Avansert digitalt tegnebrett

Wacom har presentert to nye tegnebrett som kan vekke et akutt ha-begjær hos fotografer og grafiske designere.
Du bør kanskje slutte å lese her hvis et av nyttårsforsettene går ut på å bruke mindre penger i 2015. De nye tegnebrettene er nemlig ikke billige.

Plasskrevende
Cintiq 27QHD har en arbeidsflate på hele 27 tommer og er kalibrerbar ved hjelp av programmet Colour Manager, som støttes av kalibreringsverktøyene fra X-rite. Brettet finnes i en grunnversjon og i en versjon med tilnavnet "Touch". Med sistnevnte er det også mulig å for eksempel rotere eller zoome bildet ved hjelp av fingerbevegelser. Ellers skjer betjeningen med en penn som heter Cintic Pro Pen. Den skal formidle en realistisk følelse av verktøyet man bruker i programmet, enten det er blyant, pensel, viskelær eller annet.
Oppløsningen på begge versjoner er 2560 x 1440 punkter, og man bør ha god plass til både bilde og de palettene man ønsker seg. Begge modellene byr også på fjernkontrollen ExpressKey Remote og har både hurtigtaster og en berøringsfølsom ring, og det finnes også et solid stativ til brettet.

Den mobile løsningen
Har man litt mer beskjedne krav og/eller vil ha muligheten til å ta med seg tegnebrettet, lanserer Wacom også den nye generasjonen av Cintiq Companion. Her er bildeskjermen på 13,3 tommer med en oppløsning på 1920 x 1080 (Full HD) og brettet kan brukes som en selvstendig Windows 8-pc, eller den kan kobles tli pc eller Mac. I så fall fungerer den som en ekstra skjerm. Companion 2 kan kobles til for eksempel et tastatur via bluetooth, og har ellers den samme funksjonaliteten som Cintiq 27QHD.

Spesifikasjoner (27QHD Touch, engelsk):
http://www.wacom.com/en-gb/products/pen-displays/cintiq-2...ifications

Pris og tilgjengelighet:
Cintiq 27QHD er i salg fra midten av januar. Grunnversjonen vil koste 2200 euro, mens Touch-varianten koster 2600 euro. Companion 2 vil finnes i fem forskjellige versjoner. Den er i salg fra februar og vil koste fra cirka 1400 euro.
Wacom -
Wacom
Wacom -
Wacom
Wacom -
Wacom
Wacom -
Wacom
Wacom -
Wacom

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu