Bildet inngår i albumet mennesker -
Utstyr
  • canon EOS 350D
  • 50 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBeauty
  • Lastet opp
  • Visninger73
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1002598} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
tom mamen b.

bildet ditt har for dårlig/lav kontrast, komposisjonen er greit-ok, men kunne vært mye bedre hvis du hadde flyttet ansiktet på modellen mer mot venstre (beskjære bildet i venstre side), det er ellers et fint bilde med godt øyekontakt og jeg liker veldig godt vinden i håret på modellen.

mvh

TMB
Karoline S.

Takker for ærlig tilbakemelding. Men jeg har bevisst skrudd ned kontrasten på bildene for å skape et " drømmende " preg, et mindre dramatisk ett.

mvh,
Karoline A.
Bjørnar P.

Det er positivt at du prøver å sette ditt eget preg på bildene dine. Da blir det et personlig uttrykk, og ikke "bare" dokumentasjon. Stol på dine egne vurderinger av hva som fungerer for deg, men prøv ut ulike teknikker slik at du vet hvilken som fungerer best i det enkelte tilfellet. Bildet ditt kan endre karakter avhengig av etterbehandlinga. Jeg vet ikke hvor mye etterbehandling du kan, men jeg er sikker på at ulike fotografer ville gitt bildet ditt ulike uttrykk dersom du ba dem om å etterbehandle det etter sine egne ideer. Er du fersk ned bildebehandling, er det bare å begynne å lese og eksperimentere. Er du mer erfaren, er det bare å lage ulike utkast til du er fornøyd.
Karoline S.

Takker for innholdsrikt innspill, Bjørnar :)

Jeg tenker også slik at det er viktig med et personlig preg over bildene sine. Gjøre et bevisst valg over etterbehandlingen for å få dette best mulig til.

Selv er jeg svært opptatt av å ikke redigere dem for mye. Jeg justerer mest på farger og kontraster når jeg redigerer, legger evt filter over for å skape varme, eller kalde toner.
Komposisjonen av bildet spiller selvfølgelig en viktig rolle også, og jeg prøver å ta nye og spennende valg når det kommer til det.

Eksprimenterer mye med photoshop om dagene. Har brukt programmet i mange år, men ikke tatt i bruk alle de nyttige funksjonene programmet bringer med seg. Det er alltid noe å lære når det kommer til manipulasjon av bilder.

Takker for tips! Skal absolutt uforske mer, og lage mange utkast til det samme bilde jeg redigerer. Vil nok til slutt falle på en egen, og personlig stil som vil prege bildene mine fremover.

mvh,
karoline A.
Bjørnar P.

Et lite tips: Dersom du har klare ideer du har jobbet med under opptak eller etterbehandling, er det lurt å presentere disse når du legger ut bildet. Da er det lettere å gi matnyttige kommentarer.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu