Oppdatert Panasonic

Det er snart to år siden Panasonic lanserte sin GF6, og nå er etterfølgeren her, med det opplagte navnet GF7 og en rekke mindre, til dels kosmetiske oppdateringer.
Det er åpenbart tiden for de små oppdateringene, mellom de store nyhetene. Det er den tiden på året da produsentene foretar de små endringene eller setter prikken over i-en på eksisterende modeller. Så også med Panasonic Lumix GF7, som er en forsiktig oppdatering av GF6. Det betyr at det fortsatt er et svært kompakt og reisevennlig systemkamera.

Selfie-generasjonen
Som forgjengeren og flere andre Panasonic-kameraer, bl.a. GX7 og GM5, baserer GF7 seg på en velprøvd Four Thirds "Live MOS"-brikke på 16 megapiksler. Bortsett fra de opplagte visuelle endringene på selve huset, som har fått en mer tradisjonell utforming enn GF6, er skjermen den mest iøynefallende nyheten. Den er på tre tommer, har en oppløsning på 1,04 megapiksler og er, som på flere andre nye kameraer, mulig å vippe helt opp til 180 grader, slik at man har bedre kontroll når man tar bilder av seg selv. Gjør du det, settes kameraet automatisk i en "Self Shot Mode" som skal gjøre selvportrettet lettere å ta. Filtre og kreative innstillinger gjør det mulig å tilpasse bildet etter egen smak, og med en innstilling som kalles "Creative Mode" kan man ta bilde med og uten filter på én gang.

AF i dårlig lys
Kameraet har flere automatiske autofokusfunksjoner, blant annet en "Low Light" AF-modus som gjør det lettere å fokusere i svært svakt lys, også uten AF-lampe. Kameraet har ansiktsgjenkjenning og AF med ansikts-/øyedeteksjon som fokuserer på ansiktet eller øynene.

Video og animasjon
GF7 tar opp video i Full HD, og et eget Time Lapse-program gjør det mulig å fotografere endringer over lang tid. Stop Motion Animation hjelper til med å lage animasjonsfilmer med statiske objekter.

Tilkobling og trådløs fjernkontroll
Lumix GF7 kan kobles sammen med smarttelefon eller nettbrett, og kameraet kan fjernstyres fra disse ved hjelp av en app. Integrert i kameraet er også WiFi som gjør det enkelt å dele både bilder og video på for eksempel sosiale medier. WiFi-støtte gjør det mulig å overføre bilder direkte til lagring på nett eller andre enheter. I motsetning til forgjengeren har den derimot ikke lenger NFC.

Tekniske spesifikasjoner:
http://tinyurl.com/q82c859

Pris og tilgjengelighet:
Lumix GF7 er i salg i løpet av mars. Veiledende pris med 12–32 mm objektiv er 5799 kroner.
Panasonic -
Panasonic
Panasonic -
Panasonic
Panasonic -
Panasonic
Panasonic -
Panasonic

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu