Små, viktige oppdateringer

Panasonic TZ60 har fått sin etterfølger i form av TZ70 – et ekte, ikke altfor dyrt lommekamera med superzoom og et par interessante oppdateringer.
Dette er ikke den eneste nyheten fra Panasonic under årets CES i Las Vegas, men utvilsomt den mest interessante for fotografer, og derfor konsentrerer vi oss om TZ70.

De viktigste endringene
Som forgjengeren, TZ60, har også denne en ganske liten bildebrikke på 1/2,3 tommer – det er nærmest standard i lommekameraer som dette. I motsetning til TZ60 er imidlertid oppløsningen på 12 megapiksler, ikke 18. Det kan umiddelbart virke som en nedgradering, men gjør at hvert bildepunkt kan gjøres større, og dermed samler det også mer lys. Det forbedrer egenskapene ved dårlige lysforhold, som tradisjonelt er ganske beskjedne i slike kameraer, på minimal bekostning av detaljgjengivelsen ved optimale lysforhold. Det høres ut som et fornuftig komprimiss.
Den andre endringen av betydning er den elektroniske søkeren som har fått vesentlig bedre oppløsning enn forgjengerens 200 000 piksler, og som nå er på 1,66 millioner piklser.
Også ergonomien er noe forbedret, men dette handler om små justeringer.

Optikken
Objektivet er den samme Leica-zoomen som på forgjengeren og dekker et zoomområde som tilsvarer 24–720 mm ved 135-format. Lysstyrken er naturlig nok relativt beskjeden med f/3.3–6.4, men en femaksers bildestabilisator skal gjøre det lettere å få skarpe bilder.

Andre funksjoner
Wi-Fi-tilkobling og NFC begynner å bli standard på kameraer i denne klassen, men skal likevel nevnes, da den trådløse tilkoblingen også gir muligheten for å bruke en telefon eller nettbrett som fjernstyring.

Spesifikasjoner (tekst fra PM):
Oppdatert High Sensitivity MOS-sensor på 12,1 megapiksler. Pikslene er over 1,5 ganger større enn i forgjengeren TZ60. Resultatet er enda skarpere bilder og videoer, selv i situasjoner med lite lys.
24 mm Leica DC VARIO-ELMAR vidvinkelobjektivet, 30x optisk zoom og 60x Intelligent Zoom gir stor rekkevidde
HYBRID O.I.S.+ (Hybrid Optical Image Stabilizer Plus) og 5-veis bildestabilisator
Full HD-video, 1920×1080 50p (PAL)
Control Ring – en kontrollring plassert på objektivet gir kontroll over eksponering og zoom. Den gir også enkel tilgang til funksjoner som ofte er i bruk, som blenderåpning, lukkertid, fokus, filtereffekter og scene mode
Live View Finder – Den 0,2 tommer store elektroniske søkeren har øye-sensor og krystallklar oppløsning (1166-dot). Denne gjør det lettere å ha kontroll på komposisjon når du zoomer eller bruker manuell fokus, eller når solen er sterk og det er vanskelig å se på den 3 tommer store LCD-skjermen
240fps Auto Focus (AF)-sensor bidrar til å fange de flyktige øyeblikkene. Focus Peaking-funksjonen varsler når den beste fokusen er oppnådd ved bruk av den manuelle fokusringen
Kreative funksjoner – Creative Control og Creative Retouch gir tilgang til 15 ulike filtereffekter.
Oppdatert design, både innvending og utvendig, gir et stilig og kompakt kamera

Pris og tilgjengelighet:
TZ70 vil være tilgjengelig i slutten av februar/begynnelsen av mars 2015. Veiledende pris er 4099 kroner.
Panasonic -
Panasonic
Panasonic -
Panasonic
Panasonic -
Panasonic

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu