. Gjenspeiler godt naturen på det stedet. Mvh Trygve
Ingrid Milly L.

Fin horisont og fjellformasjon her i typiske farger fra deg.
mvh. Ingrid Milly
Frode L.

Hei Roar.

Her gjør teksten til bildet mye, det karrige landskapet blir mer spennende.

Artig å lese historien bak vulkanen, skarpt med fin dybde og flotte farger.

Frode.
Roar K.

Takker så mye for kommentarer.

Roar
Inger Anne Maritsdotter V.

Et vakkert bilde som viser Lanzarote på sitt beste landskapsmessig.
Var på Lanzarote i januar 2000, og da var vi på utflukt i Timanfaya parken med påfølgende grilling/fest etterpå, så dette var et kjent syn.

Mvh Inger Anne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu